LEPOTA / Make up

Make up

Adelin šminker otkriva: Kako da ajlajnerom postignete mačkasti izgled oka poput pevačice

Pevačicini vizažisti otkrivaju kako da postignete Adelin čuveni izgled sa ajlajnerom.

Nakon petogodišnje pauze, Adel se vratila na muzičku scenu sa numerom “Easy on me” (o čemu smo pisali ovde), što je napravilo veliki bum na Internetu koji sada sa velikom pažnjom prati svaku novu vest o pevačici raskošnog glasa.

Postoji nekoliko umetnika za koje vezujemo određeni beauty look, a ono što je zaštitni znak Adel zasigurno je njen prepoznatljivi make up izgled sa savršeno izvučenim bogatim ajlajnerom.

Njene snene oči i koketne trepavice pamtimo još od izlaska albuma 19 i hita “Hometovn Glory” u 2007. godini, a objava isečka, a zatim i spota za novu numeru dobitnice 15 Gremi nagrada doprinela je da pretraga termina “Adele makeup“ poraste do neslućenih razmera.

Srećom, imamo sve detalje o proizvodima koji se koriste kako bi pevačica postigla svoj prepoznatljivi bademasti izgled očiju.

Naime, čuvena šminkerka Pat MekGrat otkrila je kako je kreirala look za nedavno snimanje naslovnice sa Adel za jedan magazin.

Koristeći Permagel Ultra Glide olovku za oči u ekstremno crnoj boji iz svoje istoimene linije šminke, MekGrat je krenula od korena linije trepavica kako bi iscrtala oblik krila.

Koristila je minijaturnu četku da bi napravila željeni oblik, a zatim je navlažila šiljasti pamučni štapić sa sredstvom za uklanjanje šminke da ispravi greške i očisti spoljni ugao krila.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Adele (@adeleuniversal)

MekGrat je pojačala intenzitet linije tako što je precrtala skicirani oblik sa svojim Perma Precision Liquid Liner-om, a zatim nastavila da klizi tečnom podlogom od središta kapaka do spoljnog ugla oka. Za podignut efekat, MekGrat je osigurala da donji deo krila bude u liniji sa spoljnim uglom oka, pružajući se prema gore kako bi stvorio oblik krila. Zatim je, da bi završila izgled, na Adeline trepavice stavila tamnu maskaru Dark Star, podupirajući četkicu maskare u koren i pružajući je ka gore za dodatni volumen.

Još jedan make up umetnik je zadužen da pomogne Adel da ostvari svoj beauty izgled – njen dugogodišnji šminker Majkl Ešton, sa kojim je sarađivala bezbroj puta od samog početka svoje karijere.

I, za dodatnu pomoć, u nastavku pogledajte video sa YouTube kanala Lise Eldridž gde je Majk gostovao kako bi svima pokazao kako da usavrše Adelin mačkasti izgled oka.

Foto: Instagram, YouTube

Priredila: Natalija Knežević