grazia

U fokusu

Princ Hari i Megan Markl: Kako se vremenom menjao njihov govor tela i šta to znači za njihov odnos?

Princ Hari i Megan Markl su jedan od najomiljenijih parova današnjice i šta god da rade neminovno privlače pažnju javnosti. Tokom višegodišnje ljubavi bilo je dosta prelomnih trenutaka, ali čini se da par to uspešno prevazilazi. Međutim, šta na to kažu eksperti za govor tela?

Kada je 2017. godine objavio svoju veridbu, par je odavao utisak kao da su jedno! Stručnjak za govor tela Trejsi Braun je istakla da su Hari i Megan izgledali kao pravi tim, držeći se za ruke i gledajući jedno u drugo gotovo sve vreme. Suzan Konstantin-Perfido koja se bavi ljudskim ponašanjem smatra da je ovo znak jake povezanosti. 

Na početku veze, kako kaže Suzan Konstantin-Perfido, Megan je odavala utisak posesivnosti, ali Trejsi Braun smatra da se par tada tek povezivao i polako počinjao da se "sinhronizuje". Ona takođe ističe da njihov govor tela iz tog perioda znači da su Hari i Megan prosto savršeni par. 

Svi su se prosto rastopili kada su videli fotografije sa venčanja ovog para, a njihovo ponašanje tokom celog tog dana dokazivalo je jaku povezanost, ljubav i nežnost. Kako ističe Trejsi Braun, držanje za ruke od kog nisu odustajali pokazuje da su u taj brak ušli kao tim. Preslatko!

Ova porodična fotografija sa krštenja princa Luisa takođe je jako značajna za proučavanje odnosa između Harija i Megan: ona je njega držala podruku čime kao da ističe da joj je važnija povezanost koju ima sa njim, od toga kako je etiketirana - kao član kraljevske porodice. 

Većina se seća njihovog javnog poljupca iz 2018. godine koji je pokazao da između Harija i Megan postoji ozbiljna i jaka strast. Ekspert za govor tela Pati Vud ukazuje i na to kako su njihova tela bila oslonjena jedno na drugo tom prilikom, što mnogo govori o njihovoj ljubavi i povezanosti.

Prvu promenu u odnosu između Harija i Megan primećujemo nakon rođenja njihovog sina Arčija 2019. godine. Ipak, Trejsi Braun smatra da je par i dalje na istoj talasnoj dužini, samo što je sada svu energiju usmerio na zaštitu svog naslednika. Zar to nije divno?

Nakon što su u januaru 2020. godine odlučili da se povuku iz kraljevske porodice, u martu je nastala čuvena fotografija na kojoj vidimo par ispod jednog kišobrana, očigledno srećan i zaljubljen. Ovaj jednostavan prizor dokazao je da su jedno uz drugo više nego ikad i da se beskrajno podržavaju. 

Još jedno "zahlađenje" primećujemo u njihovom TIME 100 intervjuu u septembru kada je par izgledao manje romantično i povezano, a više formalno i suzdržano. Ipak, Trejsi Braun smatra da su Hari i Megan i dalje nastupali kao tim, a da je promena u odnosu trenutna posledica svih stresnih događaja koji su prethodili tom pojavljivanju.

Izgleda da taj intervju zaista nije bio razlog za brigu, budući da su Hari i Megan u intervjuu kod Opre nastavili da pokazuju naklonost jedno prema drugom međusobno imitirajući govor tela ovog drugog. Kako kaže Trejsi Braun, ovo je zajednička karakteristika svih velikih parova!

Sve u svemu, govor tela Harija i Megan se s vremena na vreme možda menjao, ali ne može se osporiti da je njihov odnos prilično obećavajuć i, makar za sada, jak i stabilan. Par je očigledno srećan i ispunjen, a uprkos svim porodičnim dramama, nastavljaju hrabro napred!

Fotografije: Profimedia

Pročitajte još

Povezane teme

U fokusu

Moć žena: Ovo su srpske sportiskinje za koje navijamo ove godine na Olimpijskim igrama u Tokiju

Osvanuo je tek šesti dan Olimpijskih igara, a Srbija je osvolila već dve medalje u Tokiju.

Intervju

Razgovarali smo sa Janom Dačović o digitalnom detoksu, omiljenim gedžetima i prevazilaženju kreativnih blokada

Jana Dačović je jedno od najpoznatijih lica na domaćoj online sceni koje i nakon sedam godina pratimo sa istim interesovanjem.

U fokusu

Megan snima seriju, Hari piše knjigu – evo kako izgleda život nakon izlaska iz kraljevske porodice

Nakon što su se zvanično udaljili od kraljevske porodice, Megan i Hari su osnovali neprofitnu humanitarnu organizaciju Arčvel, kao i istoimenu produkcijsku kompaniju.

U fokusu

Rajan Rejnolds otkrio kako je osvojio Blejk Lajvli - i sada nam je jasno zašto su najomiljeniji par Holivuda!

Iako Blejk ne može da veruje da je i dalje udata za Rajana, činjenica je da svi obožavaju ovaj šarmantan par.

U fokusu

Od 2001. do danas: Evo kako se razvijao odnos Dženifer Lopez i Bena Afleka

"Bennifer" na neki način traje već 20 godina - i nadamo se da ćemo ovoga puta svi dobiti srećan kraj!

U fokusu

Natalija Vodjanova: Najplaćeniji model na svetu je nova ambasadorka Ujedinjenih nacija!

Nova ambasadorka Ujedinjenih nacija je najplaćeniji model na svetu, što nema veze sa suprugom koji je modni milijarder. Jer, lepa Ruskinja zna kako izgleda beda i rado pomaže drugi...

U fokusu

Udala se Gven Stefani!

Pevačica je izgovorila "sudbonosno da" svom partneru Blejku Šeltonu.

U fokusu

Džulija Roberts objavila preslatku fotografiju sa suprugom Danijelom Moderom povodom 19. godišnjice braka

Glumica retko kada objavljuje fotografije sa svojim suprugom, ali godišnjica braka je odličan povod da obraduje svoje fanove na ovaj način.

U fokusu

Stopama Megan i Harija: Kejt Midlton i princ Vilijam se sele iz Londona

Izgleda da će još jedan kraljevski par napustiti Palatu. Istina, ovaj put nije sve tako dramatično.

Intervju

Jean-Marc Mondelet - Modni vizionar

Umetnički direktor i producent, Jean-Marc Mondelet daje doprinos mnogim modnim časopisima (Harper’s BAZAAR, Vogue, ELLE), gde se i dalje ističe kroz prepoznatljivu estetiku.

Intervju

Sabina Jakubowicz - Devojka koja zna

Sabina Jakubowicz je poznati model i influencer. Njene fotografije pojavile su se na naslovnicama prestižnih modnih časopisa, uključujući „Harper's Bazaar“ , „Vogue“, „Elle“ i „Nu...

Intervju

Angelika Gribova - Diva plavih očiju

Angelika Gribova ima 24 godine a već je postala svetski poznat model. U intervjuu za Grazia.rs, razgovarali smo o njenim počecima, novoj knjizi i planovima za budućnost.

U fokusu

Kanje Vest i Irina Šajk - novi slavni par o kojem svi pričaju

Muzičar je rođendan proslavio u Francuskoj u društvu ruske manekenke.

U fokusu

Megan Markl i princ Hari su postali roditelji po drugi put

Njihova ćerka Lilibet Dajana rođena je u petak, 4. juna, prema predstavniku para.