LIVING

Elie Saab salon nameštaja otvoren u Milanu

ELIE SAAB i Corporate Brand Maison sa ponosom najavljuju otvaranje prvog ELIE SAAB salona u Milanu.

Prostor koji će svoja vrata otvoriti povodom milanske Nedelje dizajna, biće domaćin kolekcije nameštaja Haute Couture koja je obogaćena širokim spektrom dodataka.

„Povodom lansiranja debitantske kolekcije ELIE SAAB Maison, prošlog maja, razgovarali smo o putovanju koje je trebalo da započne. Danas smo stigli do prvog odredišta, Milana, savršeno mesto za otvaranje našeg prvog izložbenog salona. Prostor koji simbolizuje zajednicu između mode i dizajna, čiji je cilj da postane simbol novog načina stvaranja vrednosti, ne samo kroz predmete za opremanje koje sadrži. Izložbeni salon je ulazak u svet ELIE SAAB-a, dinamična izložba čitavog niza projekata. Izložbeni salon je suštinski prostor koji menja svoj dizajn u ritmu kolekcija i mnoge inovacije koje će ovde biti predložene u sledećim fazama našeg uzbudljivog putovanja“ – rekao je Massimiliano Ferrari, predsednik brenda.

Salon se nalazi u srcu modnog četvorougla, na uglu ulica Via S. Andrea i Via della Spiga. Smešten je u centru grada, na prvom spratu elegantne zgrade. Elegantan, ekskluzivan i prefinjen prostor vas poziva da istražite različita područja posvećena određenom trenutku dana i otkrijete dodatke koji su prirodno smešteni u unutrašnjost. Intimno mesto koje sadrži predmete bezvremenske lepote.

Izložbeni salon ELIE SAAB Maison ima svestran arhitektonski raspored koji na realan način stvara okruženje pravog doma ili ga transformišu u neutralniji prostor, koji sadrži ključne elemente tipične za maloprodaju.

Koncept milanskog salona, koji će biti praćen otvaranjem u Dubaiju, Londonu i Bejrutu, razvio je kreativni direktor korporativnog brenda Maison, Carlo Colombo, zajedno sa svojim timom. Svaki detalj je dizajniran da stvori lukszan ambijent, od bronzanih zidova ogledala do zavesa, hrastovog parketa sa mađarskom ugradnjom, do okretnih paravana pune visine (Brise Screen), čije se obloge mogu zameniti svake sezone.

Kolekcija nudi široku lepezu tekstilnih dodataka, koji se sastoje od ukrasnih jastuka, zajedno sa osvetljenjem i tepisima.

Kolekcija osvetljenja inspirisana je minimalističkim stilom pedesetih.

Inspirisan raznim oblicima, luster Narcisse stvara poetičnu i delikatnu ravnotežu u bilo kom okruženju.

Diamond, luster sastavljen od lagane čelične konstrukcije koja podržava mnoštvo delova od murano stakla, sposoban je da stvori jedinstveni spektakl svetlosti kroz odsjaje na dijamantskim površinama.

Kolekcija prostirki kreirana je zajedno sa partnerom koji predstavlja preko dve stotine godina persijsku zanatsku tradiciju, Sahrai. Sahraijevo putovanje započinje 1830. godine u Teheranu; porodična strast, prenosi se s kolena na koleno, u najapsolutnijem poštovanju tradicije, zajedno uz kontinuirane inovacije, na materijalima, stilu i tehnikama proizvodnje.

Od ranih 1900-ih, kada se kompanija prvi put proširila na evropsko tržište, Sahrai je zadržao svoju reputaciju kao lider u inovacijama i istraživanju novih granica u sektoru luksuznih tepiha. Kolekcija prostirki ELIE SAAB Maison vodi nas na hirovito putovanje kroz ikonične oblike i prepoznatljive linije potpisa brenda. Priroda i umetnost u svim oblicima kao izvor inspiracije oblikovanje životnih prostora za opuštanje u velikom stilu.

Kolekcija tepiha igra presudnu ulogu u enterijeru ELIE SAAB Maison - savremena elegancija u visokokvalitetnom asortimanu, dostupna je u mešavini vune i bambusove svile ili u potpunosti od bambusove svile. Luksuzni i mekani sa nežnim teksturama i šarama, dominantne boje u kolekciji su brenda Haute Couture kreacija: nežne krem, pastelne nijanse sive u kontrastu sa primesama boja koje se nalaze u prirodi.

