grazia

U fokusu

Princ Hari i Megan Markl: Kako se vremenom menjao njihov govor tela i šta to znači za njihov odnos?

Princ Hari i Megan Markl su jedan od najomiljenijih parova današnjice i šta god da rade neminovno privlače pažnju javnosti. Tokom višegodišnje ljubavi bilo je dosta prelomnih trenutaka, ali čini se da par to uspešno prevazilazi. Međutim, šta na to kažu eksperti za govor tela?

Kada je 2017. godine objavio svoju veridbu, par je odavao utisak kao da su jedno! Stručnjak za govor tela Trejsi Braun je istakla da su Hari i Megan izgledali kao pravi tim, držeći se za ruke i gledajući jedno u drugo gotovo sve vreme. Suzan Konstantin-Perfido koja se bavi ljudskim ponašanjem smatra da je ovo znak jake povezanosti. 

Na početku veze, kako kaže Suzan Konstantin-Perfido, Megan je odavala utisak posesivnosti, ali Trejsi Braun smatra da se par tada tek povezivao i polako počinjao da se "sinhronizuje". Ona takođe ističe da njihov govor tela iz tog perioda znači da su Hari i Megan prosto savršeni par. 

Svi su se prosto rastopili kada su videli fotografije sa venčanja ovog para, a njihovo ponašanje tokom celog tog dana dokazivalo je jaku povezanost, ljubav i nežnost. Kako ističe Trejsi Braun, držanje za ruke od kog nisu odustajali pokazuje da su u taj brak ušli kao tim. Preslatko!

Ova porodična fotografija sa krštenja princa Luisa takođe je jako značajna za proučavanje odnosa između Harija i Megan: ona je njega držala podruku čime kao da ističe da joj je važnija povezanost koju ima sa njim, od toga kako je etiketirana - kao član kraljevske porodice. 

Većina se seća njihovog javnog poljupca iz 2018. godine koji je pokazao da između Harija i Megan postoji ozbiljna i jaka strast. Ekspert za govor tela Pati Vud ukazuje i na to kako su njihova tela bila oslonjena jedno na drugo tom prilikom, što mnogo govori o njihovoj ljubavi i povezanosti.

Prvu promenu u odnosu između Harija i Megan primećujemo nakon rođenja njihovog sina Arčija 2019. godine. Ipak, Trejsi Braun smatra da je par i dalje na istoj talasnoj dužini, samo što je sada svu energiju usmerio na zaštitu svog naslednika. Zar to nije divno?

Nakon što su u januaru 2020. godine odlučili da se povuku iz kraljevske porodice, u martu je nastala čuvena fotografija na kojoj vidimo par ispod jednog kišobrana, očigledno srećan i zaljubljen. Ovaj jednostavan prizor dokazao je da su jedno uz drugo više nego ikad i da se beskrajno podržavaju. 

Još jedno "zahlađenje" primećujemo u njihovom TIME 100 intervjuu u septembru kada je par izgledao manje romantično i povezano, a više formalno i suzdržano. Ipak, Trejsi Braun smatra da su Hari i Megan i dalje nastupali kao tim, a da je promena u odnosu trenutna posledica svih stresnih događaja koji su prethodili tom pojavljivanju.

Izgleda da taj intervju zaista nije bio razlog za brigu, budući da su Hari i Megan u intervjuu kod Opre nastavili da pokazuju naklonost jedno prema drugom međusobno imitirajući govor tela ovog drugog. Kako kaže Trejsi Braun, ovo je zajednička karakteristika svih velikih parova!

Sve u svemu, govor tela Harija i Megan se s vremena na vreme možda menjao, ali ne može se osporiti da je njihov odnos prilično obećavajuć i, makar za sada, jak i stabilan. Par je očigledno srećan i ispunjen, a uprkos svim porodičnim dramama, nastavljaju hrabro napred!

Fotografije: Profimedia

Pročitajte još

Povezane teme

U fokusu

Gde je nestala Dženi Hamfri?

Pre 15 godina, debitovala je u kultnoj tinejdžerskoj seriji, a onda je odlučila da male ekrane zameni muzičkom binom.

U fokusu

Sve boje izazova: Oktobarsko izdanje magazina GRAZIA je u prodaji!

Sloboda. Živi, spontani, divni trenutak ili samo nedosanjani cilj s one strane obećane zemlje? A može li slobode biti previše? 

U fokusu

Zašto je ona bila najveća sutkinja svih vremena?

Ovog septembra navršava se dve godine od kako je svet napustila velika Rut Bejner Ginsberg - žena koja je sudila nepravdi.

U fokusu

Četvrta beba na putu: Blejk Lajvli i Rajan Rejnolds čekaju bebu

Glumica blista od sreće i lepote u novoj trudnoći.

U fokusu

Top 10 modnih naloga na TikToku koje morate pratiti

Bilo je samo pitanje vremena kada će moda preuzeti TikTok, pa vam stoga predstavljamo 10 naloga koja morate dodati na svoju listu ukoliko volite modu.

U fokusu

Pobednica svakog takmičenja: Selma Bler uskoro u Plesu sa zvezdama

Borba s teškom bolešću još uvek traje, ali glumcia se ne predaje.

U fokusu

Da li je u redu nazvati nekoga ružnim?

Ako pitate Emili Ratajkovski, jeste

U fokusu

Sergej Trifunović napunio 50! Najbolje uloge poznatog glumca

Srećan rođendan jednom od najpoznatijih srpskih glumaca koji danas proslavlja jubilej!

U fokusu

Zašto Elena Ferante i Benksi kriju identitet?

Kult misterioznih umetnika postaje sve veći.

U fokusu

Zašto se poznate ličnosti više ne hvale svojim bogatstvom?

Nekada su poznati voleli da pokazuju svoje bogatstvo, ali im je sada sigurnost na vrhu liste. Da bi sačuvali privatnost i miran san, u stanju su da potroše milione na najluđe ideje...

U fokusu

Povratak u školu: Septembarsko izdanje magazina GRAZIA je u prodaji!

Pogrešno su nas učili da je biti štreber nešto loše.

U fokusu

Zašto volimo Kleopataru, a uskoro ćemo još više

Možda glumica Gal Gadot u novoj verziji kraljice Egipta i ikone pop kulture ne bi bila na meti tolikih kritičara, da se u umetnost nisu umešali istoričari.