U fokusu

Tužna princeza: 11 dokaza da Dajana nije bila srećno udata

Život poznatih ljudi je težak jer se ni dobro ni loše ne može sakriti od znatiželjnih očiju.

Činjenica da u braku princa Čarlsa i Dajane nije sve u redu postala je očigledna gotovo odmah nakon venčanja. Fotografi su uhvatili svaki korak ovog para, a Dajana se i dalje smatra najfotografisanijom ženom na svetu. Njena fenomenalna popularnost bila je početak kraja ovog braka.

Sada ceo svet zna da je Čarls tokom života sa Lejdi Di voleo drugu. Prvi put je to sama princeza javno priznala u skandaloznom intervjuu za BBC 1995. godine. Tada je Dajana rekla: „U ovom braku nas je bilo troje“. Tokom tog razgovora rekla je da je i ona bila zaljubljena. U oficira Džejmsa Hevita. Sledećeg dana princ Čarls podneo je zahtev za razvod (na predlog kraljice Elizabete II). Neki veruju da bi, da nije bilo tih otkrića i razvoda koji je usledio, Dajana sada bila živa, jer je izgubivši kraljevski status izgubila i kraljevske privilegije, posebno ličnu zaštitu. Još jedna činjenica o propalom braku - lični astrolog princeze Dajane nedavno je u jednom intervjuu priznao da je uoči venčanja Čarls rekao nevesti da je ne voli. Dajana je čak želela da otkaže venčanje. Ne preuzimamo obavezu da procenjujemo istinitost ovih činjenica, kao i izjavu da Čarls nije voleo svoju ženu. Na nekim arhivskim fotografijama izgledaju prilično srećno i zaljubljeno, a tuđa duša i tuđi brak su, kao što znate, mračni. Pa ipak, nešto u ovom braku očigledno nije prijalo princezi i fotografi su više puta uhvatili njen pogled.

Prikupili smo 11 fotografskih dokaza da princeza Dajana često nije mogla da sakrije tugu čak i kada su kamere uperene u nju.

Kraljevska turneja po Australiji 1983. godine (samo dve godine nakon venčanja) označila je početak kraja ovog braka. Ovo putovanje se poklopilo sa željom Australijanaca da se povuku iz Britanskog komonvelta. Ovo je bila Dijanina i Čarlsova prva zajednička turneja u inostranstvu, a pošto je monarhija bila u opasnosti, bilo je važno ostaviti dobar utisak. Rastuća napetost između supružnika morala je biti sakrivena radi interesa krune. I srećom, Dajana je prvog dana posete bila veoma umorna i izgorela na suncu. Plus razlika u vremenskim zonama, vrućina, višesatni sastanci...Za 21-godišnju Dajanu to je bilo stresno. Novinari su na tom putovanju čekali Djanin neuspeh.

Ali dogodilo se neočekivano - nakon nekoliko dana, naviknuvši se na vrućinu i osećajući se bolje, Dajana je počela aktivno da komunicira sa običnim ljudima koji su došli da vide princa i princezu. Lepo se šalila, slikala, ispričala slatke detalje o malom Vilijamu, čak je pitala i starijeg Australijanca da li u svojoj torbi ima flašu viskija. Svi su obožavali Dajanu, a novine su bile pune oduševljenih naslova. Na primer, „Australija više ne želi da se otcepi“. Ili sa mapom Australije, na kojoj je bilo nacrtano srce, a na njemu natpis: „Dajana“. Na Čarlsa niko nije obraćao pažnju. Princ, koji je sve četiri nedelje slušao komplimente svoje žene, bio je besan. Kasnije je Dajana rekla: „Pažnja medija prema meni izazvala je mnogo ljubomore. Zbog ovoga su se pojavile mnoge teške situacije. U izvesnom smislu, ovo je bio početak kraja“.

Dajana i Čarls vratili su se sa aerodroma u različitim automobilima i odvezli se na različite adrese.

Povezane teme

U fokusu

Ešli Bajden – kako živi i čime se bavi ćerka predsednika SAD

Ešli Bajden je jedina ćerka novog američkog predsednika.

U fokusu

Večni sjaj zvezde

"Gledam u zvezde. Vedra je noć i Mlečni put se čini tako blizu. Tamo idem uskoro. “Svi smo mi materija iz zvezda”

U fokusu

Ben Aflek i Ana de Armas su se razišli

Ko je pokrenuo inicijativu i kako se to dogodilo?

U fokusu

Kraljevska ishrana: 10 neverovatnih navika britanske kraljevske porodice

Bivši kuvar Daren Makgrejdi podelio je tajne kuhinje britanske kraljevske porodice.

U fokusu

Preminuo Hari Brant - sin supermodela Stefani Sejmur

Hari Brant, najmlađi sin legendarnog supermodela iz 1990-ih Stefani Sejmur, preminuo je ove nedelje u 24. godini.

U fokusu

Veoma retke fotografije: Mila Jovović sa suprugom i ćerkama u Vankuveru

Ako ste gledali izdanje putopisnog blogera Antona Ptuškina o Kanadi, onda znate da se Vankuver zove "Severni Los Anđeles".

U fokusu

Od “Sloma” do nervnog sloma

Nikol Kidman otkriva kako ju je uloga u jednoj od najgledanijih serija dovela do ivice stvarnog psihičkog i fizičkog rasula

U fokusu

Ema Roberts pokazala prvu sliku novorođenog sina

Krajem 2020. godine Ema Roberts i njen partner Garet Hedlund postali su roditelji.

U fokusu

Kada je pravo vreme za digital detoks?

Društvene mreže su mesto gde sve zrači lepotom, bogatstvom i srećom. Instagram feed pun je osmeha, portali lepih reči i pohvala, a retko gde ima prostora za iskrenost i uviđanje re...

U fokusu

Stigla je potvrda: Snimanje serije Sex i grad počinje na proleće

Nakon niza nagađanja, konačno je stigla potvrda od Sare Džesike Parker. Snimanje serije koja je donela revoluciju na malim ekranima se nastavlja!

U fokusu

Porodični vikend: Ben Aflek u šetnji sa najmlađom ćerkom

Brižni otac – najbolja uloga u svakodnevnom životu.

U fokusu

Elizabeta II je prva u kraljevskoj porodici vakcinisana protiv koronavirusa

Njeno visočanstvo i princ Filip su vakcinisani ovog vikenda.

U fokusu

Najbolja zajednička pojavljivanja Kim Kardašijan i Kanje Vesta

Početak 2021. godine obeležile su glasine o raspadu jednog od najpopularnijih i najpoznatijih parova modernog šou-biznisa - Kim Kardašijan i Kanje Vesta.