Makeup trikovi: Kako da se našminkate ako nosite naočare?

Uz pravilan odabir okvira naočara i vaša šminka će izgledati glamurozno.

Evo nekoliko trikova nanošenja make-upa, koji će vam pomoći da izgledate nenapadno a privlačno i – pre svega – zadovoljno

Pravi okvir

Uverite se da ste izabrali okvir koji je prave veličine i oblika za vaše lice. Manji, tanji okviri su idealni ako želite da uvećate oči, dok će veliki, debeli okviri učiniti da vaše oči izgledaju manje.

Puder u boji tena

Preporučljivo je nanositi podlogu samo na delovima gde vam je potrebna kako biste sprečili prenošenje podloge sa vašeg nosnog mosta na nosni most vaših ramova. Puder treba da bude što bliže vašoj boji kože. Ako volite da nosite puder svuda, pokušajte da izaberete proizvod koji je dizajniran za dugotrajno nošenje.

Korektor ispod očiju

Kvalitetan korektor će vam pomoći da osvetlite i područje ispod očiju, osim što će prekriti tamne krugove. Daće vam izgled većih očiju i budniji izgled, posebno ako su vam oči umorne od nedostatka sna.

Neutralne senke za oči

Napunite svoju paletu šminke neutralnim nijansama senki poput bež, braon ili boje slonovače. Ako nosite naočare zbog miopije, primetićete da vam oči izgledaju manje zbog konkavnih sočiva. Tamna i teška šminka će ih dodatno smanjiti, dok neutralne boje osvetljavaju očnu duplju i čine da oči izgledaju istaknutije. Za večernji izgled možete se odlučiti za svetlucavo ili svetlucavo sjenilo koje takođe pomaže dajući više refleksije svetlosti.

Soft ajlajner, usklađen sa debljinom okvira

Meki ajlajner u smeđoj idealan je izbor za definisanje očiju, a da ne izgledaju male. Takođe, obratite pažnju na mešanje linija kako biste sprečili da izgledaju previše grubo.

Uskladite debljinu ajlajnera sa debljinom okvira naočara – neka olovka bude delikatnija na tankim okvirima i neka bude malo deblja ako su vam okviri veći. Zaista odličan trik.

Bela olovka na vodenoj liniji

Ovo će vam pomoći da pojačate taj pogled širom otvorenih očiju i učinite da vaše oči izgledaju još veće. Upravo ono što vam treba za glam izgled!

Maskara kao final touch

Maskara uvek pomaže da dodate definiciju očima, čak i dok nosite naočare. U stvari, ako želite da dodatno podignete područje oko očiju, uvijte trepavice uvijačem pre nanošenja maskare.

Naglasite obrve

Ne želite da vam obrve nestanu iza okvira, pa ne zaboravite da popunite obrve gelom za obrve ili olovkom. Takođe će vam pomoći da uokvirite svoje lice i privučete više pažnje na oči.

Foto: Shutterstock

Tekst: Snežana Milošević