Makeup direktor kuće Chanel otkriva tajne šminkanja sa kolekcije Haute Couture 2020

Nedavno je u Parizu na Nedelji visoke mode predstavljena kolekcija Chanel Haute Couture proleće/leto 2020.

Kolekcija koju je kreirala Viržini Viar, naslednica Karla Lagerfelda bila je inspirisana samostanom u kome je odrasla Gabrijela Šanel.

Lucija Pika nam otkriva u čemu je pronašla inspiraciju, kako je kreirala šminku za reviju Chanel.

Koji su bili vaši izvori inspiracije za ovu šminku? Koji vam je zadatak dala Viržini Viar?

Inspiracija za kolekciju bio je samostan Obazine Abbey, gde je Gabrijela Šanel provela veći deo svog detinjstva. U kolekciji je puno crne i bele. Tako sam želeo da devojke izgledaju vrlo prirodno, ali istovremeno i snažno i odvažno. Želela sam da postignem ovakvu ravnotežu, s tim da boje prelaze jedna u drugu, a teksture se neprimetno stapaju… Dakle, sve je u konturi i svetlosti koje potiče od oblikovanja lica, stvarajući neku vrstu svetlosti i dubine pomoću ljubičaste, smeđe boje i bele koja naglašava oči.

Možete li opisati šminku ove modne revije?

Ova šminka se odnosi na svetlost i senku, konturu, oblikovanje lica. Ima skladno kombinovanje boja i tekstura. Za oči sam koristila STYLO OMBRE ET CONTOUR Contour Mauve na liniji kapka i ispod stvarajući ovu vrstu „zadimljenih“ očiju. Zatim sam dodala Stylo Ombre Et Contour Contour Brun  za još malo dubine. Zatim na trepavice nanesem maskaru. Za usne sam koristila korektor Palette Essentielle,po ivicama usta. Zatim sam nanela LE CRAYON LÈVRES Rose Naturel u sredini i ROUGE ALLURE INK Warm Beige.

Imate li profesionalne savete i trikove da podelite sa nama?

Savet je da se poveća dubina linije oka korišćenjem belog  ajlajnera ispod linije trepavica i na vrhu na kapku blizu trepavica.

Da li postoji proizvod koji posebno volite iz ove kolekcije?

STYLO OMBRE ET CONTOUR, lagan za upotrebu, jednostavan za mešanje, pruža snažan efekat šminke!

Desert Dream Spring 2020 – makeup kolekciju možete pogledati ovde!