HANA ADROVIĆ: Malo današnjih novinara zaslužuje to zvanje

Svestrana voditeljka koja uvek podvlači da nije novinarka, hodajući kontrast i jedna od najlepših žena u Srbiji sa nama je podelila svoje beauty tajne i modne stavove.

Hana je neko sa kim dođete na kratak intervju, ali se zadržite satima – duhovita, opuštena i svestrana, ona na svaku temu ima da ponudi potpuno novu perspektivu, 

Kako je počela tvoja karijera?

Čini mi se kad sam progovorila. Mama kaže da sam išla po kući sa hoklicom u rukama i pela sa na nju kada sam imala nešto važno da saopštim. Prvi veliki zadatak koji mi je bio poveren je naracija predstave “Ježeva kućica” u vrtiću, morala sam da znam tekst cele predstave napamet. Tu je možda počelo sve. A karijera, u smislu da sam počela da zarađujem od onoga što volim da radim, kreće sa emisijom “Time Out” na tadašnjem Fox kanalu. Bilo je to 2009. godine. Zatim je usledio MTV, a godinama kasnije i “Nešto Drugačije”.

Koliko je rad pred kamerama uticao na tvoj modni izraz?

Budući da mi je jedna od najboljih prijateljica u isto vreme i stilistkinja – zna tačno kako da “blenduje” moj karakter sa odećom koju nosim kako bi se postigao maksimalan efekat. Mnogo odgovora sam iznudila zahvaljući autfitu u emisiji. Privatno se najviše osećam kao ja kada nosim neki dobar džins, belu pamučnu košulju, neke dobre sandale i minimum nakita.

Šta uvek može da se nađe u tvojoj torbi?

Može baš svašta. Zato sam smanjila torbu, da bih smanjila i količinu stvari koja može se nađe u njoj. Trenutno možda najinteresantnija stvar koja se u njoj nalazi, a da joj nije obavezno tu i mesto – poludragi kamenčić iz Brazila za koji verujem da mi donosi dobru energiju.

Koje tri stvari treba da zna svaka savremena dama?

Gde je bila, gde se trenutno nalazi i kuda je pošla.

Šta se trenutno nalazi na plejlisti? Koje domaće muzičare preporučuješ?

Dok odgovaram na ova pitanja u pozadini ide Billy Idol – Eyes Without A Face. Le yeux sans visage.

Često nosiš jaku šminku zbog kamera. Kako neguješ kožu i koje makeup trikove praktikuješ?

Trudim se da hidriram kožu lica kada god za to imam vremena. Nedavno sam otkrila da mi jako prija blagi hemijski piling i ulje za negu lica kao korak nakon toga. To ulje je toliko poznato da ne moram ni da navodim naziv brenda, dovoljno je da kažem da je u pitanju hladno ceđeno ulje šipurka i sigurna sam da će čitateljke znati o čemu se radi. S vremena na vreme koristim i čuveni losion P50 koji apsolutno zaslužuje titulu “Isusa u bočici”, kako ga zovu.

Da možeš bilo koga da dovedeš u emisiju, koga bi izabrala i zašto?

Kanye West zauvek. Čovek koji je izgradio kult na odbijanju da prihvati “ne” kao odgovor na bilo koje pitanje u životu. 

Imaš jaku fan bazu čiji su komentari ubedljivo najzabavniji na internetu. Koji je najluđi komentar koji si dobila?

Svi su mi kao deca, ali izvojila bih najboljeg od sve dece – Matorog momka Blumfelda. To je YouTube alijas iza kog se krije najkreativniji pisac komentara u univerzumu. Jedno vreme je stvarao literarna dela u koment sekciji, zatim se povukao, ali verujem da čita ovo i želim da mu poručim da ću biti malkice razočarana ukoliko ne postane novi Murakami.

Spremaš novu emisiju. Po čemu će se razlikovati od prethodnih i zašto treba da je pratimo?

Zato što ću pitati sve ono što biste vi pitali, a ne smete ili nemate priliku. Zvaće se “Tvrda Priča”, a takav će biti i razgovor. Tvrd. Pa ko bude smeo da dođe.

Mnogo puta si rekla da nisi novinar. Zbog čega? Kako zapravo vidiš sebe?

Biti novinar je sveti poziv. Retki su oni koji ovu titulu zaista zaslužuju beskompromisnom objektivnošću i uzdržavanjem od toga da infomaciju ukaljaju makar trunkom sopstvenog mišljenja. Ja u svom poslu nemilosrdno zauzimam stav o svakoj temi i branim poziciju na kojoj stojim i samim tim sam subjektivna. Bavim se opipavanjem pulsa javnosti i analizom njene krvne slike, a san mi je da pronađem lek.

Koja je tvoja najveća nesigurnost?

Prevelika moć izbora koja mi dolazi kao posledica prevelike svestranosti. Ponekad se osećam kao da žongliram sa pet loptica i da nijedna ne sme da ispadne.

Za koje žene sa ovih prostora smatraš da su savršeno stilizovane?

Jelena Simeonova, Una Krlić, Superbabekillah. Kod njih mi se dopada spoj hypebeast estetike sa klasičnim ženskim pristupom eleganciji. Volim kako na Eleni Nikolaevnoj stoje neo noir komadi.

Praviš emisiju, imaš svoj modni brend i uvek si u pokretu. Kako sve stižeš i kako pobeđuješ umor i stres?

Umor i stres nisu obavezno loše kategorije. Nekada mi umor nakon produktivnog dana daje osećaj postignuća, a stres mi pomaže da se fokusiram. Trudim se da treniram tri puta nedeljno, da spavam dovoljno, jedem zdravo. Borba se na kraju ipak svodi na to koji su uzroci stresa i umora –  ako je u pitanju nešto što voliš da radiš, ti si pobedio. Ako te stresira i umara nešto od čega bi najradije pobegao – gubiš.

Kako je pandemija uticala na tvoj život?

Neposredno ne mnogo. Preležala sam virus bez većih posledica. Posredno mi je promenila život u potpunosti – manje putujem, viđam se sa manjim brojem ljudi. Ne osećam se slobodnom u meri u kojoj sam to bila pre pandemije.

Da li si stigla da se vakcinišeš?

Nisam. Za sada su mi dovoljna ova moja stečena antitela.

Da li imaš dečka ili ima nade za tvoje obožavatelje?

Ima li nade za mene?

Gde ideš posle slikanja?

Da popijem kafu sa tobom. Treću po redu danas.

(Intervju i fotografije: Anđela Ignjačević/Garderoba: Zona Jeremić)