grazia
X

U fokusu

Tvoja priča je tvoj glas. Tvoj glas je tvoja snaga

Za Međunarodni dan žena, Avon vas poziva da donirate svoje životno isksustvo na globalnoj platformi “Moja priča je važna”

Koliko puta ste pomislili: “Od mog života može da se napiše roman i(li) snimi film?” Bar jednom. Ako niste baš nijednom, možda je to zato što ljudi obično veruju da je lično iskustvo nekog ko nije, recimo, poznata ličnost, premalo da bi se ispunile onolike stranice ili kadrovi.

Život nam svakog dana dokazuje suprotno. Nema iskustva koje je tako sitno ili beznačajno da ne može poslužiti drugima kao podsticaj, motiv, uteha, ohrabrenje. Pa, ako hoćemo, i alarm da nešto promenimo.  

Tom idejom se vodila kompanija Avon kada je za Međunarodni dan žena predstavila novu platformu ,,Moja priča je važna”. Sa porukom da je svako životno iskustvo bitno, a ako se podeli s drugima - neprocenjivo, galerija priča My Story Matters već je dostupna na posebnoj internet stranici www.watchmenow.avon.com

Tu možete donirati svoj, do sada nenapisani doživljaj, podvig, sećanje, životni rezime. U isto vreme, bićete inspirisani pričama drugih žena kako da budete još bolje, hrabrije i odlučnije u svojim planovima. Kako ste pobedile teškoće? Pronalazile sreću i usavršavale se? Borile se za ono što ste želele? Možda vodile bitku za sopstveni život?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Avon Srbija (@avonsrbija)

Sve su to jedinstvene i originalne priče o uspesima, istrajnosti i odlučnosti. Ovoga puta, udružuju se radi vodećeg cilja, da doprinesu boljem položaju žena. Istraživanja na početku treće dekade 21. veka pokazuju staru sliku u celom svetu. Žene su i dalje u svim oblastima života nedovoljno cenjene i manje prisutne. Znate li, na primer, da su od svih ličnosti koje možemo čuti i videti na televiziji, radiju ili u štampi, svega 24 posto žene?

Verujući da se sumorni podaci mogu promeniti ako se udružimo,

Avon pruža priliku ženama iz Srbije da uđu u najveću globalnu galeriju priča i odaju počast sopstvenoj snazi. My Story Matters se svakim pojedinačnim glasom zalaže za ravnopravnost i ističe značaj sveta u kojem bismo želeli da živimo, tamo gde svačiji glas ima jednaku vrednost i snagu.

Još od osnivanja 1886. godine Avon je ženama otvorio mogućnosti da vode sopstveni posao vezan za lepotu. Bilo je to decenijama pre nego što su uopšte dobile pravo glasa. Danas se Avonovi predstavnici i kupci broje milionima. Svi su deo globalne zajednice ove kompanije koja sada otvara vrata pojedinačnom glasu da pokaže kakva snaga leži u našim životima.  

Za svaku priču Avon Fondacija za žene doniraće jedan dolar humanitarnim organizacijama koje podržavaju žene. Zajedno sa kompanijom Avon, ovaj dobrotvorni gigant je tokom šest decenija donirao više od milijardu dolara za podršku, osnaživanje, brigu o ženskom zdravlju i građenje bolje budućnosti za porodice. Samo prošle godine Avon i Avon Fondacija donirale su milion dolara borcima protiv nasilja nad ženama. U Srbiji je milion dinara dodeljeno koaliciji “Mreža Žene protiv nasilja” kako bi se unapredio sistem pružanja pomoći žrtvama.  

Donacije nisu vredne samo kad su u novcu. Ako podelimo svoje priče sa drugima i saznamo kako su se žene, koje u običnim okolnostima nikada ne bismo čuli, izborile za svoju viziju, onda ćemo s ponosom pamtiti odakle smo došli i kuda idemo. I nadahnuti druge da nam se pridruže na putu pobednika sadašnjice.

Onda, koja je tvoja #WatchMeNow priča?

PROMO

Pročitajte još

Povezane teme

U fokusu

Libido na akciji

Industriji seksualnog wellnessa predviđa se globalni rast, meren desetinama milijardi dolara. Vreme je da se upoznate s ovim pokretom ako već niste.

U fokusu

Najupečatljviji nastupi sa Super Bowla svih vremena

U susret muzičko-sportskom spektaklu koji nas očekuje za samo 2 nedelje, predstavljamo vam najbolje performanse muzičkih zvezda koji su ikada nastupili na pauzi tokom poluvremena

U fokusu

Kad se sretnu bivša i sadašnja žena - kako to izgleda u slučaju Orlanda Bluma

Kejti Peri i Miranda Ker prisustvovale su gala manifestaciji u Los Anđelesu.

U fokusu

Budućnost se može dizajnirati

Zanimanja sutrašnjice nisu nešto što nas tek očekuje, ona su već prisutna. Treba ih samo pronaći. Ako to nije moguće, onda ih valja izmisliti

U fokusu

Diskretni šarm mangupa

Cirkusku školu je iskoristio da razvije naročiti stil glume, a drskim humorom osvaja neke od najlepših žena sveta. Ružnim ga nazivaju samo zavidljivci.

U fokusu

Nova moda bez roda

Iako smo još od osamdesetih navikli da muške rokenrol zvezde poput benda Kiss, Dejvida Bouvija, Olivera Mandića i mnogih drugih koketiraju sa odećom za žene, ovaj fenomen nas šokir...

U fokusu

Samo dva meseca nakon razvoda, oženio se Kanje Vest

Reper se sa dizajnerkom Bjankom Censori venčao na privatnoj ceremoniji.

U fokusu

Kejt Hadson se uključila u raspravu o nepo bebama

Pošto je jedan njujorški magazin 2022. proglasio godinom nepo beba, debata se zahuktava između korisnika društvenih mreža, i poznatih koji se osećaju prozvanima