U fokusu

ZA SADA SAMO KNJIGA: Stiže nam nastavak “Igre gladi”

Ako volite trilogiju “Igre gladi”, bilo u formatu knjige ili serijala, napravili ste odličan izbor: na top listama najuticajnijih dela u minuloj dekadi, ostvarenje Suzan Kolins sigurno će se naći pri vrhu. Zato će vas sigurno obradovati vest, da izlazi nova knjiga američke književnice, a potom i novi film.

Kad je 2008. godine izašao prvi deo trilogije, uzburkao je duhove ne samo u tinejdžerskom svetu, nego i među mnogo starijima. Kolinsova se, naime, pozabavila temama koje do tad nisu bile vidljive u tzv. književnosti za omladinu, kao što su izolacija, siromaštvo i politika. Čim je, četiri godine kasnije, izašao i prvi film, bilo je jasno da će “Igre gladi” osvojiti svet, a da će karijera glumice Dženifer Lorens, u ulozi Katnis Everdin, biti lansirana u holivudsku orbitu.

Četvrta knjiga Suzan Kolins izlazi 19. maja pod naslovom “Balada ptica pevačica i zmija”, i simbolično je ilustrovana pticom rugalicom. Radnja je smeštena mnogo pre događaja u prvoj knjizi trilogije. Likovi žive deset godina posle Velikog rata, u “crnim, mračnim danima”, ali dok je distopijska država Panem bila tek u povoju. Glavni lik je i dalje diktator Koriolanus Snou, ali sada kao 18-godišnjak koji još ne sluti svoju ulogu u sudbini Panema i njegovih stanovnika.

Do sada je ovu ulogu igrao veteran Donald Saterlend. Evo kako je budući diktator opisan u novoj knjizi: “Mladi Koriolanus je zgodan i šarmantan i, iako su teška vremena za porodicu Snou, on vidi šansu za novu priliku kad je odabran kao mentor na desetim godišnjim Igrama gladi … Sve su šanse protiv njega. Dobio je ponižavajući zadatak, da bude mentor ženskoj takmičarki iz Okruga 12”.

O filmu se još ne zna mnogo. Fokus priče će biti na usponu i padu porodice Snou, knjigu će adaptirati oskarovac Majkl Arnt, a iz producentske kuće Lionsgate najavljuju niz novih likova. Budući da je reč o vremenu pre početka trilogije, male su šanse da ponovo gledamo Lorensovu, Džoša Hačersona, Lajama Hemsvorta i Donalda Saterlenda. Ipak, verujemo da će novajlijama koje se budu pojavile u svojevrsnom nastavku “Igara gladi” takođe biti otvorena vrata slave.

Povezane teme

U fokusu

Poznate ličnosti su se pridružile protestima u Americi

Ariana Grande, Emili Ratajkovski i druge poznate zvezde na protestima nakon smrti Džordža Flojda.

U fokusu

Ljubavna priča Prijanke Čopre i Nika Džonasa

Prošle su dve godine otkako su Prijanka Čopra i Nik Džonas otišli na prvi sastanak.

U fokusu

Ljubavna priča Kim Kardašijan i Kanjea Vesta u fotografijama

Poznati holivudski par Kim Kardašijan i Kanje Vest proslavili su šestu godišnjicu braka.

U fokusu

Tajanstveni i najnepristupačniji delovi sveta

Destinacije gde samoizolacija nije potrebna...

U fokusu

Glasine kažu: Runi Mara i Hoakin Finiks očekuju bebu

Zapadni mediji navode da će glumica Runi Mara i Hoakin Finiks po prvi put postati roditelji.

U fokusu

Meri-Kejt Olsen i Olivje Sarkozi se razvode

Par je odlučio da se razvedu nakon pet godina braka.

U fokusu

Sicilija se bori da privuče turiste

Ukoliko želite da posetite Siciliju, ovaj članak je namenjen vama.

U fokusu

Adel je rođendan proslavila u vrhunskoj formi

Adel je proslavila svoj 32. rođendan, a dan kasnije je na svom Instagramu podelila rođendansku fotografiju.

Film

VELIKI KORAK ZA HOLIVUD: Tom Kruz će prvi glumiti u svemiru

Zbog dobrovoljne samoizolacije koju je pandemija koronavirusa izazvala širom planete, industrija zabave je primorala glumce da ostanu kod kuće, a produkciju da se zaustavi.

U fokusu

DIZNI OTVARA ZABAVNI PARK U ŠANGAJU: Dugi redovi, mnoštvo dece i mnogo toga da se dodirne

Primer kako će se planeta oporavljati od pandemije ne treba tražiti dalje od Šangaja, u kojem američki gigant Disney ima jedan od zabavnih parkova.

U fokusu

Mattel novom kolekcijom lutki zahvaljuje svakodnevnim herojima Covid-19

Iako su mnogi od nas širom sveta u karantinu unutar zidova naših domova tokom ove epidemije Covid-19, nekolicina je na frontu ove nevidljive bitke za javno zdravlje, boreći se za...

U fokusu

HOLIVUDSKI DERMATOLOG UNAPRED POPUNIO TERMINE: Viktorija, Bijonse i Kim staju u red za podmlađivanje

Da se lepota može stručno negovati i u karantinu, dokazao je vrhunski američki dermatolog Harold Lanser.

U fokusu

ŠVEDSKA EKO RATNICA PONOVO U MISIJI: Greta, pomozi nam!

Dvomilionski grad Manaus u Amazoniji je jedna od najcrnjih tačaka u pandemiji, jer su bolnice i hitne službe pretrpani ljudima obolelim od covid-19, a samo tokom aprila je umrlo sk...

U fokusu

Holivudski osmeh: 10 zvezda sa savršenim zubima

Otkrili smo koja od zvezda može da se pohvali osmehom od milion dolara (bukvalno i figurativno), i koja je njihova tajna.