Kako da napravite “lažne” šiške poput Kristen Stujart

“Današnji pramenovi, sutra već ne postoje” holivudski je standard kada su šiške u pitanju. Ne, nije do magično ubrzanog rasta kose kada su poznate ličnosti u pitanju, već do sjajnih trikova koje njihovi frizeri imaju “u rukavu”.

Naime, manevar kom se uvek vraćaju stilisti slavnih jesu ekstenzije za kosu. Pored klasičnih produžetaka u vidu pramenova, koji daju dužinu kosi, postoje i ekstenzije za šiške, koje se jednostavno kače skrivenom šnalom sa unutrašnje strane, direktno na teme glave.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Adir Abergel (@hairbyadir)

Upravo ovaj trik iskoristio je poznati stilista Adir Abergel, kako bi napravio kratke šiške Kristen po uzoru na nonšalantne frizure francuskinja. “Želeo sam da izgleda kao da je razbarušila sopstvenu kosu”, rekao je popularni frizer kom su inspiracija za ovaj stil bile šiške Džejn Birkin i Brižit Bardo iz 60-ih.

Klasične ekstenzije za šiške, glumici je skratio neravnomerno do polovine čela, dok je krajeve ostavio u punoj dužini do brade. “Sve je do oblika vašeg lica i pravljenja frizure oko njega kao savršenog okvira”, objasnio je stilista.

Foto: Instagram

Priredila: T. M.