Jessie Andrews: Nova era futurizma

Ogrtač ATELIER BISER @atelierbiser
Pantalone ATELIER BISER @atelierbiser
Cipele PUPCHEN @pupchenofficial

Zvezdu naše digitalne februarske digitalne naslovnice ne možemo definisati u dve reči. Ona je samostalna mlada žena, umetnica, glumica, internacionalni dj i producent, model, dizajner, galerista..i još puno toga. Sa Jessie smo iskreno razgovarali o karijeri, seksualnosti, modnim brendovima koje je pokrenula ali i o njenom angažmanu u planetarno polpularnoj drugoj sezoni serije Euphoria. I dok vas razgovor motiviše na nove rezolucije u godini u koju smo zakoračili, modni editorijal koji smo za ovu priliku fotografisali neka vas odvede na vanvremensko modno putovanje i inspiriše na hrabrost kada su trendovi u pitanju.

Top KALMANOVICH @kalmanovich_official
Šešir PIERS ATKINSON @piersatkinson

Vi ste samostalna moderna mlada žena. Bili ste model u mnogim umetničnik modnim editorijalima gde su vaše telo i seksualnost bili u fokusu. Da li sebe smatrate feministkinjom i da li ste aktivni na tom polju?

Zaista je bio blagoslov biti deo industrije u kojoj dominiraju žene, gde su žene ponosne na svoje telo bez obzira na oblik i veličinu. Nisam osetila potrebu da se etiketiram kao feministkinja ali verujujem u društvenu i rodnu ravnopravnost.

Šta za vas znači biti moderna žena?

I pre 10 godina termin moderna žena mi znači isto što i danas. Za mene predstavlja prilagodljivu ženu koja se stalno menja i koja neće odustati već će prevazilaziti sve prepreke koje život pruža.

Vaša karijera je raznolika. Vi ste entertainer, model, glumica, internacionalni dj i producent, dizajner, fotograf, a od nedavno i predstavnik jedne umetničke galerije…Da li sam nešto izostavila?

Čini se mnogo zar ne? Biram karijere koje me izazivaju i u kojima osećam da mogu nešto novo da pružim, a onda kada osetim da sam stigla tamo gde želim da budem biram novu. Nikada nisam kompletno zadovoljna sobom, a uvek sam radoznala. Baš tako želim da živim svoj život.

Haljina SEBASTIAN GUNAWAN COUTURE @sebastiangunawanofficial

Hajde da prođemo kroz sve vaše brendove. Linija Bagatiba vrlo brzo je postala omiljena medju poznatima, tu su i dva modna brenda Basic Swim i Jeu Illimite, zatim linija za negu kože. Kako je sve počelo? Recite nam nešto više…

Bagatiba linija je nastala prva. Ideja je bila da stvorim pristupačan moderan brend koji bi karakterisao kvalitet nasuprot kvantitetu. Bila sam veoma stroga kada je u pitanju poklanjanje i reklama komada, i to je išlo u moju korist. Bagatiba nije brend koji preferira svaka poznata žena ili devojka, preferiraju ga prave. Želim da svi moji brendovi budu dugovečni, a ne prolazni i u trendu samo u ovom trenutku. Basic Swim i Jeu Illimite su sporedni brendovi koji se razvijaju prilično dobro. Basic Swim su klasični kupaći kostimi koji nikada ne izlaze iz mode, dok Jeu karakteriše mala serijska proizvodnja, producira se samo od 10-50 komada svakog modela, nalaze se na sajtu, i nakon predvidjenje prodaje se model ukida zauvek.

Da li stvarate održivu modu? Koliko vam je to bitno?

Održivost mi je izuzetno važna. Svakoga dana naporno radim kako bih bila sigurna da biram opciju koja će ostaviti manji ugljenični otisak pa čak i ako je to u izradi skuplje. Ne volim da proizvodim previše, ali na kraju dana će to svakako neko učiniti. Jako mi je bitno da drugiuma dam pozitivan primer na tom putu gradnje održivog brenda imajući u vidu dobrobit cele planete.

