grazia

LIVING

Neon u enterijeru: 5 načina da svoj dom učinite svetlijim

Neon boje su nepromenjiv atribut svetlećih natpisa prodavnica, barova, klubova, hotela...

Navikli smo da vidimo svetle natpise, slike, figure ispred zgrada, ali kako da ih koristimo kao deo enterijera u sopstvenom stanu?

Za početak, stvaranje prave neonske rasvete u zatvorenom je vrsta umetnosti. Nije tajna da kompetentna distribucija osvetljenja može i poboljšati enterijer i pokvariti ceo dizajn, bez obzira koliko profesionalno bio izveden.

Pomama za neon bojama u enterijeru se pojavila relativno nedavno i svake godine aktivno uzima zamah. Ali sa svim prednostima, neon zahteva posebnu pažnju - određeni izbor opšte palete boja, pored toga, nisu svi materijali za nameštaj i dekor pogodni. Ovog puta, predstavljamo vam neobična rešenja za dizajn enterijera koja se mogu koristiti čak i u malom stanu.

Neonska svetla

Bilo bi previše obično koristiti običnu lampu - ovo nikoga neće iznenaditi, čak i ako ste i sami Tomas Edison. Ali možete neonsko svetlo koristiti kao pozadinsko osvetljenje, unoseći akcente u jedan prostor. Na primer, postavite takvu lampu blizu masivne kućne biljke, čiji će listovi prelepo svetlucati u neonskom sjaju, ili se usredsredite na police regala na koje se postavljaju dekorativni predmeti.

Neonski nameštaj

Možete da kupite sofu ili fotelju neutralne boje - belu, sivu, nude - i postavite nekoliko podnih lampi oko ivica sofe tako da uglovi budu osvetljeni. Ili postavite lampe iznad tapaciranog nameštaja tako da svetlost pada na nameštaj. Ovo će dodati naglaske i stvoriti sjajnu atmosferu u dnevnom boravku.

Neon slike

Isto važi i za slike ili fotografije. Dodatno osvetljenje za dekoraciju u neposrednoj blizini predmeta i dekorativnih elemenata, smeštenih u posebne niše, promeniće dizajn enterijera jednim klikom. Sa dnevnim svetlom imate stan u potkrovlju, uveče - u urbanom stilu.

Neonske skulpture 

Za ljubitelje zabava ova opcija će biti najbliža. Užareni flamingo, čaša vina, sladoled ili šolja kafe - izbor je na vama. Ovde je moguće i nekoliko opcija - na primer, okačiti lampu na zid, recimo, u predelu šanka ili je staviti na stočić kao dodatak koji upotpunjuje celokupan stil enterijera.

Fleksibilna neonska svetla

Jedna od najreprezentativnijih opcija koja klasično uređeni stan može pretvoriti u ultramoderan. Fleksibilne lampe se dobro uklapaju u kuhinjsku radnu površinu, vrata ormara ili, na primer, savršeno odgovaraju osnovi kreveta.

Kada birate i uključujete neonsku rasvetu u dizajn vašeg stana, obavezno odredite u koju svrhu će se koristiti u zatvorenom. Ovo može biti i punopravno osvetljenje stana ili dekoracija pojedinih zona. Ovo će odrediti, prvo, količinu potrošene električne energije, i, drugo, izbor nijansi: agresivne i svetle za akcente ili suptilnije za opšte osvetljenje.

foto:marieclaire

Povezane teme

LIVING

5 ključnih tehnika koje će vam pomoći da unesete dah Provanse u enterijer

Provansa je popularna zbog svoje posebne opuštajuće atmosfere, nudeći stanovnicima metropole priliku da uživaju u savršenoj lepoti prirode...

LIVING

Šik vaze koje moraju biti deo svakog stilizovanog enterijera

Najmodernije vaze koje će osvežiti vaše prostore.

LIVING

Kako uskladiti boje i dezene roletni sa trendovima, a da ne izgubimo na funkcionalnosti prostorije

Boje imaju značajan psihološki uticaj na ljude, pa ih je važno dobro uskladiti sa funkcionalnošću prostora.

LIVING

7 trikova uz pomoć kojih će vaš stan izgledati veće

Ne morate renovirati stan ili kupiti novi da bi vaš dom izgledao prostranije i svežije. Ponekad je dovoljno malo kreativnosti da od jednostavnog doma napravite oazu mira, samo je p...

LIVING

Kako da od svog dvorišta napravite rajski vrt

Ukoliko je vašem dvorištu potreban "makeover", donosimo vam jednostavne, a sjajne ideje koje će vam se sigurno dopasti!

LIVING

Unesi dobru energiju u svoj dom: Feng Shui za početnike

Ukoliko si kao i mi u poslednje vreme opsednuta Feng Shui principima, pred tobom je mini vodič za početnike koji će ti pomoći da uneseš harmoniju u svoje okruženje i kreiraš sopstv...

LIVING

Vrt iz snova: 6 originalnih ideja vašu ličnu oazu u prirodi

Drvo jabuke, trešnje ili višnje je divno, ali ne baš originalno. Ako ste oduvek maštali o vrtu kakav ste viđali na stranicama časopisa, imamo nekoliko zanimljivih ideja za vas.

LIVING

5 najpopularnijih biljaka na Instagramu

Očigledno nije slučajno da se za njih smatra da donose sreću.

LIVING

Kako vaš dom može doprineti stresu

Svakodnevno nailazimo na stvari koje u nama izazivaju stres: problemi na poslu, gužva u javnom prevozu, uznemirujuće vesti na društvenim mrežama.

LIVING

Jednostavni saveti za kreiranje rustičnog enterijera

Rustični stil je na polju dizajna enterijera brzo stekao popularnost.

LIVING

Novi brend Kerzner Internationl-a: Siro predstavlja revolucionarni pristup ugostiteljstvu

Rađanje nove lifestyle destinacije na mestu gde se ukrštanju putovanje, fitnes i wellness

LIVING

Jednostavni načini da osvežite svoj dom na proleće

Na proleće svi želimo promene, mada ne radikalne.

LIVING

Tajne dizajnera: kako osvežiti svoj enterijer osvetljenjem

Kako transformisati dosadan enterijer uz pomoć dobro odabranih lampi, ispraviti nedostatke rasporeda i stvoriti novu atmosferu - na ova i druga pitanja odgovaramo zajedno sa profe...

LIVING

Kako transformisati enterijer običnim stvarima: saveti dizajnera

Bicikl kao zidni panel, svećnjaci od boca vina, ormarići od kofera i sanduka - reći ćemo vam kako pretvoriti obične predmete u svetle unutrašnje akcente.

LIVING

Otvoren ekskluzivni Miele showroom u Beogradu na vodi

Kompanija Miele, vodeći svetski proizvođač premijum aparata za domaćinstvo, otvorila je novi, ekskluzivni prodajni salon u Beogradu na vodi.