grazia

U fokusu

Prvo zajedničko pojavljivanje na crvenom tepihu nakon incidenta: Vil Smit i Džejda Pinket Smit demonstrirali čistu ljubav

Sinoć je u Los Anđelesu, u Regency Village teatru, održana premijera filma Emancipacija – prvog ostvarenja u kojem igra Vil Smit, nakon što je na 94. Dodeli Oskara ošamario kolegu i prijatelja Krisa Roka, pošto je ovaj napravio šalu na račun Smitove žene, glumice Džejde Pinket-Smit i njenog problema sa alopecijom.

Iako mu je Akadamija izrekla kaznu od deset godina – izbacila ga je iz članstva i zabranila mu da posećuje dodele nagrada, iako će za njih moći da se kandiduje, a on se javno izvinjavao, i fanovima i Krisu Roku i Akademiji, Smit je prošao golgotu u profesionalnom smislu: nije dobijao uloge u filmovima i serijama, a većina streaming servisa (ne i Apple) odbila je da sarađuje sa njim.

Ipak, za ulogu u novom  filmu, reditelja Antoana Fukue, u kojem igra odbeglog roba koji traži svoju porodicu u močvarama Luizijane, mnogi mu predviđaju upravo Oskara, kao i prestižna priznanja samom filmu. Vil, naravno, strahuje da bi animozitet koji prema njemu oseća veliki deo publike zbog incidenta na Oskarima, kao i sama Akademija, mogao da ugrozi prijem ove drame u javnosti. 

Upitan u intervjuu šta bi rekao kritičarima koji tvrde da je prerano da promoviše novi film, Smit je rekao da potpuno razume da neko nije spreman za njega, ali da zbog toga ne treba da osuđuje samo ostvarenje. 

- Moja najveća briga je moj tim. Ljudi u ovom timu su uradili neke od najboljih poslova tokom cele karijere i zaista se nadam da moji postupci neće kažnjavati moj tim, izjavio je Smit.

Smitov film je sinoć imao svečanu premijeru, u bisokopima se prikazuje od 2. decembra, a za sedam dana moći će da se pogleda na streaming servisu Apple TV+. Za razliku od roba kojeg tumači u filmu, sa Vilom je sinoć na premijeri bila cela porodica. Džejda, koja isprva nije podržavala njegov incident, sinoć je pokazala bezrezervnu podršku i ljubav prema suprugu, a sa njima su na crvenom tepihu bila sva njihova deca: Tri, Džejden i Vilou Smit.

Tekst: J. M. 

Fotografije: Profimedia, Instagram, YouTube 

Pročitajte još

Povezane teme

U fokusu

Budućnost se može dizajnirati

Zanimanja sutrašnjice nisu nešto što nas tek očekuje, ona su već prisutna. Treba ih samo pronaći. Ako to nije moguće, onda ih valja izmisliti

U fokusu

Diskretni šarm mangupa

Cirkusku školu je iskoristio da razvije naročiti stil glume, a drskim humorom osvaja neke od najlepših žena sveta. Ružnim ga nazivaju samo zavidljivci.

U fokusu

Nova moda bez roda

Iako smo još od osamdesetih navikli da muške rokenrol zvezde poput benda Kiss, Dejvida Bouvija, Olivera Mandića i mnogih drugih koketiraju sa odećom za žene, ovaj fenomen nas šokir...

U fokusu

Samo dva meseca nakon razvoda, oženio se Kanje Vest

Reper se sa dizajnerkom Bjankom Censori venčao na privatnoj ceremoniji.

U fokusu

Kejt Hadson se uključila u raspravu o nepo bebama

Pošto je jedan njujorški magazin 2022. proglasio godinom nepo beba, debata se zahuktava između korisnika društvenih mreža, i poznatih koji se osećaju prozvanima

U fokusu

Kijanu Rivs: Bajker sa kojim bi se svaka žena rado provozala

Glumac novogodišnje pripreme obavlja na svom omijenom prevoznom sredstvu.

U fokusu

Hoće li Ilon Mask dati ostavku na mesto šefa Twittera?

Korisnici ove mreže to očigledno žele, čeka se njegov potez.

U fokusu

Margo Robi je najplaćenija glumica na svetu

Ali i dalje zarađuje 10 puta manje od Toma Kruza.