Pogledajte trejler za “Back to Black,” novi biografski film o Ejmi Vajnhaus

Pevačicin put do slave verno je dočarala glumica Marisa Abela

Any Winehouse
BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Objavljen je prvi zvanični trejler za biografski film o pevačici Ejmi Vajnhaus. U glavnoj ulozi je glumica Marisa Abela, poznata po ulozi u seriji “Industry”, dok režiju potpisuje Sem Tejlor-Džonson, koja je stekla značajno priznanje za svoj rad na filmu o ranim godinama Džona Lenona, “Nowhere Boy”.

“‘Back to Black’ pruža nikad viđen uvid u rani uspon Ejmi Vajnhaus i izdavanje njenog revolucionarnog studijskog albuma ‘Back to Black’”, stoji u opisu filma. “Pričana iz Amy-ine perspektive, ova filmska priča nepristrasno istražuje ženu iza fenomena i odnos koji je inspirisao jedan od najlegendarnijih albuma svih vremena.”

Any Winehouse

“Ne pišem muziku da bih postala slavna”, izjavljuje Abela kao Vajnhaus u trejleru dok se čuje naslovna pesma. “Pišem pesme zato što ne znam šta bih radila da to ne radim.”

Džek O’Konel igra uz Abelu kao Winehouse-in suprug. Edi Marsan tumači ulogu Vajnhausinog oca, Miča Vajnhausa, dok Džulijet Koen igra njenu majku, Dženis Vajnhaus Kolins. Lesli Menvil igra Ejminu baku, Sintiju Vajnhaus.

Any Winehouse

“Back to Black” označava prvi biografski film o pevačici, čije su najpoznatije pesme “Valerie,” “Back to Black” i “Rehab.” Nakon njene smrti 2011. godine od trovanja alkoholom u dobi od 27 godina, pojavio se niz dokumentarnih filmova o njenom životu i nasleđu, uključujući i oskarovca iz 2015. za najbolji dokumentarni film, “Amy,” kao i BBC TV film “Reclaiming Amy” iz 2021. godine. Biografski film je prvi put najavljen 2018. godine.

“Back to Black” ima podršku Amy Winehouse Estate, Universal Music Group i Sony Music Publishing. Film se očekuje u bioskopima 10. maja.

Pogledajte trejler u nastavku: