LIVING

Elie Saab salon nameštaja otvoren u Milanu

ELIE SAAB i Corporate Brand Maison sa ponosom najavljuju otvaranje prvog ELIE SAAB salona u Milanu.

Prostor koji će svoja vrata otvoriti povodom milanske Nedelje dizajna, biće domaćin kolekcije nameštaja Haute Couture koja je obogaćena širokim spektrom dodataka.

„Povodom lansiranja debitantske kolekcije ELIE SAAB Maison, prošlog maja, razgovarali smo o putovanju koje je trebalo da započne. Danas smo stigli do prvog odredišta, Milana, savršeno mesto za otvaranje našeg prvog izložbenog salona. Prostor koji simbolizuje zajednicu između mode i dizajna, čiji je cilj da postane simbol novog načina stvaranja vrednosti, ne samo kroz predmete za opremanje koje sadrži. Izložbeni salon je ulazak u svet ELIE SAAB-a, dinamična izložba čitavog niza projekata. Izložbeni salon je suštinski prostor koji menja svoj dizajn u ritmu kolekcija i mnoge inovacije koje će ovde biti predložene u sledećim fazama našeg uzbudljivog putovanja“ – rekao je Massimiliano Ferrari, predsednik brenda.

Salon se nalazi u srcu modnog četvorougla, na uglu ulica Via S. Andrea i Via della Spiga. Smešten je u centru grada, na prvom spratu elegantne zgrade. Elegantan, ekskluzivan i prefinjen prostor vas poziva da istražite različita područja posvećena određenom trenutku dana i otkrijete dodatke koji su prirodno smešteni u unutrašnjost. Intimno mesto koje sadrži predmete bezvremenske lepote.

Izložbeni salon ELIE SAAB Maison ima svestran arhitektonski raspored koji na realan način stvara okruženje pravog doma ili ga transformišu u neutralniji prostor, koji sadrži ključne elemente tipične za maloprodaju.

Koncept milanskog salona, koji će biti praćen otvaranjem u Dubaiju, Londonu i Bejrutu, razvio je kreativni direktor korporativnog brenda Maison, Carlo Colombo, zajedno sa svojim timom. Svaki detalj je dizajniran da stvori lukszan ambijent, od bronzanih zidova ogledala do zavesa, hrastovog parketa sa mađarskom ugradnjom, do okretnih paravana pune visine (Brise Screen), čije se obloge mogu zameniti svake sezone.

Kolekcija nudi široku lepezu tekstilnih dodataka, koji se sastoje od ukrasnih jastuka, zajedno sa osvetljenjem i tepisima.

Kolekcija osvetljenja inspirisana je minimalističkim stilom pedesetih.

Inspirisan raznim oblicima, luster Narcisse stvara poetičnu i delikatnu ravnotežu u bilo kom okruženju.

Diamond, luster sastavljen od lagane čelične konstrukcije koja podržava mnoštvo delova od murano stakla, sposoban je da stvori jedinstveni spektakl svetlosti kroz odsjaje na dijamantskim površinama.

Kolekcija prostirki kreirana je zajedno sa partnerom koji predstavlja preko dve stotine godina persijsku zanatsku tradiciju, Sahrai. Sahraijevo putovanje započinje 1830. godine u Teheranu; porodična strast, prenosi se s kolena na koleno, u najapsolutnijem poštovanju tradicije, zajedno uz kontinuirane inovacije, na materijalima, stilu i tehnikama proizvodnje.

Od ranih 1900-ih, kada se kompanija prvi put proširila na evropsko tržište, Sahrai je zadržao svoju reputaciju kao lider u inovacijama i istraživanju novih granica u sektoru luksuznih tepiha. Kolekcija prostirki ELIE SAAB Maison vodi nas na hirovito putovanje kroz ikonične oblike i prepoznatljive linije potpisa brenda. Priroda i umetnost u svim oblicima kao izvor inspiracije oblikovanje životnih prostora za opuštanje u velikom stilu.

Kolekcija tepiha igra presudnu ulogu u enterijeru ELIE SAAB Maison - savremena elegancija u visokokvalitetnom asortimanu, dostupna je u mešavini vune i bambusove svile ili u potpunosti od bambusove svile. Luksuzni i mekani sa nežnim teksturama i šarama, dominantne boje u kolekciji su brenda Haute Couture kreacija: nežne krem, pastelne nijanse sive u kontrastu sa primesama boja koje se nalaze u prirodi.

