grazia

U fokusu

Princeza Dajana pokušala je da izvrši samoubistvo dok je bila trudna sa Vilijamom

Najtužnija priča iz hvaljene biografije Lady Dee iz 1992. godine.

Jedan od događaja o kojima se najviše govori krajem 2020. godine je nova sezona serije „The Crown“.

Tračevi publike - gde je granica između fikcije i stvarnih događaja kada je princeza Dajana u pitanju? I premda je tvorac projekta - producent i scenarista Piter Morgan - više puta naglasio da nema pojma o čemu su zapravo govorili monarsi, dijalozi i scene zvuče toliko uverljivo da, hteli-ne hteli, počinjete da verujete likovima na ekranu više nego stvarnim.

Vredi reći da je nova „The Crown“ žestoko pogodila imidž glavnog prestolonaslednika - princa Čarlsa. Dok je Diana Spenser osvajala svet svojom suptilnom glamuroznom aromom „narodne princeze“, kraljičin sin se na ekranima sa svih strana pojavio kao nitkov.

Neki gledaoci možda neće znati da se princeza osvetila kraljevskoj porodici tokom svog života pristavši da komentariše senzacionalnu biografiju Diana: Her True Story iz 1992. godine, Andrea Mortona. Pisac je pridobio poverenje Lejdi Di i uspeo je da je intervjuiše šest puta, što je predstavljalo osnovu knjige. Kao što je Morton napisao, intervjui su „na kraju promenili način na koji je svet zauvek video princezu i kraljevsku porodicu“.

Neke od najšokantnijih činjenica u knjizi su pokušaji samoubistava. Diana je priznala da članovi kraljevske porodice nisu saosećali sa njenim groznim zdravstvenim stanjem tokom trudnoće sa Vilijamom, i to ju je dovelo do očaja. „Nisam mogla da spavam, nisam jela, ceo svet se rušio oko mene“, sećala se Diana u jednom intervjuu. - Kao rezultat toga, postala sam gotovo invalid. Tako bolesno, bolesno, bolesno. Naša porodica nikada ranije nije imala ljude sa jutarnjim mučninama, pa sam svaki put kada bih izašla u večernjoj haljini u Balmoralu, Sandringhamu ili Vindzoru, pala u nesvest ili mi je pozlilo “. Dodala je da se zbog kraljevskog okruženja osećala „nelagodno“ kada je tražila da smanji radno opterećenje kako bi se prilagodila tegobama. „Bila sam im problem“, prisetila se Diana. „Suprug me je neprestano terao da se osećam krivom“.

Zdravstvena situacija i ugnjetavajuće psihološko okruženje bili su toliko grozni da je, kako je Diana priznala u tim intervjuima, pokušala da izvrši samoubistvo dok je bila trudna sa Vilijamom. Tokom posete Sandringhamu, privatnom seoskom domu kraljice Elizabete II, Diana se bacila niz stepenice kao odgovor na to što je Čarls i dalje ignorisao. „Čarls je rekao da plačem poput vuka i rekla sam da se osećam očajno. Tada je rekao, „Neću da te slušam. Uvek mi to radiš.“ Onda sam pojurila niz stepenice”, rekla je Diana. - Kraljica je izašla, potpuno šokirana, drhteći - bila je tako uplašena. Znala sam da dete neću izgubiti, iako sam prilično teško povredila stomak. U tom trenutku Čarls je samo izašao kroz vrata“.

U knjizi Diana kaže da je drugi put pokušala da se izvrši samoubistvo: „Trčala sam uokolo sa nožem sa nazubljenim ivicama u rukama. Bila sam tako očajna. Znala sam šta mi se događa, ali niko oko mene nije razumeo. Potreban mi je bio odmor, da me čuvaju u kući i da ljudi shvate bol u mojoj glavi. Bio je to očajnički vapaj za pomoć. Nisam razmažena - jednostavno sam morala da se prilagodim novoj situaciji ." 

Pročitajte još

Povezane teme

U fokusu

6 zdravstvenih benefita terapije crvenom svetlošću

Najnoviji wellness trend, koji bi mogao da reši sve vaše psiho-fizičke probleme.

U fokusu

Svi smo osobe u razvoju: Posetite jedinstvenu izložbu u Galeriji Štab

Izložbu dokumentarnih fotografija, čije otvaranje je pratila i revija, možete pogledati do 17. marta.

U fokusu

10 neverovatnih žena koje su ostavile neizbrisiv istorijski trag

U susret 8. martu , prisećamo se onih koje su rušile predrasude i činile čuda za prava žena

U fokusu

Nova energija: Martovsko izdanje magazina GRAZIA je u prodaji!

Novoj energiji, novim impulsima u životu, posvetili smo broj koji je pred nama.

U fokusu

Ko su bile prave ratnice crne Sparte

Ženske elitne trupe iz ilmova Žena kralj, Vakanda zauvek i Crni panter NISU HOLIVUDSKA FANTAZIJA.

U fokusu

Ko je prava žena?

Preplavljeni smo modelima osoba kakve moramo da budemo ako želimo da uspemo u životu, a u srži svih, kriju se rodni stereotipi.

U fokusu

Fotografije koje obećavaju srećan kraj: Keri Bredšo i Ejdan Šo u strastvenom zagrljaju

Ljubavna priča glavne junakinje Seksa i grada, zahuktava se u II sezoni nastavka And Just Like that.