grazia

LIVING

Mali rituali koji vam mogu spasiti vezu ili brak

Osećate da vas svakodnevne obaveze udaljuju od partnera, čak i ako uveče zaspite zajedno i imate redovan seks? Čini vam se da je vaš odnos zapao u rutinu, da nema iznenađenja, da postaje dosadan? Razmišljate o tome da ga razmrdate malo i na pamet vam padaju neke zavodljive igrice, kupovina seksi veša, isprobavanje novih poza? A kad biste samo znale u kojoj meri jedan odnos može popraviti najednostavnije grljenje sa partnerom, odmah biste otišli da ga zagrlite. Jedno istraživanje sa Harvarda pokazalo je da će se muškarac, koji se redovno grlio sa svojom partnerkom, automatski udaljiti od zgodne devojke koja mu se približila u želji da sa njim ostvari neku interakciju, zato što je u njemu prisutna veća doza oksitocina, neurotransmitera koji je poznat i kao hormon maženja, a koji je zaslužan za stvaranje vernosti i poverenja između dve osobe.

Dovoljno je da dva puta dnevno grlite svog partnera i da na taj način povećate osećaj ljubavi, ali i bliskosti i vernosti među vama. Tako se smanjuje iskušenje da vas prevari, da bude nelojalan, da ne misli na vas. Ako vam sve ovo zvuči glupo, probajte. Dva puta dnevno, po dvadeset minuta grljenja. Ako se partner u početku izmiče, ne dajte se, približite se još bliže i jače ga zagrlite. Možda nije loše da se grlite ujutru, kad se razdvajate zbog odlaska na posao i popodne kad se srećete kod kuće. Poželjno je, takođe, da odlazite na spavanje u isto vreme i da se mazite pre nego što zaspite, a pored toga, vaše svakodnevne aktivnosti možete da razmrdate tako što ćete uvesti neke male zajedničke rituale.

Rituali u vezi su super praksa koja vas povezuje, pruža osećaj da radite nešto ekskluzivno – samo vas dvoje. Evo primera nekih radnji, ritala, koji uz svakodnevno grljenje mogu ojačati vaš odnos.

- Imajte jedno veče u nedelji kad gledate film ili seriju (to može biti i redovan odlazak u bioskop)

- Jedno veče za igranje društvenih igara, nešto što se igra u dvoje, karte, skrabl ili šah.

- Uvedite zajedničko čitanje knjiga, recimo – utorkom gledate film, a sredom čitate zajedno. Ne morate čitati istu knjigu, neka svako studira štivo koje ga zanima, ali je važno da budete u istoj prostoriji dok to radite.

- Jednom nedeljno spremite zajedničku večeru. Ako ste loša kuvarica, neka on kuva, a vi seckajte sastojke i obrnuto. Ko kuva, ne pere sudove.

- Jednom nedeljno istuširajte se zajedno.

- Nedeljom idite negde na doručak i to neka postane vaša tradicija.

- Ako ne stižete preko nedelje, vikendom obavezno pijte kafu ujutru – isključite telefone, televiziju,  neka vas ništa ne ometa. Nemojte čak ni novine da čitate, to možete popodne.

- Kad god neko od vas dvoje postigne poslovni ili drugi životni uspeh, proslavite negde ili organizujte proslavu kod kuće, uz šampanjac i tortu.

Tekst: J.M. 

Fotografije: Pexels, Instagram 

Pročitajte još

Povezane teme

LIVING

Osmeh kao antidepresiv: Smejte se i kad vam nije do smeha.

Studije su pokazale da osmeh može pomoći da se nosite sa stresom, anksioznošću, čak i da smanjite bol.

LIVING

9 upečatljivih detalja koji će ušuškati vaš dom ove zime

Stižu nam sivi dani, i to znači da je vreme za "utopljavanje" životnog prostora.

LIVING

Započnite dan zdravo!

Jedan od super obroka za to je tost sa tunom i avokadom.

Lifestyle

Zavirite u jedan od najlepših stanova koji Meril Strip godinama nije uspevala da proda

18 fotografija dokazaće vam ono što reči ne mogu, ovaj penthouse koji se nalazi na donjem delu Menhetna jedan je od najlepših životnih prostora koje smo ikada videli.

LIVING

Neumorna glumica: Sara Džesika Parker dizajnira tapete

U saradnji sa prijateljem, glumica je kreirala preslatke dezene sa motivima cveća, pruga i kockica.

LIVING

Vaš lokalni ekspert sada je još bliže: iSTYLE dolazi u TC Galerija

Iskoristite neverovatne popuste i osvojite MacBook Air

LIVING

Doživite leto kroz milijardu boja

Osetite, vidite, zabeležite i snimite sve detalje i momente koji su vam važni.

LIVING

Najbolje mesto za odmor prema vašem horoskopskom znaku

Neka zvezde odaberu vašu narednu destinaciju.