Sada je pravi trenutak da postanete plavuša – novi trend u farbanju kose sve nas je oduševio

Ovo će zvučati kao ispovest nekog anonimnog društva ili pak uvod u reklamu, ali šta je tu je – s obzirom na to da sam prirodna plavuša (čija nijansa se najbolje može opisati kao boja meda), svakodnevno sa svih strana čujem pitanje: “Da li ti je to prirodna boja kose?” Svaki put naravno kažem da jeste, čime u osobi preko puta mene kao da ubijem svu volju za životom. 

Ipak, nije sve izgubljeno! Najnoviji trendovi u svetu farbanja obećavaju efekat prirodno plave kose čime “nove plavuše” postaju ultimativni trend ove sezone. No, odmah moram da kažem, ovakvu boju kose nećete moći da “izvučete” samostalnim farbanjem kod kuće. Poseta frizeru je obavezna, naročito ako je vaša prirodna kosa tamna i ne tako laka za posvetljivanje. 

U redu. U čemu je poenta? Zašto je baš ovakva nijansa plave postala tako popularna?

Na žalost svih “ledenih” plavuša, najnoviji trendovi ukazuju da je vreme vratiti se što prirodnijem izgledu, zbog čega tople, bogate nijanse plave poput onih mednih ili zlatnih zauzimaju visoko mesto na listi želja. Prirodno je uvek bolje, a umeće frizera da zapravo veštački napravi ovu boju gotovo se može smatrati umetnošću. 

Uglavnom, dok hladne plave nijanse mogu da učine da izgledate bledo i ispijeno, one tople će i vaš ten učiniti toplijim, dok će istovremeno izgledati blistavo – a to je ono što definitivno želimo kada nam se približe ovako tmurni dani. 

Kada je reč o tehnici farbanja kojom možete da dobijete boju “klasja panonskog”, balajaž je najbolji izbor baš zbog svog prirodnog izgleda koji je jako zahvalan za održavanje i rast kose. I sami znamo da je balajaž najbolji ukoliko ne želimo da se farbamo previše često i ukoliko preziremo da vidimo izrastak. Mala promena ovde dolazi u vidu samog načina farbanja – umesto do sada često viđenih tananih plavih pramenova, ove sezone ćemo želeti one odvažnije, šire i upečatljivije, koji pritom uopšte neće izgledati neprirodno jer će se suptilno prelivati kroz vašu kosu.

Još jedan koristan savet koji ovom prilikom možete primeniti, naravno u dogovoru sa svojim frizerom, jeste taj da najvidljviiji pramenovi budu oko vašeg lica. Ovaj segment kose sporije raste od ostalog te će pramenovi biti duže ofarbani, a pritom će uokvirivati vaše lice poput oreola (uzgred, nisam ovo izmislila – dobijala sam i takve opise načina na koji moja kosa sija na suncu).

Na kraju, ovakvu prirodno plavu nijansu najbolje ćete održavati uz pomoć ljubičastog šampona i odgovarajućih tretmana. U pogledu ovog drugog, ponovo, nemojte ništa raditi na svoju ruku, već se konsultujte sa svojim frizerom u kog imate poverenja.

E tako, sada će i moja boja kose biti u trendu!

Foto: Profimedia, Instagram

Priredila: Ivana Tomić