grazia

Kosa

Sada je pravi trenutak da postanete plavuša - novi trend u farbanju kose sve nas je oduševio

Ovo će zvučati kao ispovest nekog anonimnog društva ili pak uvod u reklamu, ali šta je tu je - s obzirom na to da sam prirodna plavuša (čija nijansa se najbolje može opisati kao boja meda), svakodnevno sa svih strana čujem pitanje: "Da li ti je to prirodna boja kose?" Svaki put naravno kažem da jeste, čime u osobi preko puta mene kao da ubijem svu volju za životom. 

Ipak, nije sve izgubljeno! Najnoviji trendovi u svetu farbanja obećavaju efekat prirodno plave kose čime "nove plavuše" postaju ultimativni trend ove sezone. No, odmah moram da kažem, ovakvu boju kose nećete moći da "izvučete" samostalnim farbanjem kod kuće. Poseta frizeru je obavezna, naročito ako je vaša prirodna kosa tamna i ne tako laka za posvetljivanje. 

U redu. U čemu je poenta? Zašto je baš ovakva nijansa plave postala tako popularna?

Na žalost svih "ledenih" plavuša, najnoviji trendovi ukazuju da je vreme vratiti se što prirodnijem izgledu, zbog čega tople, bogate nijanse plave poput onih mednih ili zlatnih zauzimaju visoko mesto na listi želja. Prirodno je uvek bolje, a umeće frizera da zapravo veštački napravi ovu boju gotovo se može smatrati umetnošću. 

Uglavnom, dok hladne plave nijanse mogu da učine da izgledate bledo i ispijeno, one tople će i vaš ten učiniti toplijim, dok će istovremeno izgledati blistavo - a to je ono što definitivno želimo kada nam se približe ovako tmurni dani. 

Kada je reč o tehnici farbanja kojom možete da dobijete boju "klasja panonskog", balajaž je najbolji izbor baš zbog svog prirodnog izgleda koji je jako zahvalan za održavanje i rast kose. I sami znamo da je balajaž najbolji ukoliko ne želimo da se farbamo previše često i ukoliko preziremo da vidimo izrastak. Mala promena ovde dolazi u vidu samog načina farbanja - umesto do sada često viđenih tananih plavih pramenova, ove sezone ćemo želeti one odvažnije, šire i upečatljivije, koji pritom uopšte neće izgledati neprirodno jer će se suptilno prelivati kroz vašu kosu.

Još jedan koristan savet koji ovom prilikom možete primeniti, naravno u dogovoru sa svojim frizerom, jeste taj da najvidljviiji pramenovi budu oko vašeg lica. Ovaj segment kose sporije raste od ostalog te će pramenovi biti duže ofarbani, a pritom će uokvirivati vaše lice poput oreola (uzgred, nisam ovo izmislila - dobijala sam i takve opise načina na koji moja kosa sija na suncu).

Na kraju, ovakvu prirodno plavu nijansu najbolje ćete održavati uz pomoć ljubičastog šampona i odgovarajućih tretmana. U pogledu ovog drugog, ponovo, nemojte ništa raditi na svoju ruku, već se konsultujte sa svojim frizerom u kog imate poverenja.

E tako, sada će i moja boja kose biti u trendu!

Foto: Profimedia, Instagram

Priredila: Ivana Tomić

Pročitajte još

Povezane teme

Fitnes

7 načina da počnete sa fizičkom aktivnošću

Ponekad je teško sebe motivisati i početi sa vežbanjem...

Nega kože

Podignite skincare rutinu na viši nivo: Sjajni BLACK FRIDAY popusti za sve FOREO uređaje

Black Friday stiže, a sa njim i popusti na Foreo uređaje i to do 50 odsto!

Trendovi

5 trendi manikira koja nosimo ove zime

Uklapamo nokte sa novom sezonom.

Fitnes

Da li ste u pravu kada menjate obrok za smoothie?

Sve prednosti i zamke popularnog napitka.

Nega kože

Superfood kreme za telo: Ovo su 4 Garnier koje obožavamo!

Otkrijte vašu dnevnu dozu superhrane za kožu!

Nega kože

Kako ojačati barijeru kože

Zdrava kožna barijera može pomoći u odbrani od agresora iz okoline, poput sunca, zagađenja, hladnoće.

Nega kože

Cerave Retinol serum: Zaboravite na fleke od bubuljica i nepravilnosti na koži lica

Predstavljamo novu CeraVe Blemish Control liniju koja smanjuje nesavršenosti.

Make up

Zamke nanošenja šminke

Otkrivamo vam kako da vam make-up izgleda prirodno i kako da izbegnete zamke neadekvatne upotrebe proizvoda.

Nega kože

4 proizvoda protiv cističnih akni u koje se kune Kiki Palmer

Zvezda godinama vodi bitku protiv "ljutog" neprijatelja.