Esencijalno ulje pomorandže: 2 razloga za stalnu upotrebu

Još jedno esencijalno ulje dinamički ulazi u vaš budoar i postaje saveznik u čestim kozmetičkim postupcima.

Volimo narandžu u svakoj verziji. Voće sa ukusnom pulpom, prirodni sok, u kolačima sa čokoladom, u aromatičnom prostoru, u kremi za lice…

Esencijalno ulje ploda je zapravo ulje koje dobijamo iz svakog voća. Ali danas govorimo o narandži i koristima koje ovaj miris ima na naše telo.

Esencijalno ulje narandže može se boriti protiv akni

Iako ne postoji jasna veza između akni i pomorandže, jedno od mogućih objašnjenja je prisustvo vitamina C, koji je ključna komponenta ovog ulja. Ima antiseptična, antiinflamatorna i antioksidativna svojstva. Mala studija sprovedena 2012. godine na 28 dobrovoljaca pokazala je da je upotreba gelova sa esencijalnim uljem narandže i bosiljka u velikoj meri smanjila pojavljivanje akni.

Ublažava stres  

Još jedno malo japansko istraživanje pokazalo je da miris pomorandže u sobi ima opuštajući efekat, a učesnici su imali smanjeni puls i pritisak, nakon što su bili izloženi mirisu 90 sekundi.

Koliko esencijalnog ulja će vam trebati?

Ako ste pročitali naše druge teme sa esencijalnim uljima, odgovor je uobičajen. Nekoliko kapi je dovoljno da biste dobili koristi. Pomešajte ulje pomorandže sa drugim, poput kokosovog, kako ne biste iritirali kožu. Veoma je važno da ga ne nanosite na kožu pre izlaganja suncu, jer je ovo esencijalno ulje fototoksično.  

 

via GIPHY