grazia

U fokusu

6 zdravstvenih benefita terapije crvenom svetlošću

Red light terapija najnoviji je wellness trend koji sve više dobija na popularnosti.

Iako je poslednjih godina bilo mnogo diskusija o LED terapiji, pokazalo se da je crvena svetlost izuzetno korisna u lečenju problema sa kožom i drugih zdravstvenih tegoba. Terapija koristi niskofrekventne talasne dužine za ciljanje ćelija mitohondrije. Na ovaj način crvena svetlost podstiče njihov razvoj i pomaže u podmlađivanju kože. Od smanjenja upalnih procesa do poboljšanja proizvodnje melatonina u telu, donosimo vam šest razloga da isprobate red light terapiju.

Smanjuje upalne procese

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Poosh (@poosh)

Niskofrekventna svetlosna terapija ublažava hronične upale. Prodstičući protok krvi do oštećenog tkiva na koži, ova terapija posebno cilja na upalu i ubija sve bakterije na koži koje izazivaju akne.

Zaglađuje fine linije

Fine bore usled štetnog izlaganja UV zračenju mogu se efikasno lečiti terapijom. Talasne dužine mogu prodreti 5 milimetara u kožu, popravljajući fine linije i bore bez izazivanja daljeg oštećenja.

Pospešuje obnavljanje ćelija

Terapija se često koristi za lečenje osoba koje se bore sa psorijazom i opekotinama. Pošto tretman podstiče obnavljanje ćelija, koža može zaceliti mnogo brže. Oni sa ožiljcima od akni mogu imati ogromne koristi od ove terapije kroz povećanje cirkulacije i gustine kolagena.

Poboljšava mentalno zdravlje

Hipotalamus je važan deo vašeg mozga koji kontroliše nervni sistem. Ovaj telesni sistem direktno utiče na probleme mentalnog zdravlja kao što su anksioznost, depresija i loše pamćenje.

Reguliše hormonski balans

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by KRISTYN SMITH (@ksmithskin)

Hormonska neravnoteža je ključni uzrok akni, umora, problema sa cirkadijalnim ritmom i poremećaja težine. Slično nervnom sistemu, na endokrini sistem direktno utiče hipotalamus. Ovaj sistem je odgovoran za hormonsku ravnotežu u celom telu. Direktan uticaj terapije crvenom svetlošću na hipotalamus može prirodno regulisati neke hormonske neravnoteže, posebno funkciju štitne žlezde i hormone koji podižu raspoloženje.

Pomaže kod nesanice

Ako se borite sa nesanicom, red light terapija može biti novo rešenje ovog problema. Cirkadijalni ritam utiče na proizvodnju melatonina i kortizola, od kojih oba mogu ozbiljno da utiču na zdravlje kože. Deregulisani nervni sistem je u direktnoj korelaciji sa nesanicom. Stimulisanjem hipotalamusa, terapija crvenim svetlom može jednom zauvek rešiti probleme sa spavanjem.

 

foto: Pexels, Unsplash, Instagram

Tekst: T.M.

Pročitajte još

Povezane teme

U fokusu

Svi smo osobe u razvoju: Posetite jedinstvenu izložbu u Galeriji Štab

Izložbu dokumentarnih fotografija, čije otvaranje je pratila i revija, možete pogledati do 17. marta.

U fokusu

10 neverovatnih žena koje su ostavile neizbrisiv istorijski trag

U susret 8. martu , prisećamo se onih koje su rušile predrasude i činile čuda za prava žena

U fokusu

Nova energija: Martovsko izdanje magazina GRAZIA je u prodaji!

Novoj energiji, novim impulsima u životu, posvetili smo broj koji je pred nama.

U fokusu

Ko su bile prave ratnice crne Sparte

Ženske elitne trupe iz ilmova Žena kralj, Vakanda zauvek i Crni panter NISU HOLIVUDSKA FANTAZIJA.

U fokusu

Ko je prava žena?

Preplavljeni smo modelima osoba kakve moramo da budemo ako želimo da uspemo u životu, a u srži svih, kriju se rodni stereotipi.

U fokusu

Fotografije koje obećavaju srećan kraj: Keri Bredšo i Ejdan Šo u strastvenom zagrljaju

Ljubavna priča glavne junakinje Seksa i grada, zahuktava se u II sezoni nastavka And Just Like that.