grazia
X

U fokusu

Šarliz Teron donirala milion dolara za borbu protiv koronavirusa

Šarliz Teron donirala je milion dolara za borbu protiv koronavirusa i pokrenula kampanju za borbu protiv nasilja u porodici.

Kako nasilje u porodici raste širom sveta tokom koronavirusne krize, Šarliz Teron koristi svoju platformu za pomoć. Glumica je najavila da izdvaja milion dolara za pomoć žrtvama COVID-19 i pola miliona za borbu protiv rodno zasnovanog nasilja.

Detalje o kampanji Šarliz Teron je podelila na Instagramu. „Tokom ove svetske krize bez presedana, rečeno nam je da ćemo ostati bezbedni dok smo u svom domu - ali šta ako naš dom nije tako sigurno mesto?“, napisala je glumica. – „Za milione žena i dece širom sveta koji su na istoj teritoriji kao i njihovi zlostavljači, boravak kod kuće postaje nesiguran. Zbog toga, podržavajući globalnu borbu protiv nasilja u porodici tokom krize #covid19, @ctaop i ja udružujemo snage sa CARE-om i Entertainment Industry Foundation kako bismo preuzeli #TogetherForHer.

Organizovana u okviru projekta Charlize Theron Africa Outreach Project, kampanja Together For Her, pomoći će i pružiti utočište žrtvama porodičnog nasilja i pomoći dobrotvornim organizacijama širom sveta.

Samo u Velikoj Britaniji, Nacionalna telefonska linija za nasilje u porodici prijavila je porast poziva za 25 posto od početka krize COVID-19. Pored toga, Refuge, najveća britanska dobrotvorna organizacija za borbu protiv nasilja u porodici, izvestila je za jedan procenat povećanje poziva za pomoć u jednom danu. Teron nije prvi put da pomaže žrtvama porodičnog nasilja. Glumica je oduvek govorila da je njenu majku otac zlostavljao. Sada Teron traži podršku širom sveta:

"Naša poruka je sledeća: molimo vas da nam se pridružite da pokažemo ženama koje su doživele nasilje u porodici da nisu same - mi smo iza njih, zajedno sa njima, za njih #TogetherForHer“.

Pročitajte još

Povezane teme

U fokusu

Libido na akciji

Industriji seksualnog wellnessa predviđa se globalni rast, meren desetinama milijardi dolara. Vreme je da se upoznate s ovim pokretom ako već niste.

U fokusu

Najupečatljviji nastupi sa Super Bowla svih vremena

U susret muzičko-sportskom spektaklu koji nas očekuje za samo 2 nedelje, predstavljamo vam najbolje performanse muzičkih zvezda koji su ikada nastupili na pauzi tokom poluvremena

U fokusu

Kad se sretnu bivša i sadašnja žena - kako to izgleda u slučaju Orlanda Bluma

Kejti Peri i Miranda Ker prisustvovale su gala manifestaciji u Los Anđelesu.

U fokusu

Budućnost se može dizajnirati

Zanimanja sutrašnjice nisu nešto što nas tek očekuje, ona su već prisutna. Treba ih samo pronaći. Ako to nije moguće, onda ih valja izmisliti

U fokusu

Diskretni šarm mangupa

Cirkusku školu je iskoristio da razvije naročiti stil glume, a drskim humorom osvaja neke od najlepših žena sveta. Ružnim ga nazivaju samo zavidljivci.

U fokusu

Nova moda bez roda

Iako smo još od osamdesetih navikli da muške rokenrol zvezde poput benda Kiss, Dejvida Bouvija, Olivera Mandića i mnogih drugih koketiraju sa odećom za žene, ovaj fenomen nas šokir...

U fokusu

Samo dva meseca nakon razvoda, oženio se Kanje Vest

Reper se sa dizajnerkom Bjankom Censori venčao na privatnoj ceremoniji.

U fokusu

Kejt Hadson se uključila u raspravu o nepo bebama

Pošto je jedan njujorški magazin 2022. proglasio godinom nepo beba, debata se zahuktava između korisnika društvenih mreža, i poznatih koji se osećaju prozvanima