5 serija i fimova koje gledamo u maju

Serija

Maj donosi uzbudljiv repertoar novih serija i filmova koje jedva čekamo da pogledamo. Bilo da ste ljubitelj drama, komedija, trilera ili fantazije, ovaj mesec donosi nešto za svakoga. Pripremite se za povratak omiljenih serija sa novim sezonama, kao i za premijere potpuno novih priča koje obećavaju da će vas držati prikovanima za ekran. U nastavku vam donosimo pregled najzanimljivijih naslova koji nas očekuju ovog maja. Pripremite kokice i uživajte u najboljim novim sadržajima koje svet filma i televizije može da ponudi.

Jedna serija koja je definitivno dobila poruku o cvetanju serotonina je “Bridgerton”, koja se vratila sa svojom dugo očekivanom trećom sezonom 16. maja, sa Nikolom Koklan u glavnoj ulozi.

Tu je i neobična istinita priča ispričana u živopisnim bojama sedamdesetih zahvaljujući seriji “The Big Cigar”. Izdvojili smo i zbunjujuće nadrealnu, ali potpuno uzbudljivu naučnu fantastiku, “Dark Matter”. Abi Morgan se vraća televizijskim scenarijima sa jedinstvenim trilerom “Eric”, u kojem glumi Benedict Cumberbatch. Posebnu pažnju nam je privukla moćna ljubavna priča iz Drugog svetskog rata, “The Tattooist of Auschwitz”.

Eric

“Eric” je napeta psihološka drama koja prati priču o Edžiju, uspešnom i priznatim autoru dečjih knjiga. Njegov život se preokreće kada njegov sin Erik misteriozno nestane. Dok se bori sa tugom i očajem, Edži počinje da vidi i komunicira sa imaginarnim Erikom, što ga vodi na put samootkrivanja i suočavanja sa sopstvenim demonima. Ova serija istražuje teme gubitka, ljubavi, i snage ljudskog uma u suočavanju sa traumom, pružajući gledocima emotivno i intenzivno iskustvo.

Serija The Big Cigar

“The Big Cigar” je napeta dramska serija koja prati priču o Eldridžu Kliveru. Kliver je vođa Crnih Pantera, koji beži iz Sjedinjenih Američkih Država kako bi izbegao hapšenje zbog političkih aktivnosti. U svojoj potrazi za slobodom, Eldridž se udružuje sa holivudskim producentom koji mu pomaže da pobegne u Kubu. Ova serija osvetljava turbulentne 1970-te godine kroz prizmu političkih previranja, rasne nepravde i borbe za građanska prava, dok istražuje složenu dinamiku prijateljstva i izdaje.

The Tattooist of Auschwitz

“The Tattooist of Auschwitz” je potresan istorijski film zasnovan na istoimenom bestseleru. Film prati priču o Lejlu Sokolovu, slovačkom Jevrejinu, koji je tokom svog boravka u koncentracionom logoru Aušvic bio prisiljen da tetovira brojeve na rukama svojih saplemenika. Tokom ovog mučnog zadatka, Lejlu se razvija ljubavna priča sa Gitelom Furman, zatvorenicom koja mu postaje svetlost u najmračnijim trenucima. Film istražuje teme ljubavi, preživljavanja i nade u surovoj stvarnosti Holokausta, pružajući dirljiv i nezaboravan pogled na ljudsku otpornost.

Serija Dark Matter

“Dark Matter” je uzbudljiva naučnofantastična serija koja prati priču o šest članova posade svemirskog broda koji se bude iz stanja hibernacije bez sećanja ko su i kako su dospeli tu. Dok pokušavaju da otkriju svoju prošlost i svrhu, suočavaju se sa brojnim preprekama, uključujući međuzvezdane zavere, političke intrige i pretnje iz dubokog svemira. Svaka epizoda donosi nove izazove i otkriva delove slagalice njihovih izgubljenih identiteta, pružajući gledaocima napetu i misterijama ispunjenu avanturu.

Serija Bridgerton

Treća sezona serije “Bridgerton” donosi nove uzbuđenja i intrige u visokodruštveni svet Regencijskog Londona. Ova sezona se fokusira na ljubavnu priču između Penalope Federington i Kolina Bridžertona. Dok se njihova veza razvija, suočavaju se sa izazovima društvenih normi, porodičnih očekivanja i skrivenih tajni. Sa novim likovima, preokretima u zapletu i raskošnim kostimima, treća sezona “Bridgertona” obećava da će oduševiti fanove i doneti još jedno uzbudljivo putovanje u svet romantike i intrige.

Foto: Profimedia