grazia

LIVING

Otkrivamo: Boje koje će biti najveći hit u enterijeru naredne godine

Približavamo se 2022. godini, a to znači da je uveliko nastupio period raznih predviđanja. Makar onoga što možemo da predvidimo...

Uglavnom, jedno od omiljenih, ako izuzmemo modne i beauty trendove, jeste ono koje se tiče enterijera i boja koje će biti hit u narednom periodu. Na listi koju su sastavili stručnjaci u ovoj oblasti nalazi se nekoliko ključnih nijansi kojima je zajedničko jedno - da probude optimizam i nadu za budućnost, iz kojih će proisteći sveopšte blagostanje.

Previše optimistično ili ne, ostaje da vidimo, ali ništa nas ne košta da pokušamo da unapredimo svoju rutinu nekolicinom pravih boja. 

A, s obzirom na to da različite boje različito utiču na različite ljude, na listi trendi boja u 2022. nalaze se kako umirujuće, neutralne nijanse, tako i one vesele i optimistične - samo je potrebno pronaći onu koja se najbolje uklapa u vaš stil i ukus.

Pročitajte još: Vodeća boja zidova za 2022: Evo kako vizuelno da povećate manje prostorije

Žuta

U 2022. definitivno bi trebalo da budemo smeliji u odabiru boja, zato ovu listu i započinjemo sjajnom, žutom. Konkretno, nijansa koju treba da potražite jeste Babouche - reč je o nijansi inspirisanoj Marokom koja će u vaš dom uneti dozu egzotike i razigranosti. S obzirom na to da je žuta upadljiva, držite se svedenih linija, bez previše eksperimentisanja u dizajnu, a ova boja na zidovima je odlična za velike, prostrane sobe. Osim toga, odgovarajuć je izbor za prostorije u kojima nema dovoljno dnevnog svetla. 

Bela

Zagasito bela nije "sterilna" kao čisto bela, ali je jednako elegantna i prefinjena. Budi neobičan ali umirujuć osećaj nostalgije i navodi na uživanje i sanjarenje. Bez obzira na to u kojoj prostoriji ćete je upotrebiti, dozvolite sebi da se poigrate i uparite je sa kontrastnim bojama, umetničkim delima ili detaljima. 

Plava

Plava lako može da postane nova siva, naročito ukoliko se odlučite za nijansu koja zapravo objedinjuje ove dve. Prirodno je da ćemo u 2022. i dalje težiti slobodi, begu, prirodi, bezbrižnosti, da ćemo želeti da nekako nadomestimo mir u doba globalne pandemije, a upravo ovakvi tonovi su kao stvoreni za to. U spavaćoj, dnevnoj sobi ili pak kupatilu - ne možete pogrešiti!

Zelena

Zelena je još jedna nijansa koju logično biramo, takođe zbog potrebe da u svoj dom unesemo dodir prirode koja nam je preko potrebna. Iako se sada mnogo slobodnije krećemo, i dalje nam je potreban mir gde god se nalazimo. Bez obzira na to što u svom domu možda već imate gomilu biljaka, nemojte odustajati od ove otmene, raskošne nijanse!

Crvena

Bogata je, topla i zapravo tako... Prija! Ovakva duboka nijansa crvene savršeno se slaže uz drvo u bilo kojoj varijanti i detalje u boji starog zlata kako biste postigli onaj divni, rustični efekat. Dobra ideja je i da se držite monohromatskog stila, te ukombinujete više različitih nijansi crvene. 

Foto: Shutterstock

Priredila: Ivana Tomić

Pročitajte još

Povezane teme

LIVING

7 novih trendova u dizajnu enterijera koji će začiniti vaš dom

2023. je godina ponovnog cvetanja nakon duge, hladne hibernacije.

LIVING

Osmeh kao antidepresiv: Smejte se i kad vam nije do smeha.

Studije su pokazale da osmeh može pomoći da se nosite sa stresom, anksioznošću, čak i da smanjite bol.

LIVING

9 upečatljivih detalja koji će ušuškati vaš dom ove zime

Stižu nam sivi dani, i to znači da je vreme za "utopljavanje" životnog prostora.

LIVING

Započnite dan zdravo!

Jedan od super obroka za to je tost sa tunom i avokadom.

Lifestyle

Zavirite u jedan od najlepših stanova koji Meril Strip godinama nije uspevala da proda

18 fotografija dokazaće vam ono što reči ne mogu, ovaj penthouse koji se nalazi na donjem delu Menhetna jedan je od najlepših životnih prostora koje smo ikada videli.

LIVING

Neumorna glumica: Sara Džesika Parker dizajnira tapete

U saradnji sa prijateljem, glumica je kreirala preslatke dezene sa motivima cveća, pruga i kockica.

LIVING

Vaš lokalni ekspert sada je još bliže: iSTYLE dolazi u TC Galerija

Iskoristite neverovatne popuste i osvojite MacBook Air

LIVING

Doživite leto kroz milijardu boja

Osetite, vidite, zabeležite i snimite sve detalje i momente koji su vam važni.

LIVING

Najbolje mesto za odmor prema vašem horoskopskom znaku

Neka zvezde odaberu vašu narednu destinaciju.