 

Ključna karakteristika kolekcije je valorizacija primarnih simbola Eliea Saaba, poput logotipa i grba koji su utkani u dizajne tepiha Palmier i Monogram koji savršeno izražavaju DNK brenda. Poseban komad u kolekciji je Nomad, u kojem se ističe prefinjena ručna izrada koja tepihu daje trodimenzionalni izgled. Kolekcija prostirki ELIE SAAB Maison upotpuniće svako stambeno ili poslovno okruženje sa svojim savremenim linijama i snažnim stilskim identitetom ostajući verni dizajnerskoj viziji bezvremenosti lepota.

Kolekcija dodataka rezimira vrhunsko luksuzno i stilsko istraživanje, u potpunosti odražavajući DNK brenda. To je dinamična kolekcija, koja će vremenom rasti, uključujući sve područje kuće, u bilo koje doba dana. Zajedno sa najnovijom pustolovinom brenda u kući i enterijeru, novom linijom Maison, Elie Saab pridružuje se najvišoj ligi globalnih luksuznih i lifestyle modnih kuća.

Povezane teme

LIVING

5 karakteristika enterijera u slow living stilu

U potrazi za udobnošću, predlažemo da krenemo od spolja ka unutra kako bismo usporili i osetili svu draž života.

LIVING

Umetnost na porcelanu

Drevna priča o čuvenom francuskom porcelanu iz oblasti Limož započinje 1768. godine kada je pukom slučajnošću, otkriven kaolin, glavni sastojak za spravljanje porcelana, da bi usle...

LIVING

6 načina da ukrasite svoj dom poput Francuskinja

Francuska estetika u najboljem izdanju.

LIVING

Suveniri iz Rima: nova kolekcija Gucci Decor

Nova kolekcija Gucci Decor posvećena je putovanju glavnim gradom Italije.

LIVING

Ogroman porast interesovanja za kupovinu nameštaja i dizajn enterijera: Ovo su trenutno najveći trendovi

Poslednjih meseci smo više vremena provodili kod kuće, što nas je nateralo da većinu energije i novca uložimo upravo u njeno opremanje.

LIVING

Tropicana: nova kolekcija posuđa Dior Maison

Nova kolekcija posuđa Dior Maison posvećena je Brazilu i podseća nas da u životu uvek postoji mesto za slavlje.

LIVING

Leto kod kuće: ljuljaška transformiše prostor i opušta telo

Ljuljaška ili fotelja za ljuljanje je idealna za dnevni boravak i terasu!

LIVING

Villa Cardo - minimalistička vila na jugu Italije

Predivna vila u Apuliji će učiniti da jedva čekamo da posetimo Italiju.

LIVING

H&M Home kolekcija inspirisana okeanom

Sa razmišljanjima o odmoru i zalascima sunca modna kuća H&M predstavila je svoju letnju kolekciju H&M Home.

LIVING

Ikea: novo izdanje torbe u duginim bojama

Na Međunarodni dan borbe protiv homofobije, transfobije i bifobije Ikea lansira novu torbu za kupovinu limitiranog izdanja u duginim bojama.

LIVING

Hermes predstavlja novu kolekciju nameštaja

Hermes je objavio novu kolekciju nameštaja.

LIVING

IKEA predlaže kako da napravite dečje šatore od njihovog nameštaja

Mnoga deca će leto provesti kod kuće zbog pandemije koronavirusa.

LIVING

Narandžasti kauč u enterijeru - 5 ideja

Koliko puta ste u salonu nameštaja sa oduševljenjem pogledali žute, narandžaste ili crvene kauče, a ipak se odlučili za neutralne nijanse?

LIVING

10 SAVETA DIZAJNERA: kako da od doma ne napravimo skladište

Sigurno vam zvuči poznato: šetate salonom nameštaja, ugledate predmet koji bi bio “apsolutno savršen” za vaš dom i kupite ga bez razmišljanja, samo da biste se na kraju zapitali, g...

LIVING

Kako urediti letnju terasu: 5 modernih predloga

Majski dani su stigli, a to znači da je pravo vreme da uredite svoju terasu. Bez obzira na veličinu, uz malo mašte (i naše predloge) možete kreirati savršeno mesto za opuštanje. Ka...