Top KALMANOVICH @kalmanovich_official
Pantalone KALMANOVICH @kalmanovich_official
Šešir PIERS ATKINSON @piersatkinson

Imali ste priliku da saradjujete sa jednom od najpoznatijih Ukrajinskih dizajnerki današnjice, a jednom od meni omiljenih, Svetlana-om Bevza-om. Klasičan dizajn i minimalizam je ono što je karakteristično za njne brend. Privatno šta volite da nosite? Shodno vašem instagram profilu stekla sam utisak da prefer irate jednostavne krojeve koji naglašavaju vašu ženstvenost.

To je upravo to. U trenutku kada sam videla Bevza-u znala sam da je to nešto što želim da podržim. Poštujem dizajn i kvalitet koji Svetlana ulaže u sve, ona tačno zna šta želi i na nju ne utiče tuđe mišljenje. Jako sam srećna što sam deo njenog projekta i što je poznajem.

Nedavno ste pokrenuli umetničku galeriju u LA pod nazivom Tase Galery. LA je produktivno okruženje kada je savremena umetnost u pitanju. Od Basquiat-a do Jeff Koons-a mnogo je poznatih umetnika savremene umenosti koji stvaraju i koji su stvarali u Americi. Čiju izložbu biste želeli da vidite u svojoj galeriji? Kada ste se zaljubili u umetnost i kako se to dogodilo?

Poseta muzejima i galerijama širom sveta bila mi je uvod u umetničku scenu. Otvaranje galerije Tase došlo je par godina kasnije, do te godine zaista nisam imala plan za otvaranje galerije. U LA umetnička scena se stalno razvija, sve više kolekcionara migrira ovde, kao i umetnika zbog kvaliteta života. Nažalost grad je toliko skup za život da je budućim umetnicima jako teško da napreduju i da grade zajednicu. Volim da izlažem različite umetničke prakse, tu su slikari, dizajneri, vajari, dizajneri nameštaja, modni brendovi i svi za koje smatram da su izuzetno strastveni u svojim umetničkim izrazima.

Mantil MICHAEL KORS COLLECTION @michaelkors
Cipele AKIRA @shopakira

Pojavljujete se u drugoj sezoni popularne serije Euphoria, gde ste imali priliku da sarađujete i sa Zendaya-om, trenutno najvećom svetskom tenage zvezdom. Recite nam nešto više o svom liku, kako je došlo do saradnje? Otkrijte nam neku zanimljivost sa snimanja.

Biti deo druge sezone Euphoria-e je ostvarenje mog sna. Po mom mišljenju, druga sezona će nadmašiti svačija očekivanja. Pre nekoliko godina sam imala priliku da putem društvenih mreža upoznam reditelja Sam-a, zatim mi je krajem prošle godine uputio poziv da budem deo projekta. Nažalost, ne mogu da vam otkrijem više detalja dok se moja epizoda ne bude emitivala, ali je obavezno pogledajte 6.tog februara.

Za kraj, kakvi su vam planovi za 2022. godinu?

2022. godina za mene će se sastojati iz više glumačkih projekata, daljeg razvoja mojih brendova za e-shop, dizajna, a nadamo se i nekih velikih koncerata i događaja na kojima svi želimo da prisustvujemo.

Top ALBERTA FERRETTI @albertaferretti
Suknja ALBERTA FERRETTI @albertaferretti

English here:

You are a self – made modern women. You were a model in many art fashion editorials where your body and sexuality was in focus. Do you consider yourself a feminist and are you active in that field?

It was a blessing to be in an industry that is female dominated,l where women are praised for their bodies, no matter shape or size. I didn’t experience the need to label myself as a feminist but I do believe in social and gender equality. 

According to you, what it means to be a modern women?

10 years ago ‘Modern Woman’ meant the same thing to me as it does today, an ever-changing adaptable woman who will perspire through the obstacles life gives. 

Haljina VERSACE @versace
Minđuše VERSACE @versace

Your carrer is diverse. You are entertainer, model, actress, international dj and producer, designer, and recently art gallery representer, photographer… Did I forget to mention something?

