grazia

Make up

Vodič za kamufliranje podočnjaka

PRE-CORRECTOR

U zavisnosti od stepena pigmentacije podočnjaka, možete koristiti pred-korektor: breskva, lila, zelena ili žuta. Njihova funkcija je da neutrališu pigmentaciju kože na osnovu teorije komplementarnih boja hromatskog kruga, odnosno da dve boje koje se dopunjuju, jedna pored druge, neutrališu jedna drugu. Ako je ton podočnjaka plavkast, koristite pred-korektor breskve ili ako vaši podočnjaci imaju ljubičastu nijansu, koristite žuti pred-korektor. Ova aplikacija ima prednost nad aplikacijom korektora.

CREAM KOREKTOR

Ovi proizvodi tonirane kože nastoje da ujedine dok maskiraju male nesavršenosti . Isto tako, mogu se koristiti za oblikovanje delova lica. Nanošenje se vrši ispod podloge za šminku i važno je naglasiti da pri izboru korektora morate analizirati ton ili nijansu koju ima. Mogu biti vruće ili hladne, odnosno mogu imati žućkasto-bež, ružičastu ili narandžastu nijansu. Zatim, ako je vaš tamni krug ljubičast, potražite žućkasto-bež korektor; ako je zelenkast, izaberite bež-ružičasti korektor.

KOREKTOR TEČNOSTI ILI OSVETLjENjA

Konzistencija ovog tipa korektora je lagana, dugotrajna, a onda mu je funkcija da osvetli i istakne karakteristike. Njegova primena mora biti iznad podloge za šminku. U ovu kategoriju možemo uključiti i osvetljavajuće korektore , koji imaju nisku pokrivenost, koji takođe osvetljavaju i ističu crte lica.

Tekst: S.M.

Foto: Pexels

Pročitajte još

Povezane teme

Trendovi

Vraća nam se prirodna lepota

Za sada samo jedna, ali vredna, advertajzing kompanija više neće raditi sa inluenserima koji retuširaju svoja tela ili iltriraju lica za reklame. Jesmo li počeli da okrećemo leđa v...

Fitnes

Opsesija zdravom hranom

Fokus na navodno zdrave namirnice može se pretvoriti u suprotnost i dovesti do ortoreksije, sve češćeg problema koji ugrožava zdravlje

Nega kože

Sve većoj popularnost LED maski za lice svedoči i "Emili u Parizu"

Poznati je toliko vole, da je prenose i na svoje likove.

Kosa

11 navika koje oštećuju kosu

Proverite li da pravilno negujete kosu.