grazia

U fokusu

On će postati prvi trilijarder na planeti

Elon Musk, najbogatija osoba na svetu, sa bogatstvom procenjenim na 241 milijardu dolara, mogao bi da postane prvi trilioner, predviđa investiciona banka.

Analitičari kompanije Morgan Stanley prognoziraju da bi Musk, koji je većinu svog bogatstva zaradio u kompaniji za proizvodnju električnih automobila Tesla, mogao zaraditi mnogo više novca od svog tek započetog biznisa pod nazivom “SpaceX”, koji se zasniva na istraživanja svemira.

„Više klijenata reklo nam je da će Elon Musk postati prvi trilioner ... to neće biti zbog Tesle. Drugi su rekli da bi SpaceX na kraju mogla biti najcenjenija kompanija na svetu”, izjavio je analitičar Adam Jones.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @elonmusk

“Svemirske rakete za višekratnu upotrebu koje mogu odvesti ljude i teret na Mesec i Mars imaju potencijal da promene očekivanja investitora u svemirskoj industriji. Kao što je jedan klijent rekao: pričati o svemiru pre Starshipa je kao pričati o internetu pre Google -a“, dodao je Jones. Jones procenjuje da bi SpaceX u privatnom vlasništvu mogao da vredi 200 milijardi dolara, a da se i dalje povećava dok eksploatiše niz potencijalnih industrija, uključujući svemirsku infrastrukturu, posmatranje Zemlje i istraživanje svemira. Kompanija je procenjena na 100 milijardi dolara u sekundarnoj prodaji deonica ovog meseca, čime je postala druga najveća svetska privatna kompanija, iza internet kompanije BiteDance. Musk poseduje oko 48% SpaceX -a. Naime, Elon Musk pretekao je vlasnika Amazona Jeffa Bezosa i postao najbogatija osoba na svetu u januaru, da bi se vratio pre nego što je ponovo zauzeo prvo mesto kasnije tokom godine. Prema Bloombergovom indeksu milijardera, on poseduje 241 milijardu dolara u kešu, oko 42 milijarde više od Bezosa. Foto: Profimedia

Pročitajte još

Povezane teme

U fokusu

Porodično stablo Guči: Ko su članovi modne imperije?

Baš kao feniks, i Guči je više puta morao da izgori da bi se ponovo izdigao iz pepela, a ovo ciklično ponavljanje istorije traje sada već tačno 100 godina.

U fokusu

Madona još jednom dokazuje da je oličenje seksa, ali ljudima to smeta - zašto?

Madona mora da počne da se ponaša u skladu sa svojim godinama, glasi samo jedan od brojnih negativnih komentara.

U fokusu

Budućnost je prisutna: Novi broj magazina Grazia od danas je u prodaji!

Finale godine je pred vratima i u decembarskom broj magazina Grazia nudimo vam nešto drugačije.

U fokusu

Redak selfi Džulije Roberts nosi važnu poruku o zahvalnosti

Džulija Roberts podelila je svoju fotografiju na Instagramu kako bi obeležila američki praznik Dan zahvalnosti.

Intervju

Amer Mohamad - Eklektika u službi futurizma

Inspirisan nadrealizmom, živopisnim bojama i vibrantnim motivima fotograf Amer Mohamad vodi nas na vanvremensko modno putovanje.

U fokusu

Ovo je Eva: Ćerka Stiv Džobsa koja neće naslediti njegovo bogatstvo

To nije sprečilo Evu da živi luksuznim životom, a sa svojim dosadašnjim dostignućima, verovatno je i više nego spremna da napravi ime za sebe.

U fokusu

Udaje se Dženifer Lopez?

“Znate me, ja sam romantična.”