grazia

LIVING

Eukaliptus u kupatilu najzdraviji je trend u uređenju enterijera

Biljke u enterijeru odavno su dobro došle i jasno nam je da nisu tu samo da ga ulepšaju, već i da nama pomognu da se osećamo bolje i prijatnije. Uz to, moramo da priznamo da činjenica da zapravo možemo da se brinemo o nekome ili nečemu, i to uspešno, deluje zaista obećavajuće i ohrabrujuće. (Da, savršeno vas razumemo ukoliko ste, pre nego što ste postali prava "plant mom", ubili toliko kaktusa!)

Elem, jedna biljka se u poslednje vreme naročito izdvojila, a ono što je posebno zanimljivo jeste mesto u domu koje zauzima. Eukaliptus u kupatilu očigledno je novi trend, ali trend koji ćemo rado ispratiti, uzevši u obzir sve njegove blagodeti.

Eukaliptus je, dakle, potrebno vezati u buket, a potom okačiti u tuš kabinu, idealno tik ispod glave tuša. Tokom (duuugog) tuširanja, topla vodena para će podstaći oslobađanje svih lekovitih svojstava ove biljke što će učiniti da se osećate tako dobro, i to na više nivoa.

Istraživanja su pokazala da eukaliptus pomaže kod mnogih bolesti i upala disajnih puteva, što znači da ćete lakše disati i samim tim se osećati bolje i poletnije. Ova biljka pomaže kod glavobolja i bolova u mišićima, zatim visokog pritiska, a izuzetno je efikasna i kod ublažavanja stresa te podizanja nivoa energije i dobrog raspoloženja. Zamislite samo: tuširate se prijatnom toplom vodom, dok se oko vas šire osvežavajući mirisi eukaliptusa - već sada se osećamo bolje!

Eukaliptus u kupatilu nije samo zdrav i prijatan, već i lep detalj koji će izgled vaše omiljene prostorije učiniti da izgleda poput neke spa oaze u kojoj ćete obožavati da provodite vreme. Možete koristiti i svež i sušeni eukaliptus, samo vodite računa o tome da voda ne prelazi direktno preko lišća. S obzirom na to da je reč o izdržljivoj biljci, kupatilski uslovi će joj odgovarati i jedan buket može biti efikasan i do mesec dana. 

Ukoliko ste oduvek maštali o kupatilima koja ste sa čežnjom gledali na Pinterestu, eto inspiracije u kom pravcu možete da razmišljate. Sitne, retro bele pločice u kombinaciji sa metalik detaljima takođe inspirisanim trendovima prošlog veka, zelenilo će dodatno istaći, a ako želite da spojite lepo i korisno - neka to zelenilo bude eukaliptus!

Foto: Instagram

Priredila: I. T.

Pročitajte još

Povezane teme

LIVING

Osmeh kao antidepresiv: Smejte se i kad vam nije do smeha.

Studije su pokazale da osmeh može pomoći da se nosite sa stresom, anksioznošću, čak i da smanjite bol.

LIVING

9 upečatljivih detalja koji će ušuškati vaš dom ove zime

Stižu nam sivi dani, i to znači da je vreme za "utopljavanje" životnog prostora.

LIVING

Započnite dan zdravo!

Jedan od super obroka za to je tost sa tunom i avokadom.

Lifestyle

Zavirite u jedan od najlepših stanova koji Meril Strip godinama nije uspevala da proda

18 fotografija dokazaće vam ono što reči ne mogu, ovaj penthouse koji se nalazi na donjem delu Menhetna jedan je od najlepših životnih prostora koje smo ikada videli.

LIVING

Neumorna glumica: Sara Džesika Parker dizajnira tapete

U saradnji sa prijateljem, glumica je kreirala preslatke dezene sa motivima cveća, pruga i kockica.

LIVING

Vaš lokalni ekspert sada je još bliže: iSTYLE dolazi u TC Galerija

Iskoristite neverovatne popuste i osvojite MacBook Air

LIVING

Doživite leto kroz milijardu boja

Osetite, vidite, zabeležite i snimite sve detalje i momente koji su vam važni.

LIVING

Najbolje mesto za odmor prema vašem horoskopskom znaku

Neka zvezde odaberu vašu narednu destinaciju.