Kako brinuti o svom licu da biste očuvali kožu pod zaštitnom maskom

Karantin i korona virus prouzrokovali su nova beauty pravila u ne baš jednostavnim uslovima.

Na primer, prinudno nošenje zaštitnih medicinskih maski na javnim mestima može izazvati neočekivane probleme sa kožom čak i kod onih devojaka koje se obično nemaju na šta žaliti.

Činjenica: bez obzira od koje tkanine je maska napravljena – specijalna medicinska tkanina, pamuk ili poliester, za samo nekoliko minuta nošenja stvara efekat staklene bašte na površini kože. Zato tokom karantinskih dana treba obratiti posebnu pažnju na čišćenje lica. Naravno, ne vredi svaki put nakon izlaska i nošenja maske otići do tuša i očistiti lice međutim, uklanjanje znoja, viška sebuma, gradske prašine sa površine kože je zadatak koji bi svaka devojka koja poštuje sebe trebalo da izvrši.

Na primer, za vlasnike suve kože biće sasvim dovoljno ako se po povratku s ulice operete čistom vodom sobne temperature, a zatim površinu kože namažete kozmetičkim eliksirom sa esencijalnim uljima u sastavu – da izbegnete dehidraciju.

Za devojke kombinovanog tipa kože, posle pranja, pogodne su osvežavajući hidratanrtni sprejevi za lice, za žene sa masnom kožom – termala voda, a ostatke treba obrisati papirnim ubrusom. Istovremeno, ako imate problematičnu kožu sklonu izbijanju akni, ova jednostavna tehnika možda neće biti dovoljna: korisniji su gelovi za površinsko čišćenje, kao i posebni sprejevi kao završni finiš.

Završni dodir dnevne nege nakon nošenja maske: za vlasnike suve, kombinovane i masne kože – nanošenje tečnosti sa hijaluronskom kiselinom koja će pomoći da se zadrži vlaga u epidermu, za kožu sklonu aknama – koristite bustere ili serume sa probioticima u sastavu koji savršeno umiruju mikrofloru.

Kada se redovno nose maske, problemi se mogu javiti i kod devojaka koje pate od rozacee. Čak i najmanje, ali neizbežno zagrevanje kože pod medicinskom maskom može izazvati pojavu crvenila ili proširenih krvnih sudova. Komponente poput rutina, ambofenola, vitamina C, kestena, morskih algi, ekstrakta borovnice, fruktoze, kolagena, ulja semenki grožđa, kao i vitamina P, savršeno deluju na jačanje zidova kapilara, toniraju zidove krvnih sudova i smanjuju njihovu propustljivost.

Ako imate veoma suvu kožu, perutanje se može pojaviti tokom celog perioda nošenja maske zbog trenja. Koristite kreme i serume sa ceramidima. Čak i ako, u principu, nikada ne izlazite iz kuće bez šminke, pokušajte da smanjite upotrebu proizvoda za šminkanje (bar na polju nošenja maske). Činjenica je da čak i lagana šminka pod uticajem sinergije vlage i toplote može duboko da začepi pore, izazivajući iritaciju i crvenilo.

Pored toga, zapamtite: sezona aktivnog ultraljubičastog zračenja zvanično je započela, pa je nanošenje kreme za sunčanje na kožu lica, na područja koja nisu prekrivena tkaninom, apsolutna obaveza. Jer, čak i ako stavite masku, pigmentacija se može pojaviti na pristupačnim mestima: na čelu i u nežnom predelu oko očiju. Ako znate da ćete skinuti masku na ulici, 30 minuta pre izlaska iz kuće, nanesite SPF na celo lice.

officiel-online.com