U fokusu

Mattel novom kolekcijom lutki zahvaljuje svakodnevnim herojima Covid-19

Iako su mnogi od nas širom sveta u karantinu unutar zidova naših domova tokom ove epidemije Covid-19, nekolicina je na frontu ove nevidljive bitke za javno zdravlje, boreći se za dobrobit zajednica u kojima rade.

Bilo da se javno hvale svojim naporima na virtuelnim sastancima, kreativnim dobrotvornim inicijativama ili donacijama osnovnih predmeta i prikupljanjem sredstava za pomoć, vlade, kompanije i pojedinci iz svih sektora okupljaju se kako bi odali počast ovim nesumnjivim herojima na najbolji način na koji znaju. Mattel, američki proizvođač igračaka koji stoji iza Barbi lutke, pridružio se ovim naporima prošle nedelje predstavljanjem posebne kolekcije figurica koje su dizajnirane da odaju počast svakodnevnim herojima koji čuvaju našu sigurnost i održavaju svakodnevni život nesmetano uz potencijalni rizik za sopstveni život.

Od lekara, hitnih medicinskih tehničara i medicinskih sestara do vozača i radnika u prehrambenim prodavnicma, 16 lutki imaju za cilj da istaknu ove heroje iz stvarnog života i pohvale njihov neumorni posao. Ove lutke ne moraju nužno nositi ogrtače, ali su jednako heroji.

Da bismo „pomogli onima koji nam pomažu“ i „igrali napred“, neto prihod od bilo koje igračke kupljene u kolekciji #ThankYouHeroes do 31. maja biće doniran #FirstRespondersFirst, fondu namenjenom za pružanje zaliha, opreme, i resurse za zdravstvene radnike i njihove porodice u Sjedinjenim Državama.

„#ThankYouHeroes dizajnirana je da ovekoveči zdravstvo i svakodnevne heroje i da prikupi dodatne donacije za podršku pacijentima. Bez obzira da li su ove igračke date kao poklon za prepoznavanje nekoga ko radi na linijama ili se koriste kao alat za pomoć deci da razgovaraju o tome kako se osećaju, naša je nada da igračke Fisher-Price i igranja uopšte mogu na kraju olakšavaju ova teška vremena i deci i odraslima. Biće predivno videti da ova nova kolekcija Fisher-Price ne samo donosi radost deci, već će roditeljima i starateljima pružiti novi način da odaju počast prvim lekarima i svakodnevnim herojima i njihovim porodicama.“

Povezane teme

Intervju

Alina Mikheeva – Iz modnog ugla

Iz modnog ugla modela Aline Mikheeve, njena biografija je impresivna.

U fokusu

Kako je Melanija Tramp ukrasila Belu kuću

Tradicionalno, prva dama Sjedinjenih Država nadgleda praznične pripreme i ukrase u Beloj kući uoči Božića od 1961. godine.

U fokusu

Megan Markl govorila je otvoreno o gubitku bebe

Život Megan Markl i princa Harija ne može se nazvati smirenim i stabilnim

U fokusu

Tužna princeza: 11 dokaza da Dajana nije bila srećno udata

Život poznatih ljudi je težak jer se ni dobro ni loše ne može sakriti od znatiželjnih očiju.

U fokusu

Pre i posle: poznati i plastične operacije

Da li vam se ikada desilo da listate stare slike koje poznati neretko objavljuju na društvenim mrežama i da potom budete ubeđeni da je neko od njih imao neki estetski zahvat na svo...

Intervju

Za ljubitelje skijanja - Nove staze i gondola na Kopaoniku

U toku su završni radovi na gondoli od Brzeća do Malog Karamana i intezivno se priprema zimska sezona, i sve to nakon uspešno završene letnje sezone tokom koje su oboreni rekordi p...

Intervju

Ekskluzivni intervju sa Anastasiom Everall

Anastasija Everal, jedna od glavnih junakinja u nastavku filmskog hita koji smo dugo čekali, govori za Grazia.rs

U fokusu

Amal Kluni dobija specijalnu novinarsku nagradu

Nagradu će supruzi Džordža Klunija uručiti glumica Meril Strip.

U fokusu

Intervju sa Natalie Dahn

Oduvek mi je prioritet bio da budem "kapetan sopstvenog broda", čije ostvarenje sam videla u sferi biznisa i ekonomije, čime sam počela s mnogo strasti da se bavim u Berlinu.