GRAZIA vas vodi: Ljubav x Hipigram i još mnogo toga

Grazia vas vodi

Dobrodošli u “Grazia vas vodi” – vaš vikend vodič kroz najuzbudljivije događaje u Beogradu! Svakog petka, Grazia vam donosi pregled najboljih urbanih, umetničkih i kulturnih dešavanja u našem glavnom gradu. Bilo da ste ljubitelj koncerata, izložbi, pozorišnih predstava ili jednostavno tražite nove i uzbudljive načine da provedete vikend, ovde ćete pronaći sve što vam je potrebno.

Grazia vas vodi

Ove nedelje Grazia vas vodi na žurku Ljubav x Hipigram, koja obećava nezaboravnu noć ispunjenu vrhunskom muzikom i energijom. Takođe, ne propustite bioskop na otvorenom, gde možete uživati u omiljenim filmovima pod zvezdama, i još mnogo toga.

Ljubav x Hipigram

Ljubav x Hipigram je nezaboravan događaj koji spaja humanitarnu akciju i provod za pamćenje. Beograd će biti domaćin ovog spektakla u subotu, 15. juna 2024. godine, na jedinstvenoj lokaciji Muzeja Jugoslavije, poznatoj po svom istorijskom i kulturnom značaju. Prvi put će se na ovom mestu održati događaj ove veličine, otvarajući vrata jednoj od najekskluzivnijih žurki u gradu.

Ljubav u organizaciji Beat-a je poznata po nezaboravnim žurkama koje se održavaju samo nekoliko puta godišnje sa ograničenim kapacitetom. Hipigram, jedna od najpopularnijih Instagram stranica, propagira vrednosti romantike, estetike i suštinske lepote života. Zajedno – slave ljubav. Ovaj spoj garantuje nezaboravno veče ispunjeno dobrom muzikom i pozitivnom energijom.

Piknik MSUB

Piknik je gradski događaj koji se održava već devet godina za redom. Piknik je postao tradicija i letnji ritual kom se uvek rado vraćamo. Ovog vikenda, 16. juna, Piknik će se održati u parku Muzeja savremeni umetnosti u Beogradu, od 12:00č do 20:00č.

Tokom trajanja piknika, posetioci će takođe moći da uživaju u u tri aktuelne izložbe Muzeja savremene umetnosti: Mikelanđelo Pistoleto – “Preventivni mir”, Vladan Radanović – “Ispred vremena i izvan” i “Future Perfect” – savremena umetnost iz Nemačke. U saradnji sa Muzejem savremene umetnosti Piknik organizuje i vođenje kroz izložbe koje počinje u 15:30h. Ulaz u muzej sa 50% popusta na karte omogućuje vam posebna kartica koju možete pokupiti na Info pultu Piknika.

Bioskop na otvorenom

Letnje večeri gotovo da nisu potpune bez bioskopa pod zvezdama. Treći po redu letnji bioskop na Sava Promenadi biće otvoren od 14. juna do 26. avgusta. Svakog petka i subote prikazivaće se neki od najgledanijih filmova svih vremena, ali i najnoviji hitovi svetske i domaće kinematografije.

Svečano otvaranje “Open Air Cinema powered by Superstar” zakazano je za subotu, 15. juna, a sezonu će otvoriti film „Nedelja“ biografski film o jednom od najomiljenijih pevača sa ovih prostora, Džeju Ramadanovskom. Bioskopski repertoar za ovu sezonu možete pogledati na sajtu.

Beogradski karneval brodova

U subotu, 15. juna 2024, na Sava promenadi biće održan 19. Beogradski karneval brodova koji, po tradiciji, okuplja ljubitelje nautike, zabave i kulture iz celog regiona. Manifestacija će biti održana na Sava promenadi od 17.00 do 22.00, kao završni deo Beogradskih dana porodice. Program karnevala uključuje defile okićenih brodova, nastupe poznatih izvođača, paradu mažoretkinja i zabavljača, kao i dečije radionice.

Galerija Eugster – “I could live in hope”

Eugster Beograd predstavlja novu samostalnu izložbu Saše Tkačenka, “Could Live in Hope”. Postavka prikazuje novu umetničku celinu zasnovanu na albumu istog naziva i pesmama indie-rock benda Lov iz devedesetih godina, prateći Tkačenkove uobičajene teme globalne neizvesnosti i našeg emotivnog doživljaja iste. Njegova umetnička praksa bavi se prostorima i njihovom transformacijom kada su izloženi drugim medijima, dok se niihove arhitektonske karakteristike susreću sa skulpturom, videom i instalacijom.

Umetnik, koji trenutno živi i radi u Zagrebu, stvara dinamične situacije u kojima je publika sastavni deo, često relektujući motiv i priče iz popularne kulture i savremenog ljudskog života. Izlaže od 2008. godine, uključujući izložbe u institucijama kao što su Centre Pompidou u Parizu, Muzej savremene umetnosti u Beogradu, Mumok, muzej moderne umetnosti u Beču, Muzej savremene umetnosti u Zagrebu, MNAC-Nacionalni muzej savremene umetnosti u Bukureštu i u mnogim drugim. Izložba je otvorena do 17. avgusta.

Foto: Instagram, Unsplash

Tekst: Natalija Kunić