Kako Megan Markl kanališe ležeran stil Princeze Dajane?

Megan Markl

Modni i emotivni odraz Megan Markl, vojvotkinje od Saseksa, izuzetno podseća na princezu Dajanu. Meganin modni izbor i gestovi ne samo da oživljavaju sećanje na Dajanu, već takođe naglašavaju bliskost između Megan i princ Harija sa Dajanom, ističući duboku emotivnu povezanost između tri generacije.

Kada je Megan Markl sletela u Kaliforniju nakon trodnevnog putovanja u Nigeriju sa princom Harijem, njena odevna kombinacija odmah privukla pažnju. Izgledom je podsetila na odevnu kombinaciju koju je princeza Dajana, njena pokojna svekrva, nosila prilikom šopinga 1994. godine. Na Međunarodnom aerodromu Los Anđeles, vojvotkinja od Saseksa kanalisala je Dajanin ležerni stil u prevelikom sako-u, belom džemperu i belim farmerkama. Takođe je nosila YSL mokasine, gotovo identične onima koje je imala Dajana.

Ovaj modni omaž Dajani dolazi nakon još dva slatka stilska gesta koje je Megan uputila svojoj pokojnoj svekrvi u Nigeriji. Prvog dana svoje posete, vojvotkinja od Saseksa nosila je ogrlicu sa okovratnikom i vintage clip-on minđuše. Nakit je podsećao na aksesoare princeze od Velsa kada je posetila zemlju još 1990. godine:

Megan Markl

A, drugog dana u Nigeriji, Megan je nosila dijamantski krst koji je navodno pripadao Dajani. Megan je tokom godina nosila nekoliko komada nakita princeze Dajane. Markl je viđena sa Dajaninim ahatnim koktel prstenom i delikatnim zlatnim minđušama sa leptirom.

U Netflix-ovoj dokumentarnoj seriji vojvoda i vojvotkinja od Saseksa, Hari i Megan, princ Hari govorio je o tome kako Megan podseća na Dajanu. “Toliko toga što je Megan i kako je, toliko je slično mojoj mami”, rekao je. “Ima istu saosećajnost, istu empatiju, isto samopouzdanje. Ima tu toplinu oko sebe.”

U svojim memoarima, Rezervno, takođe piše o tome kako je poveo Megan da poseti Dajanin grob u Altropu, njenom rodnom domu. “Stavio sam cveće na grob”, piše Hari. “Meg mi je dala trenutak, i razgovarao sam sa svojom majkom u svojoj glavi, rekao sam joj da mi nedostaje, pitao je za vođstvo i jasnoću. Osećajući da bi i Meg mogla poželeti trenutak, otišao sam oko živice, pregledao ribnjak. Kad sam se vratio, Meg je klečala, oči zatvorene, dlanovi na kamenu. Pitao sam je, dok smo se vraćali do čamca, za šta se molila. Jasnoću, rekla je. I vođstvo.”

Foto: Profimedia