grazia
X

U fokusu

Venčanica princeze Dajane biće izložena u palati Kensington

Poznata venčanica princeze Dajane biće izložena u palati Kensington ovog leta u okviru izložbe „Royal Style in the Making“. Kako je navedeno na sajtu palate, izložba će ispitati „odnos dizajnera i kraljevskog klijenta“.

Haljina princeze Dajane, u kojoj se udala za princa Čarlsa 1981. godine, biće izložena na konzervatorijumu u palati Kensington od 3. juna 2021. do 2. januara 2022. godine. Princ Hari i princ Vilijam dogovorili su se da pozajme haljinu za izložbu. Venčanica je poslednji put prikazana u palati Kensington, Dajaninom bivšem domu, 1995. godine.

Poznato je da su ovu haljinu dizajnirali David i Elizabeth Emanuel i na njoj se nalazi najduži šlep u kraljevskoj istoriji od 7,62 metra. Haljina ima puff rukave i obimnu suknju ispod koje se nalazi još nekoliko krutih slojeva podsuknji. Krasi je starinska čipka, posebno čipka Carrickmacross, koja je nekada pripadala prabaki princa Čarlsa, kraljici Mariji, a veo je vezen šljokicama.

U saopštenju za štampu, kustos izložbe kaže: „Letnja izložba u palati Kensington pokazaće neke od najvećih talenata britanskog dizajna, čiji je rad bio važan za oblikovanje vizuelnog identiteta kraljevske porodice u 20. veku ... Jedan od vrhunaca je nesumnjivo bila venčanica Dijane, princeze od Velsa, koju je dizajnirao Emanuel i koja je prvi put posle 25 godina izložena u palati, u rukavu imamo još nekoliko stvarnih iznenađenja za ljubitelje mode."

Pa, zavidimo Britancima i čekamo detaljne izveštaje sa izložbe na Instagramu od srećnika koji će moći da je posete.

 

Pročitajte još

Povezane teme

U fokusu

Libido na akciji

Industriji seksualnog wellnessa predviđa se globalni rast, meren desetinama milijardi dolara. Vreme je da se upoznate s ovim pokretom ako već niste.

U fokusu

Najupečatljviji nastupi sa Super Bowla svih vremena

U susret muzičko-sportskom spektaklu koji nas očekuje za samo 2 nedelje, predstavljamo vam najbolje performanse muzičkih zvezda koji su ikada nastupili na pauzi tokom poluvremena

U fokusu

Kad se sretnu bivša i sadašnja žena - kako to izgleda u slučaju Orlanda Bluma

Kejti Peri i Miranda Ker prisustvovale su gala manifestaciji u Los Anđelesu.

U fokusu

Budućnost se može dizajnirati

Zanimanja sutrašnjice nisu nešto što nas tek očekuje, ona su već prisutna. Treba ih samo pronaći. Ako to nije moguće, onda ih valja izmisliti

U fokusu

Diskretni šarm mangupa

Cirkusku školu je iskoristio da razvije naročiti stil glume, a drskim humorom osvaja neke od najlepših žena sveta. Ružnim ga nazivaju samo zavidljivci.

U fokusu

Nova moda bez roda

Iako smo još od osamdesetih navikli da muške rokenrol zvezde poput benda Kiss, Dejvida Bouvija, Olivera Mandića i mnogih drugih koketiraju sa odećom za žene, ovaj fenomen nas šokir...

U fokusu

Samo dva meseca nakon razvoda, oženio se Kanje Vest

Reper se sa dizajnerkom Bjankom Censori venčao na privatnoj ceremoniji.

U fokusu

Kejt Hadson se uključila u raspravu o nepo bebama

Pošto je jedan njujorški magazin 2022. proglasio godinom nepo beba, debata se zahuktava između korisnika društvenih mreža, i poznatih koji se osećaju prozvanima