grazia

U fokusu

Šarliz Teron donirala milion dolara za borbu protiv koronavirusa

Šarliz Teron donirala je milion dolara za borbu protiv koronavirusa i pokrenula kampanju za borbu protiv nasilja u porodici.

Kako nasilje u porodici raste širom sveta tokom koronavirusne krize, Šarliz Teron koristi svoju platformu za pomoć. Glumica je najavila da izdvaja milion dolara za pomoć žrtvama COVID-19 i pola miliona za borbu protiv rodno zasnovanog nasilja.

Detalje o kampanji Šarliz Teron je podelila na Instagramu. „Tokom ove svetske krize bez presedana, rečeno nam je da ćemo ostati bezbedni dok smo u svom domu - ali šta ako naš dom nije tako sigurno mesto?“, napisala je glumica. – „Za milione žena i dece širom sveta koji su na istoj teritoriji kao i njihovi zlostavljači, boravak kod kuće postaje nesiguran. Zbog toga, podržavajući globalnu borbu protiv nasilja u porodici tokom krize #covid19, @ctaop i ja udružujemo snage sa CARE-om i Entertainment Industry Foundation kako bismo preuzeli #TogetherForHer.

Organizovana u okviru projekta Charlize Theron Africa Outreach Project, kampanja Together For Her, pomoći će i pružiti utočište žrtvama porodičnog nasilja i pomoći dobrotvornim organizacijama širom sveta.

Samo u Velikoj Britaniji, Nacionalna telefonska linija za nasilje u porodici prijavila je porast poziva za 25 posto od početka krize COVID-19. Pored toga, Refuge, najveća britanska dobrotvorna organizacija za borbu protiv nasilja u porodici, izvestila je za jedan procenat povećanje poziva za pomoć u jednom danu. Teron nije prvi put da pomaže žrtvama porodičnog nasilja. Glumica je oduvek govorila da je njenu majku otac zlostavljao. Sada Teron traži podršku širom sveta:

"Naša poruka je sledeća: molimo vas da nam se pridružite da pokažemo ženama koje su doživele nasilje u porodici da nisu same - mi smo iza njih, zajedno sa njima, za njih #TogetherForHer“.

Povezane teme

Intervju

Žene koje kreiraju budućnost biznisa: Jovana Vještica, Communication Manager Carlsberg Srbija

Svaki dan joj je različit zahvaljujući susretima i saradnji sa ljudima različitih profesija, a rado ga završava u veselom društvu kolega iz kompanije i medija na brend promocijama...

U fokusu

Šta treba da znate o voljenoj ženi najbogatijeg čoveka na planeti?

Danas je Forbes objavio listu najbogatijih ljudi na planeti. Četvrtu godinu zaredom osnivač Amazona Džef Bezos ostaje lider liste.

U fokusu

Zvanično je: Kim Kardašijan je postala milijarderka

Kakvo god bilo vaše mišljenje o porodici Kardašijan-Džener, činjenica ostaje - one znaju kako da zarade.

U fokusu

Leticija Kasta je rodila četvrto dete

Čestitamo prelepoj majci i njenom suprugu - Luju Garelu.

U fokusu

Blejk Lajvli i Rajan Rejnolds vakcinisani protiv korona virusa

Sve više poznatih ličnosti odlučuje se za vakcinaciju protiv COVID-19.

U fokusu

Dru Barimor lansira lifestyle časopis

Dru Barimor lansira istoimenu lifestyle publikaciju.

U fokusu

Princ Vilijam proglašen je "najseksi muškarcem bez kose na svetu"

Princ Vilijam ima novu titulu, pored one budućeg kralja Ujedinjenog Kraljevstva: on je najseksi muškarac bez kose na svetu.

U fokusu

Džon Ledžend i Krisi Tajgen: 5 saveta za savršenu vezu

Kada su u oktobru prošle godine Džon Ledžend i Krisi Tajgen izgubili bebu, čitav svet je žalio sa njima.

U fokusu

Kejt Midlton je objavila knjigu i svoj novi zvanični portret

Nikakvih skandala iz kraljevskog života i ni reči o Megan Markl. Samo dobre namere.

U fokusu

Eva Longorija i Hose Baston: 4 saveta za savršenu vezu

Eva Longorija i meksički medijski mogul Hose Baston u vezi su sedam godina, dok su četiri u braku.

U fokusu

Hiljade priča u jednom snažnom glasu

Globalna inicijativa "Moja priča je važna" je uspela: žene sa svih strana sveta su se odazvale pozivu kompanije Avon i pokazale koliko su snažne, hrabre i moćne

U fokusu

Zvanično je: princ Hari se zaposlio

Vojvoda od Saseksa nastavlja da dokazuje svoju finansijsku nezavisnost i pokušava da „živi normalan život“ - pronašao je prvi posao nakon napuštanja kraljevske porodice.

U fokusu

Kris Džener prvi put prokomentarisala razvod Kim Kardašijan i Kanjea Vesta

Kris Džener je konačno prokomentarisala vesti o razvodu Kim Kardašijan i njenog supruga Kanjea Vesta.