grazia

Nega kože

Face Icing: Da li je ovo tajna savršene kože?

Ledena “kupka” za lice trik je kojim se godinama služi Kejt Mos kako bi imala zategnuto i zdravo lice. Manekenka napuni lavabo hladnom vodom, u njega ubaci mnogo kockica leda i zaroni lice nekoliko puta. Kaže da tako smanjuje jutarnju nadutost, ali i podočnjake i sitne linije, i postiže prirodno sjajno i zategnuto lice.

Umivanje sa ledom koje praktikuje Kejt Mos, ali i masaže lica ledenim kockicama do zamrznutih fejs rolera, odlični su zatezanje kože u šta se, čini se, ovih dana uveravaju mnoge devojke. To je rutina koju danas imaju manekenke Bela Hadid i Irina Šajk, a kažu da su se tako umivale i lepotice iz zlatnog doba Holivuda, poput Merilin Monro, dok je model Linda Evanđelista pre svakog slikanja devedesetih godina trljala predeo oko očiju ledenim kockicama.

Bjuti preduzetnica Joana Čeh (Joanna Czech) kaže da za lice koristi bilo šta što je smrznuto – od aloe vere losiona kojim natopi tupfere do kašičica za kafu koje drži u zamrzivaču deset minuta pre nego što njima izmasira lice.

- Uverila sam se u benefite “face icinga” (trljanja lica ledom) još pre trideset godina, dok sam išla u školu lepote, i od tada ga koristim na razne načine. Nije mit, zaista radi. Ipak, led nije za svakoga. Dok mnogima pruža zategnutiju kožu, manje pore i smanjuje nadutost, nekima nakon trljana ledom lice izgleda isušeno, dehidrirano. Jednostavno, to nije za svaki tip kože, posebno ako vam koža reaguje izraženim crvenilom na hladnoći, kaže Čehova i dodaje da možete da probate ponekad, i vidite kako reaguje vase lice, ali da “face icing” ne radi kod svačije kože isto, baš kao ni razni serumi, klenzeri i piling.

Probajte, pa procenite. Ako vaša koža loše reaguje na led, možete koristiti hladne šit maske, gelove za oči držati u frižideru, gua sha alate ili rolere – ništa od toga ne bi trebalo da škodi.

Tekst: J. M. 

Fotografije: Shutterstock, Instagram 

Pročitajte još

Povezane teme

Fitnes

Opsesija zdravom hranom

Fokus na navodno zdrave namirnice može se pretvoriti u suprotnost i dovesti do ortoreksije, sve češćeg problema koji ugrožava zdravlje

Nega kože

Sve većoj popularnost LED maski za lice svedoči i "Emili u Parizu"

Poznati je toliko vole, da je prenose i na svoje likove.

Kosa

11 navika koje oštećuju kosu

Proverite li da pravilno negujete kosu.

Nega kože

Volimo hijaluron u anti-age nezi! Znate li zašto?

Možda to zvuči kao preterivanje, ali zaista postoji mnogo razloga zbog kojih je hijaluron postao najtraženija supstanca u borbi protiv bora bilo da je u pitanju nega i ili tretmani...