grazia

U fokusu

Mattel novom kolekcijom lutki zahvaljuje svakodnevnim herojima Covid-19

Iako su mnogi od nas širom sveta u karantinu unutar zidova naših domova tokom ove epidemije Covid-19, nekolicina je na frontu ove nevidljive bitke za javno zdravlje, boreći se za dobrobit zajednica u kojima rade.

Bilo da se javno hvale svojim naporima na virtuelnim sastancima, kreativnim dobrotvornim inicijativama ili donacijama osnovnih predmeta i prikupljanjem sredstava za pomoć, vlade, kompanije i pojedinci iz svih sektora okupljaju se kako bi odali počast ovim nesumnjivim herojima na najbolji način na koji znaju. Mattel, američki proizvođač igračaka koji stoji iza Barbi lutke, pridružio se ovim naporima prošle nedelje predstavljanjem posebne kolekcije figurica koje su dizajnirane da odaju počast svakodnevnim herojima koji čuvaju našu sigurnost i održavaju svakodnevni život nesmetano uz potencijalni rizik za sopstveni život.

Od lekara, hitnih medicinskih tehničara i medicinskih sestara do vozača i radnika u prehrambenim prodavnicma, 16 lutki imaju za cilj da istaknu ove heroje iz stvarnog života i pohvale njihov neumorni posao. Ove lutke ne moraju nužno nositi ogrtače, ali su jednako heroji.

Da bismo „pomogli onima koji nam pomažu“ i „igrali napred“, neto prihod od bilo koje igračke kupljene u kolekciji #ThankYouHeroes do 31. maja biće doniran #FirstRespondersFirst, fondu namenjenom za pružanje zaliha, opreme, i resurse za zdravstvene radnike i njihove porodice u Sjedinjenim Državama.

„#ThankYouHeroes dizajnirana je da ovekoveči zdravstvo i svakodnevne heroje i da prikupi dodatne donacije za podršku pacijentima. Bez obzira da li su ove igračke date kao poklon za prepoznavanje nekoga ko radi na linijama ili se koriste kao alat za pomoć deci da razgovaraju o tome kako se osećaju, naša je nada da igračke Fisher-Price i igranja uopšte mogu na kraju olakšavaju ova teška vremena i deci i odraslima. Biće predivno videti da ova nova kolekcija Fisher-Price ne samo donosi radost deci, već će roditeljima i starateljima pružiti novi način da odaju počast prvim lekarima i svakodnevnim herojima i njihovim porodicama.“

Pročitajte još

Povezane teme

U fokusu

Redak selfi Džulije Roberts nosi važnu poruku o zahvalnosti

Džulija Roberts podelila je svoju fotografiju na Instagramu kako bi obeležila američki praznik Dan zahvalnosti.

Intervju

Amer Mohamad - Eklektika u službi futurizma

Inspirisan nadrealizmom, živopisnim bojama i vibrantnim motivima fotograf Amer Mohamad vodi nas na vanvremensko modno putovanje.

U fokusu

Ovo je Eva: Ćerka Stiv Džobsa koja neće naslediti njegovo bogatstvo

To nije sprečilo Evu da živi luksuznim životom, a sa svojim dosadašnjim dostignućima, verovatno je i više nego spremna da napravi ime za sebe.

U fokusu

Udaje se Dženifer Lopez?

“Znate me, ja sam romantična.”

U fokusu

Zvanično je! Ovaj 28-godišnjak je novi partner Kim Kardašijan

Pit Dejvidson će zvanično morati da drži korak sa Kardašijanovima.

U fokusu

Britni Spirs priznaje: Pokret "Oslobodite Britni" spasao mi je život

Pevačica će uskoro gostovati kod čuvene Opre, gde se očekuju dodatni detalji o njenom životu u prethodnih 13 godina.

U fokusu

Iznenađenje nedelje! Nasmejani Irina Šajk i Bredli Kuper u prisnoj šetnji Njujorkom

Bivši partneri pojavili su se u šetnji ruku pod ruku dve godine nakon završetka njihove veze.

U fokusu

Čestitamo! Verili su se Kris Martin i Dakota Džonson

Frontmen Koldpleja i bivši muž Gvinet Paltrou zaprosio je ćerku Melani Grifit.

Intervju

Petar Benčina o ulozi kojom je osvojio srca publike: ”Doktorova sudbina može svakome da se desi”

Petar Benčina briljantno je odigrao ulogu doktora tragične životne priče, zbog čega su gledaoci nakon odgledane projekcije napuštali bioskopske sale pod veoma snažnim utiskom onoga...