U fokusu

ZA SADA SAMO KNJIGA: Stiže nam nastavak “Igre gladi”

Ako volite trilogiju “Igre gladi”, bilo u formatu knjige ili serijala, napravili ste odličan izbor: na top listama najuticajnijih dela u minuloj dekadi, ostvarenje Suzan Kolins sigurno će se naći pri vrhu. Zato će vas sigurno obradovati vest, da izlazi nova knjiga američke književnice, a potom i novi film.

Kad je 2008. godine izašao prvi deo trilogije, uzburkao je duhove ne samo u tinejdžerskom svetu, nego i među mnogo starijima. Kolinsova se, naime, pozabavila temama koje do tad nisu bile vidljive u tzv. književnosti za omladinu, kao što su izolacija, siromaštvo i politika. Čim je, četiri godine kasnije, izašao i prvi film, bilo je jasno da će “Igre gladi” osvojiti svet, a da će karijera glumice Dženifer Lorens, u ulozi Katnis Everdin, biti lansirana u holivudsku orbitu.

Četvrta knjiga Suzan Kolins izlazi 19. maja pod naslovom “Balada ptica pevačica i zmija”, i simbolično je ilustrovana pticom rugalicom. Radnja je smeštena mnogo pre događaja u prvoj knjizi trilogije. Likovi žive deset godina posle Velikog rata, u “crnim, mračnim danima”, ali dok je distopijska država Panem bila tek u povoju. Glavni lik je i dalje diktator Koriolanus Snou, ali sada kao 18-godišnjak koji još ne sluti svoju ulogu u sudbini Panema i njegovih stanovnika.

Do sada je ovu ulogu igrao veteran Donald Saterlend. Evo kako je budući diktator opisan u novoj knjizi: “Mladi Koriolanus je zgodan i šarmantan i, iako su teška vremena za porodicu Snou, on vidi šansu za novu priliku kad je odabran kao mentor na desetim godišnjim Igrama gladi … Sve su šanse protiv njega. Dobio je ponižavajući zadatak, da bude mentor ženskoj takmičarki iz Okruga 12”.

O filmu se još ne zna mnogo. Fokus priče će biti na usponu i padu porodice Snou, knjigu će adaptirati oskarovac Majkl Arnt, a iz producentske kuće Lionsgate najavljuju niz novih likova. Budući da je reč o vremenu pre početka trilogije, male su šanse da ponovo gledamo Lorensovu, Džoša Hačersona, Lajama Hemsvorta i Donalda Saterlenda. Ipak, verujemo da će novajlijama koje se budu pojavile u svojevrsnom nastavku “Igara gladi” takođe biti otvorena vrata slave.

Povezane teme

U fokusu

Kako je biti roditelj prema Điđi Hadid i Zejnu Maliku

Ako su ranije Điđi Hadid i Zejn Malik imali teške trenutke u vezi, sada je sve iza njih - u svakom slučaju, prijatelji para uveravaju štampu u ovo.

U fokusu

Ko izgleda lepše na fotografiji - Margo Robi ili njeno štene?

Margo Robi nikako nije uzor Instagram korisnika.

U fokusu

Šta je Natali Portman poklonila Sofi Tarner za rođenje njene ćerke?

Glumica i zvezda serije "Igra prestola" Sofi Tarner (24) porodila se nedavno u Los Anđelesu.

U fokusu

Retke fotografije: Madona sa ćerkom Lurd

Šta je pevačica poželela svojoj ćerki?

U fokusu

Da li je vreme za liderke

Istraživanje britanskih naučnica potvrdilo je da su države koje vode žene bolje prošle u pandemiji. Zašto je to tako i jesmo li svedoci rađanja novog stila upravljanja u novim kriz...

U fokusu

Virtuelno putovanje možete rezervisati na Amazonu

Naučite kako da pravite pecivo u Montrealu, obiđete grad hramova Kyoto ili istražite Argentinu kroz degustaciju vina.

Intervju

Elisa de Panicis zvezda digitalnog izdanja Grazia magazina

Putovanje iz jedne zemlje u drugu je neverovatno iskustvo, koje bi svako trebalo barem jednom da iskusi zarad svog ličnog rasta i razvijanja.

U fokusu

Krisi Tajgen i Džon Ledžend su izgubili treće dete

Tragični događaj u porodici Krisi Tajgen i Džona Ledženda koji su odlučili da ispričaju svetu.

Intervju

Intervju sa Fan Bingbing

Ljubitelji vrhunske akcije jedva čekaju njen novi film, evropskoj publici se predstavila na Kanskom festivalu, modnim dizajnerima je obožavana muza, a u rodnoj Kini gledaoce ne bro...

U fokusu

Điđi Hadid i Zejn Malik su postali roditelji

Maneknka Điđi Hadid donela ja na svet prelepu devojčicu.

U fokusu

A šta tebe žulja?

Pandemija virusa korona promenila je naše svakodnevne živote bez izuzetka.

U fokusu

Dženifer Aniston, Lisa Kudrou i Kortni Koks na dodeli nagrada Emmy

Zvezde serije „Prijatelji“ na 72. dodeli nagrada Emmy!