Šminkeri poznatih savetuju: 6 koraka do savršene “smoky eye” tehnike

Jedan od najpopularnijih makeup stilova, idealan za večernji izgled svakako je smoky eye. Međutim nimalo lak za nanošenje. Posebno ako ste u stisci sa vremenom i potrebno vam je brzinsko šminkanje, teško da ćete se odlučiti za njega, ma koliko dobro izgledao na vašim očima.

No, mi vas ovde i sada rešavamo ove muke. Uz savete koje smo pokupili od šminkera slavnih, ovo komplikovano nanošenje senke, pojednostavljeno je kroz 6 lakih koraka.

Donosimo vam postupni vodič kroz smoky eye i on izgleda upravo ovako:

1. korak: Prajmer na kapcima

Nanesite pre svega prajmer na kapke, jer on će vam držati ostatak šminke pod kontrolom, te neće dolaziti do prelamanja senke.

2.  korak: Počnite sa neutralnim paletama

Pre nego što se odlučite za boju vašeg smoky eye-a, nanesite na kapke neutralnu nijansu senki. Aplicirajte je na ceo kapak a zatim utrljajte malo iznad pregiba.

3. korak: Nanošenje senke

Četkicom nanesite željenu boju senke na oko, počevši od spoljašnjeg ugla oka, prema unutra, do pregiba. Sitnim kružnim pokretima nanosite i utrljavajte senku u ovom smeru. I sada bi trebalo da primećujete nijanse na svom oku kako poprimaju oblik.

Ako vam smoky eye deluje preteško, čistom četkicom još malo utrljajte senku na oku. Na kraju uzmite neutralnu boju koju ste uzeli za osnovu i nanesite malu količinu po sredini kapka kako biste dobili vizuelnu dimenziju.

4. korak: Nanošenje eyelinera

Smoky eye nije kompletan bez tamnog eyelinera. Nanesite ga kretajući se od spoljašnjeg dela oka ka unutrašnjem.

5. korak: Čišćenje nereda

Prilikom nanošenja senke za ovu makeup tehniku, prilično možete zamazati okoloočnu regiju. Zato uvek u blizini držite sredstvo za skidanje šminke i štapiće za uši kako bi skinuli brljotine i što preciznije oblikovali smoky eye.

6. korak: Maskara kao završni dodir

Izgled je kompletiran sa izduženim trepavicama, koje ćete dobiti nanošenjem odgovarajuće maskare.

Foto: Pexels, Instagram

Tekst: T.M.