Grazia vas vodi: vikend ispunjen umetnošću i zabavom!

Marko Kusmuk

Prvog vikenda jula, Grazia vas vodi na nezaboravan vikend ispunjen umetnošću i zabavom u Beogradu! Ovog puta istražujemo dve izuzetne izložbe i tri spektakularne žurke koje obećavaju da će učiniti vaš vikend nezaboravnim. U umetničkom svetu, istražujemo izložbe koje će se održati u galeriji Novembar i u salonu Muzeja grada Beograda, nudeći vam dublji uvid u savremenu umetnost i kulturno nasleđe našeg grada.

vikend
Dea Cvetković

Kada padne noć, prelazimo na noćni život, gde se žurke održavaju u tri kluba: Karmakoma, KPTM-u i Ben Akibi. Svaki od ovih događaja obećava vrhunski provod uz najbolje DJ-eve i atmosferu koja će vas držati budnim do ranih jutarnjih sati.

Pratite nas dok istražujemo sve što Beograd nudi ovog vikenda – umetnost, muziku i nezaboravne trenutke!

Karmakoma

Opustite se ovog vikenda u Karmakomi uz odličan line- up i atmosferu.

U petak, 5. jula 2024. godine, proslavljamo rođendan omiljenog beogradskog DJ-a illillillillill! Veče će dodatno začiniti Karmakoma učenik godine, mdngt, i čuvar techno tajni, ptžc, sa odličnim ritmom i vajbom.

Subota, 06.07.2024. godine, donosi vam nastupe koje ćete dugo pamtiti! Specijalni gosti iz Istanbula, Zozo, zajedno sa Doo i Stellarcompanion, garantuju noć punu energije i nezaboravnog provoda.

Salon Muzeja grada Beograda

vikend

Počnite vikend sa odličnom izložbom u srcu Beograda. U petak 05.06.2024. godine u 19:00č je otvaranje velike samostalne izložbe Marka Kusmuka “Anatomija zvuka” u Salonu Muzeja grada Beograda (Bulevar kralja Aleksandra 30).

Izložba Marka Kusmuka “Anatomija zvuka” put je u istraživanje ljudskog opažanja i složenog odnosa između vizuelnih i auditivnih senzacija. Koračajući putem sinestezije, ona vodi posmatrače u Haksilejvsko preispitivanje percepcije. Realnost sagledana kroz ova, najednom širom ovorena vrata, nije odraz ušuškanog, poznatog sveta u našim glavama. Kusmukovo karakteristično spajanje apstraktnih ravni i fragmentisanih figura stvara vizuelni jezik koji je evokativan i enigmatičan koliko jezovit i nelagodan. Pitanja identiteta, izolacije, straha i nadrealnog bivaju postavljena pri prvom susretu sa njegovim delima. Koristeći bogatu paletu zemljanih tonova, smelih akcenata i složenih tekstura koje naglašavaju taktilne i senzorne kvalitete radova, Kusmuk uvlači posmatrača u svet ideja, dokazujući da je isti univezalan; prilikom susreta sa delima, ono što je prikazano se prepoznaje, ne otkriva, jer je preneto a ne izmaštano. – Milica Grujić, Istoričarka umetnosti.

Ben Akiba

Ovog vikenda, Ben Akiba u Savamali sprema dve sjajne žurke koje ne smete propustiti!

U petak, 07.07.2024. godine, veče počinje u 22:00 časa sa nastupom talentovanog Nebojše Intrudera.

U subotu 08.07. 2024. Godine, od 22:00 časa, na scenu stupa neverovatna Lerdi Dajana, koja će svojim nastupom obeležiti još jedno nezaboravno veče u Ben Akibi.

Ove dve noći obećavaju vrhunski provod i dobru zabavu, što Ben Akibu čini nezaobilaznim mestom za sve ljubitelje noćnog života ovog vikenda. Pridružite se i uživajte u odličnom društvu i muzici! Vidimo se u Ben Akibi u Savamali ovog petka i subote od 22:00 časa!

Galerija Novembar

Dušan Rajić

Već šest godina galerija Novembar tradicionalno obeležava dolazak letnjih dana grupnom izložbom Letnja treperenja, afirmišući na taj način rad domaćih i regionalnih umetnika. Izložba se otvara u subotu 06.07.2024. godine u 13:00č, u Kursulinoj 22. Ovogodišnja postavka prikazuje fotografske radove devet umetnika, a uređuje je Tamara Stankov, kustoskinja izložbe.

vikend
Senka Trivunac

Publika će imeti prilike da pogleda radove domaćih autora poput  Dee Cvetković, Dušana Rajića, Jelene Nikolić, Mine Piščević, Radoša Ružića, Senke Trivunac, kao i fotografije slovenačkog umetnika Tedeja Vaukmana. Izložba takođe ubraja radove Marijane Janković, višegodišnje saradnice galerije, a svojim novim radovima ponovo se predsatvlja i Pavle Banović koji je protekle godine samostalno izlagao u galeriji Novembar.

vikend
Tadej Vaukman

Izložba „Letnja treperenja“ okuplja raznovrsnu kolekciju fotografskih radova koji zajedno istražuju autentične i prolazne trenutke leta. Ova izložba poziva posetioce da zavire u lične, sirove i efemerne aspekte ovog godišnjeg doba, da prihvate prolaznost leta i pronađu lepotu u iskrenim trenucima koji definišu ovo godišnje doba. Svaki od autora kroz svoje fotografije naglašava nesavršenost i lične priče koje definišu ljudsko iskustvo tokom leta. – ističe Tamara Stankov.

KPTM

Ovog petka 05.07.2024. započnite vikend u Beogradu sa spektakularnom žurkom “Psychedelic Travel” u kultnom klubu KPTM u ulici Žorža Klemensoa 22. Početak je zakazan za 23:00 časa, a obećava nezaboravnu noć punu vrhunske muzike i sjajne atmosfere. Line-up za ovo veče uključuje: Cyber, Default, Zaphyrus i Alchemist. Ovi izvođači garantuju vrhunski provod i muziku koja će vas držati na nogama celu noć.

Foto: Promo, Instagram

Tekst: Natalija Kunić