grazia

LIVING

Neon u enterijeru: 5 načina da svoj dom učinite svetlijim

Neon boje su nepromenjiv atribut svetlećih natpisa prodavnica, barova, klubova, hotela...

Navikli smo da vidimo svetle natpise, slike, figure ispred zgrada, ali kako da ih koristimo kao deo enterijera u sopstvenom stanu?

Za početak, stvaranje prave neonske rasvete u zatvorenom je vrsta umetnosti. Nije tajna da kompetentna distribucija osvetljenja može i poboljšati enterijer i pokvariti ceo dizajn, bez obzira koliko profesionalno bio izveden.

Pomama za neon bojama u enterijeru se pojavila relativno nedavno i svake godine aktivno uzima zamah. Ali sa svim prednostima, neon zahteva posebnu pažnju - određeni izbor opšte palete boja, pored toga, nisu svi materijali za nameštaj i dekor pogodni. Ovog puta, predstavljamo vam neobična rešenja za dizajn enterijera koja se mogu koristiti čak i u malom stanu.

Neonska svetla

Bilo bi previše obično koristiti običnu lampu - ovo nikoga neće iznenaditi, čak i ako ste i sami Tomas Edison. Ali možete neonsko svetlo koristiti kao pozadinsko osvetljenje, unoseći akcente u jedan prostor. Na primer, postavite takvu lampu blizu masivne kućne biljke, čiji će listovi prelepo svetlucati u neonskom sjaju, ili se usredsredite na police regala na koje se postavljaju dekorativni predmeti.

Neonski nameštaj

Možete da kupite sofu ili fotelju neutralne boje - belu, sivu, nude - i postavite nekoliko podnih lampi oko ivica sofe tako da uglovi budu osvetljeni. Ili postavite lampe iznad tapaciranog nameštaja tako da svetlost pada na nameštaj. Ovo će dodati naglaske i stvoriti sjajnu atmosferu u dnevnom boravku.

Neon slike

Isto važi i za slike ili fotografije. Dodatno osvetljenje za dekoraciju u neposrednoj blizini predmeta i dekorativnih elemenata, smeštenih u posebne niše, promeniće dizajn enterijera jednim klikom. Sa dnevnim svetlom imate stan u potkrovlju, uveče - u urbanom stilu.

Neonske skulpture 

Za ljubitelje zabava ova opcija će biti najbliža. Užareni flamingo, čaša vina, sladoled ili šolja kafe - izbor je na vama. Ovde je moguće i nekoliko opcija - na primer, okačiti lampu na zid, recimo, u predelu šanka ili je staviti na stočić kao dodatak koji upotpunjuje celokupan stil enterijera.

Fleksibilna neonska svetla

Jedna od najreprezentativnijih opcija koja klasično uređeni stan može pretvoriti u ultramoderan. Fleksibilne lampe se dobro uklapaju u kuhinjsku radnu površinu, vrata ormara ili, na primer, savršeno odgovaraju osnovi kreveta.

Kada birate i uključujete neonsku rasvetu u dizajn vašeg stana, obavezno odredite u koju svrhu će se koristiti u zatvorenom. Ovo može biti i punopravno osvetljenje stana ili dekoracija pojedinih zona. Ovo će odrediti, prvo, količinu potrošene električne energije, i, drugo, izbor nijansi: agresivne i svetle za akcente ili suptilnije za opšte osvetljenje.

foto:marieclaire

Pročitajte još

Povezane teme

LIVING

Najbolje mesto za odmor prema vašem horoskopskom znaku

Neka zvezde odaberu vašu narednu destinaciju.

LIVING

Mesto koje nas spaja

Šoping centar Stadion proslavlja Međunarodni dan porodice.  

LIVING

Renovirate kupatilo? Probajte boho stil

Ovo je deset primera savršeno sređenih kupatila.

LIVING

28 kreativnih ideja za ukrašavanje uskršnjih jaja

Probudite dete u sebi i odlično se zabavite!

LIVING

Najlepša uskršnja dekoracija

Unesite duh praznika u svoj dom.

LIVING

Zavirite u stan Novaka Đokovića

Ovaj stan u Majami Biču vredi vrtoglavih 6 miliona dolara.

LIVING

Mali rituali koji vam mogu spasiti vezu ili brak

Aktivnosti koje obavljate zajedno, svakog dana po samo nekoliko minuta, mogu znatno poboljšati kvalitet celog odnosa.

LIVING

Poznati parovi nekad i sad

Koliko su se poznati parovi promenili od početka veze?

LIVING

Prolećni trendovi u uređenju enterijera

Evo kako dizajneri enterijera "ažuriraju" izgled svog doma u novoj sezoni.