grazia

U fokusu

Kejt Midlton je objavila knjigu i svoj novi zvanični portret

Nikakvih skandala iz kraljevskog života i ni reči o Megan Markl. Samo dobre namere.

Prva knjiga, nastala u saradnji sa vojvotkinjom od Kembridža, kreće u prodaju vrlo brzo. Ne, ovde se ne radi o biografiji ili „celoj istini“ o životu u Palati. Knjiga je posvećena hobiju potencijalne kraljice - fotografiji. Ako se sećate, Kejt je usred pandemije priredila takmičenje za sve stanovnike Velike Britanije na temu prvog karantina - za učešće je bilo potrebno „uhvatiti trenutak“ za istoriju.

Sto najboljih radova objavljeno je na virtuelnoj izložbi - Hold Still, i sada - postaće desktop album za buduće generacije.

Knjigu „Hold Still: A Portrait of Our Nation in 2020“ objavljuje Nacionalna galerija portreta, koja je pod patronatom supruge princa Vilijama. Poznato je da je Kejt Midlton dugo volela fotografiju i sada svoju strast prema ovoj umetnosti prenosi na stranice nove knjige kako bi prikupila novac u dobrotvorne svrhe. Inače, upravo je vojvotkinja lično odabrala sto finalista od preko 30 hiljada kandidata.

U knjizi je predstavljen i novi portret vojvotkinje kraljevskog fotografa Mata Porteousa, na kojem Kejt pozira u crvenom džemperu sa kamerom u bašti svog doma.

Knjiga će sadržati uvod same Kejt: „Dok se osvrćemo na pandemiju COVID-19 u narednim decenijama, razmišljaćemo o izazovima sa kojima se svi suočavamo - voljenima koje smo izgubili, dugotrajnoj izolaciji porodice i prijatelja i stresu koji su posebno doživeli radnici u prvoj liniji. Ali setićemo se i pozitivnih stvari: neverovatne ljubaznosti, spasitelja i heroja i kako smo se zajedno prilagodili novoj normalnosti“.

Deo prihoda od prodaje albuma ići će za niz različitih dobrotvornih programa, za promociju obrazovnih programa i programa zajednice u Nacionalnoj galeriji portreta i za podršku vodećoj organizaciji za mentalno zdravlje Mind. 

Pročitajte još

Povezane teme

U fokusu

Gde je nestala Dženi Hamfri?

Pre 15 godina, debitovala je u kultnoj tinejdžerskoj seriji, a onda je odlučila da male ekrane zameni muzičkom binom.

U fokusu

Sve boje izazova: Oktobarsko izdanje magazina GRAZIA je u prodaji!

Sloboda. Živi, spontani, divni trenutak ili samo nedosanjani cilj s one strane obećane zemlje? A može li slobode biti previše? 

U fokusu

Zašto je ona bila najveća sutkinja svih vremena?

Ovog septembra navršava se dve godine od kako je svet napustila velika Rut Bejner Ginsberg - žena koja je sudila nepravdi.

U fokusu

Četvrta beba na putu: Blejk Lajvli i Rajan Rejnolds čekaju bebu

Glumica blista od sreće i lepote u novoj trudnoći.

U fokusu

Top 10 modnih naloga na TikToku koje morate pratiti

Bilo je samo pitanje vremena kada će moda preuzeti TikTok, pa vam stoga predstavljamo 10 naloga koja morate dodati na svoju listu ukoliko volite modu.

U fokusu

Pobednica svakog takmičenja: Selma Bler uskoro u Plesu sa zvezdama

Borba s teškom bolešću još uvek traje, ali glumcia se ne predaje.

U fokusu

Da li je u redu nazvati nekoga ružnim?

Ako pitate Emili Ratajkovski, jeste

U fokusu

Sergej Trifunović napunio 50! Najbolje uloge poznatog glumca

Srećan rođendan jednom od najpoznatijih srpskih glumaca koji danas proslavlja jubilej!

U fokusu

Zašto Elena Ferante i Benksi kriju identitet?

Kult misterioznih umetnika postaje sve veći.

U fokusu

Zašto se poznate ličnosti više ne hvale svojim bogatstvom?

Nekada su poznati voleli da pokazuju svoje bogatstvo, ali im je sada sigurnost na vrhu liste. Da bi sačuvali privatnost i miran san, u stanju su da potroše milione na najluđe ideje...

U fokusu

Povratak u školu: Septembarsko izdanje magazina GRAZIA je u prodaji!

Pogrešno su nas učili da je biti štreber nešto loše.

U fokusu

Zašto volimo Kleopataru, a uskoro ćemo još više

Možda glumica Gal Gadot u novoj verziji kraljice Egipta i ikone pop kulture ne bi bila na meti tolikih kritičara, da se u umetnost nisu umešali istoričari.