grazia

U fokusu

Mattel novom kolekcijom lutki zahvaljuje svakodnevnim herojima Covid-19

Iako su mnogi od nas širom sveta u karantinu unutar zidova naših domova tokom ove epidemije Covid-19, nekolicina je na frontu ove nevidljive bitke za javno zdravlje, boreći se za dobrobit zajednica u kojima rade.

Bilo da se javno hvale svojim naporima na virtuelnim sastancima, kreativnim dobrotvornim inicijativama ili donacijama osnovnih predmeta i prikupljanjem sredstava za pomoć, vlade, kompanije i pojedinci iz svih sektora okupljaju se kako bi odali počast ovim nesumnjivim herojima na najbolji način na koji znaju. Mattel, američki proizvođač igračaka koji stoji iza Barbi lutke, pridružio se ovim naporima prošle nedelje predstavljanjem posebne kolekcije figurica koje su dizajnirane da odaju počast svakodnevnim herojima koji čuvaju našu sigurnost i održavaju svakodnevni život nesmetano uz potencijalni rizik za sopstveni život.

Od lekara, hitnih medicinskih tehničara i medicinskih sestara do vozača i radnika u prehrambenim prodavnicma, 16 lutki imaju za cilj da istaknu ove heroje iz stvarnog života i pohvale njihov neumorni posao. Ove lutke ne moraju nužno nositi ogrtače, ali su jednako heroji.

Da bismo „pomogli onima koji nam pomažu“ i „igrali napred“, neto prihod od bilo koje igračke kupljene u kolekciji #ThankYouHeroes do 31. maja biće doniran #FirstRespondersFirst, fondu namenjenom za pružanje zaliha, opreme, i resurse za zdravstvene radnike i njihove porodice u Sjedinjenim Državama.

„#ThankYouHeroes dizajnirana je da ovekoveči zdravstvo i svakodnevne heroje i da prikupi dodatne donacije za podršku pacijentima. Bez obzira da li su ove igračke date kao poklon za prepoznavanje nekoga ko radi na linijama ili se koriste kao alat za pomoć deci da razgovaraju o tome kako se osećaju, naša je nada da igračke Fisher-Price i igranja uopšte mogu na kraju olakšavaju ova teška vremena i deci i odraslima. Biće predivno videti da ova nova kolekcija Fisher-Price ne samo donosi radost deci, već će roditeljima i starateljima pružiti novi način da odaju počast prvim lekarima i svakodnevnim herojima i njihovim porodicama.“

Pročitajte još

Povezane teme

U fokusu

Vil Smit najavio povratak na bioskopska platna prvi put nakon čuvenog šamara na dodeli Oskara

Glumac je svestan da neće svima biti drago da ga ponovo vide na filmu

U fokusu

Emili Ratajkovski i Pit Dejvison prvi put zajedno u javnosti

Par je vezu, koja samo što je počela, već podigao na viši nivo.

U fokusu

Pod sjajem zvezda: Decembarsko izdanje magazina GRAZIA od sutra je u prodaji!

Iza nas je godina u kojoj je pandemija ustuknula pred novim izazovima, posle kojih svet definitivno neće biti isti.

U fokusu

Prvi je dostigao 500 miliona pratilaca na Instagramu: Kristijano Ronaldo nije najbolji samo u fudbalu

Fudbaler je prestigao neke od najpoznatijih influensera na svetu kao što su Kajli Džener, Arijana Grande, Selena Gomez.

U fokusu

Lažnoj najlmađoj milijarderki preti duga robija

Iako joj je krivica sudski dokazana, Elizabeth Holmes i dalje uživa sa suprugom, decom i dva psa na raskošnom imanju u Kaliforniji. Pravni stručnjaci tvrde da neće još dugo

U fokusu

Ko je nova devojka Breda Pita? Slavni glumac ljubi bivšu suprugu svog kolege

Bred je novu devojku izveo na dejt i na koncert, a upoznao ju je i sa prijateljima.

U fokusu

Dženifer Aniston prvi put iskreno o borbi za potomstvo

Glumica je otkrila da je u tridesetim i četrdesetim pokušavala da postane majka.

U fokusu

Bono Voks: Kako je slavni pevač neplanirano zanoćio u Beloj kući

Sklonost Bona Voxa, frontmena čuvenog benda U2, ka političkom aktivizmu dobro je poznata, ali je on krio šta se dešavalo iza kulisa takvih događaja.

U fokusu

Ova mlada glumica imala je najburniji ljubavni život u Holivudu i sada ga je ostavila za sobom

Glumica Mišel Vilijams je u 42. godini postala mama treći put, a njeni obožavaoci mogu da odahnu, jer je završila sa potragom za pravim čovekom. Bar nama tako izgleda.