…. Seems like a lot right? I choose careers that challenge me and feel like I can make a difference in, then when I feel like I’ve gotten to where I want to be, I pick a new one. I’m never complacent. Always curious. That’s exactly how I want to live my life. 

Lets go over all your  brands. Bagatiba line quickly become celebrity favourite, two other fashion brands Basic swim and Jeu Illimite and skin care line Petiue as well… How it all started? Tell us something more…

Bagatiba came first, my idea was to create an on-trend affordable jewelry brand that was quality vs quantity. I was very strict with who I gifted the pieces to and it worked out in my favor. Bagatiba isn’t on every celebrity or it-girl but it’s on the right ones. I want all my brands to have longevity rather than being the hottest at the moment, where then the only place to go is down. Basic Swim and Jeu Illimite are side hustle brands that do quite well! Basic Swim has classic swimwear that doesn’t go out of style and Jeu has is small batch production so I only make 10-50 of each piece on the site, then it’s discontinued forever. 

Ogrtač MIKHAEL KALE @mikhaelkale
Haljina MIKHAEL KALE @mikhaelkale
Rukavice MIKHAEL KALE @mikhaelkale
Šešir GLADYS TAMEZ MILLINERY @gladystamezmillinery

Did you incorporate sustainability in your brands? How important is it to you?

Sustainability is extremely important to me. I work hard everyday to make sure I always choose the option that will leave a smaller carbon footprint on the planet, even if it is more expensive. I don’t always love putting more products into the world, but if I’m not doing it someone else is and if I can set a better example then them on the way you should build a brand with sustainability in mind, I’m going to do it. 

You collaborated with one of the most famoust Ukrainian designers, and one of my favourite, Svetlana Bevza. Classic design and minimalism is what is characteristic for her brand. Privately, what do you like to wear? According to your insta profile I got the impression that you like to wear simple cuts which emphasize your feminity.

That’s exactly it. The moment I saw Bevza I knew it was something I wanted to support. I respect the quality and design that Svetlana puts into everything, she knows exactly what she wants and no one is going to tell her otherwise. I’m so lucky to be a part of her show and to know her!  

Ogrtač ATELIER BISER@atelierbiser
Pantalone ATELIER BISER@atelierbiser
Cipele PUPCHEN@pupchenofficial

You recently launched an art gallery in LA, called Tase Galery. LA is a productive enviroment for contemporary art. From Basquiat to Jeff Koons there is a plenty of American contemporary artists which are recognized all over the world. Which artist would you like to exibit in your gallery? When did you fall in love with art and how it happen? 

Visiting museums and galleries around the world was my first introduction into the art scene. Opening Tase Gallery came a few years after, but I had no intentions on opening a gallery till that year. In Los Angeles, the art scene is constantly evolving as more collectors migrate here as well as artists for the quality of life, but sadly the city is so expensive to live in that it’s harder for up and coming artist to truly thrive and build community. I love exhibiting different types of art weather it’s painters, sculptors, furniture designers, fashion brands, and really anyone who I feel is extremely passionate about their form of art. 

You will appear in Euphoria season 2 with Zendaya. Tell us something more, how collaboration came out? Tell us more about your character and give us some fun from the shoot.

Euphoria season 2 was such a dream to be a part of! So far it has surpassed everyone’s expectations of a second season in my opinion. I met the director Sam on social media a few years ago and then asked me to come be part of the project late last year. Sadly I can’t give more details till my episode airs, but be sure to watch Feb 6th! 

For the end, what are your plans for the 2022?

2022 for me will consist of more acting, continuing to evolve my e-commerce brands, designing, hopefully some big concerts and group events that we’ve all been wanting to go to. 

Haljina HAKAN AKKAYA @hakanakkaya
Minđuše LANA JEWELRY@lanajewelry

Interview: Mina K.

Team Credits:

Talent: Jessie Andrews @jessieandrews
Photography and Art Direction: Sam Spence @samspencework 
Styling: Oretta Corbelli @orettac
Makeup: Elayna Bachman with Art Department @elaynabachman 
Hair: Andrew Chen with Kramer and Kramer @_andrewcchen_