 

Ključna karakteristika kolekcije je valorizacija primarnih simbola Eliea Saaba, poput logotipa i grba koji su utkani u dizajne tepiha Palmier i Monogram koji savršeno izražavaju DNK brenda. Poseban komad u kolekciji je Nomad, u kojem se ističe prefinjena ručna izrada koja tepihu daje trodimenzionalni izgled. Kolekcija prostirki ELIE SAAB Maison upotpuniće svako stambeno ili poslovno okruženje sa svojim savremenim linijama i snažnim stilskim identitetom ostajući verni dizajnerskoj viziji bezvremenosti lepota.

Kolekcija dodataka rezimira vrhunsko luksuzno i stilsko istraživanje, u potpunosti odražavajući DNK brenda. To je dinamična kolekcija, koja će vremenom rasti, uključujući sve područje kuće, u bilo koje doba dana. Zajedno sa najnovijom pustolovinom brenda u kući i enterijeru, novom linijom Maison, Elie Saab pridružuje se najvišoj ligi globalnih luksuznih i lifestyle modnih kuća.

Povezane teme

LIVING

Tajne dizajnera: kako osvežiti svoj enterijer osvetljenjem

Kako transformisati dosadan enterijer uz pomoć dobro odabranih lampi, ispraviti nedostatke rasporeda i stvoriti novu atmosferu - na ova i druga pitanja odgovaramo zajedno sa profe...

LIVING

Kako transformisati enterijer običnim stvarima: saveti dizajnera

Bicikl kao zidni panel, svećnjaci od boca vina, ormarići od kofera i sanduka - reći ćemo vam kako pretvoriti obične predmete u svetle unutrašnje akcente.

LIVING

Otvoren ekskluzivni Miele showroom u Beogradu na vodi

Kompanija Miele, vodeći svetski proizvođač premijum aparata za domaćinstvo, otvorila je novi, ekskluzivni prodajni salon u Beogradu na vodi.

LIVING

5 DIY ideja za novogodišnju dekoraciju

Možete ukrasiti svoj prostor materijalima koje već imate i stvoriti elegantan i svečani ambijent.

LIVING

Najlepši luksuzni novogodišnji ukrasi 2021. godine

Ove godine želimo da stvorimo svečano raspoloženje što je ranije moguće: pustite album Frenka Sinatre, ukrasite jelku, odaberite odeću za novogodišnju zabavu i poklone za one koj...

LIVING

Art de la table: Dior postavlja svečani sto

Modna kuća Dior donosi dodatnu dozu magije za Božić, kolekcijom inspirisanom tradicionalnim lampama Luminarie, koje su ujedno bile i pozadina revije Dior Cruise 2021 u Pulji u It...

LIVING

5 karakteristika enterijera u slow living stilu

U potrazi za udobnošću, predlažemo da krenemo od spolja ka unutra kako bismo usporili i osetili svu draž života.

LIVING

Umetnost na porcelanu

Drevna priča o čuvenom francuskom porcelanu iz oblasti Limož započinje 1768. godine kada je pukom slučajnošću, otkriven kaolin, glavni sastojak za spravljanje porcelana, da bi usle...

LIVING

6 načina da ukrasite svoj dom poput Francuskinja

Francuska estetika u najboljem izdanju.

LIVING

Suveniri iz Rima: nova kolekcija Gucci Decor

Nova kolekcija Gucci Decor posvećena je putovanju glavnim gradom Italije.

LIVING

Ogroman porast interesovanja za kupovinu nameštaja i dizajn enterijera: Ovo su trenutno najveći trendovi

Poslednjih meseci smo više vremena provodili kod kuće, što nas je nateralo da većinu energije i novca uložimo upravo u njeno opremanje.

LIVING

Tropicana: nova kolekcija posuđa Dior Maison

Nova kolekcija posuđa Dior Maison posvećena je Brazilu i podseća nas da u životu uvek postoji mesto za slavlje.

LIVING

Leto kod kuće: ljuljaška transformiše prostor i opušta telo

Ljuljaška ili fotelja za ljuljanje je idealna za dnevni boravak i terasu!

LIVING

Villa Cardo - minimalistička vila na jugu Italije

Predivna vila u Apuliji će učiniti da jedva čekamo da posetimo Italiju.

LIVING

H&M Home kolekcija inspirisana okeanom

Sa razmišljanjima o odmoru i zalascima sunca modna kuća H&M predstavila je svoju letnju kolekciju H&M Home.