grazia

LIVING

Tropicana: nova kolekcija posuđa Dior Maison

Nova kolekcija posuđa Dior Maison posvećena je Brazilu i podseća nas da u životu uvek postoji mesto za slavlje.

Morske zvezde nalaze se na keramičkim tanjirima, a stalci za jelo pretvoreni su u morske životinje. Nova linija posuđa Dior Maison nazvana je po najpoznatijoj svetskoj plaži, Copacabana koja se proteže četiri kilometra duž obale Rija i slavi Brazil - zemlju u kojoj znaju živeti sjajno uprkos svemu.

Simbolično je što je kuća Dior lansirala kolekciju usred pandemije COVID-19, kao da nas podseća da je praznik zaista uvek sa nama. „Monsieur Dior je bio očaran Brazilom“, kaže Kordelia de Kastelan, kreativni direktor kompanije Dior Maison, o poreklu kolekcije. „Putovanja u Južnu Ameriku na njega su ostavila ogroman utisak i inspirisala ga na stvaranje novih printova i haljina.“ Sredinom 1950-ih, Dior je izumio haljinu Soiree a Rio (Veče u Riju), koja je postala poznata nakon smrti majstora - kada je kreativni direktor kuće Mark Boan uključio odeću u kolekciju za proleće-leto - 1961. Iste godine ova prozračna haljina od šifona, vezena velikim tropskim cvećem, nosila je na ceremoniji dodele Oscara Elizabet Tejlor - i do danas je povezana s njom.

Radeći na liniji Copacabana, Kordelia de Kastelan zaronila je u arhive kako bi pronašla tropske motive - posebno korale i morske zvezde - u Diorovim kolekcijama. Ona je modifikovala pronađene reference u skladu sa sopstvenom vizijom fantastičnog podvodnog sveta Brazila.

Linija uključuje vaze, tanjire i posuđe, ručno rađene salvete, stolnjake i podmetače. Kolekcija se pokazala istinski kosmopolitskom, što je posebno simbolično u vremenu kada ceo svet shvata posledice izolacije.

U italijanskim radionicama izrađene su staklene vaze i čaše, u Francuskoj su izrađeni keramički tanjiri, a rafija od lišća palme koja raste u Južnoj Americi postala je osnova pletenih podmetača.

 

Povezane teme

LIVING

5 najpopularnijih biljaka na Instagramu

Očigledno nije slučajno da se za njih smatra da donose sreću.

LIVING

Kako vaš dom može doprineti stresu

Svakodnevno nailazimo na stvari koje u nama izazivaju stres: problemi na poslu, gužva u javnom prevozu, uznemirujuće vesti na društvenim mrežama.

LIVING

Neon u enterijeru: 5 načina da svoj dom učinite svetlijim

Neon boje su nepromenjiv atribut svetlećih natpisa prodavnica, barova, klubova, hotela...

LIVING

Jednostavni saveti za kreiranje rustičnog enterijera

Rustični stil je na polju dizajna enterijera brzo stekao popularnost.

LIVING

Novi brend Kerzner Internationl-a: Siro predstavlja revolucionarni pristup ugostiteljstvu

Rađanje nove lifestyle destinacije na mestu gde se ukrštanju putovanje, fitnes i wellness

LIVING

Jednostavni načini da osvežite svoj dom na proleće

Na proleće svi želimo promene, mada ne radikalne.

LIVING

Tajne dizajnera: kako osvežiti svoj enterijer osvetljenjem

Kako transformisati dosadan enterijer uz pomoć dobro odabranih lampi, ispraviti nedostatke rasporeda i stvoriti novu atmosferu - na ova i druga pitanja odgovaramo zajedno sa profe...

LIVING

Kako transformisati enterijer običnim stvarima: saveti dizajnera

Bicikl kao zidni panel, svećnjaci od boca vina, ormarići od kofera i sanduka - reći ćemo vam kako pretvoriti obične predmete u svetle unutrašnje akcente.

LIVING

Otvoren ekskluzivni Miele showroom u Beogradu na vodi

Kompanija Miele, vodeći svetski proizvođač premijum aparata za domaćinstvo, otvorila je novi, ekskluzivni prodajni salon u Beogradu na vodi.

LIVING

5 DIY ideja za novogodišnju dekoraciju

Možete ukrasiti svoj prostor materijalima koje već imate i stvoriti elegantan i svečani ambijent.

LIVING

Najlepši luksuzni novogodišnji ukrasi 2021. godine

Ove godine želimo da stvorimo svečano raspoloženje što je ranije moguće: pustite album Frenka Sinatre, ukrasite jelku, odaberite odeću za novogodišnju zabavu i poklone za one koj...

LIVING

Art de la table: Dior postavlja svečani sto

Modna kuća Dior donosi dodatnu dozu magije za Božić, kolekcijom inspirisanom tradicionalnim lampama Luminarie, koje su ujedno bile i pozadina revije Dior Cruise 2021 u Pulji u It...

LIVING

5 karakteristika enterijera u slow living stilu

U potrazi za udobnošću, predlažemo da krenemo od spolja ka unutra kako bismo usporili i osetili svu draž života.

LIVING

Umetnost na porcelanu

Drevna priča o čuvenom francuskom porcelanu iz oblasti Limož započinje 1768. godine kada je pukom slučajnošću, otkriven kaolin, glavni sastojak za spravljanje porcelana, da bi usle...

LIVING

Elie Saab salon nameštaja otvoren u Milanu

ELIE SAAB i Corporate Brand Maison sa ponosom najavljuju otvaranje prvog ELIE SAAB salona u Milanu.