Mekana i nežna koža: 8 koraka za pravilnu negu vašeg tela

Svoju rutinu nege verno primenjujemo na koži našeg lica, ali naše telo zahteva sličnu negu, naročito leti kada je najizloženije suncu. Ovi saveti postaće vaš vodič.

Svi želimo baršunasto kožu, ali da bi naša koža bila meka i mladolika, nije dovoljno da se brinemo o njoj neposredno pre leta. Prikupili smo savete za negu tela koje ćemo primenjivati od sada dok se pripremamo za odlazak na plažu, ali i tokom cele godine.

Stručnjaci za kožu savetuju vam da izbegavate duge kupke sa mehurićima i odaberete brzo i efikasno tuširanje. Idealna temperatura vode je negde na sredini, ni pretopla ni prehladna.

Manje sapuna

Vivienne Westwood otkrila je da je njena najuspešnija tajna protiv starenja ta što nikada nije preterivala sa čišćenjem tela. Sapuni sadrže sastojke koji uklanjaju prirodne lipide sa kože, što rezultira suvoćom. Dajte prednost proizvodima bez jake arome koji stvaraju minimalnu penu i imaju pH od 5,5.

Blago sušenje

Posle kupke telo trljamo peškirom. Ovo je još jedna greška, jer stručnjaci savetuju jednostavno tapkanje peškirom. Zatim nanesite kremu za telo i dajte prednost onima bogate teksture. Lagane kreme za telo se definitivno brže apsorbuju, međutim, one ne hidriraju kožu pravilno i ne održavaju nivo vlage dugo. 

Hidratacija tela

Prodaje anticelulitnih krema povećavaju se uglavnom u proleće i dok se pripremamo za leto. Međutim, pravilna hidratacija tela neophodna je tokom cele godine. Da li odabrati kremu ili ulje? Izbor je povezan i sa našim preferencijama i sa našim tipom kože. Ulja za telo sada imaju suvu teksturu, pa ne ostavljaju masni film na telu, dok je njihova primena mnogo lakša i brža od krema. Možete naravno da napravite kombinaciju dodavanjem dve kapi ulja u svoju kremu kako biste dodatno pojačali njeno delovanje.

Retinol

Poznata su nam čudesna anti-age svojstva retinola na licu, ali on može imati sličan efekat na telo, jer uklanja ožiljke od akni, bore ili ožiljke od izlaganja suncu. 

Suvo četkanje

Metoda koja se prenosi sa generacije na generaciju. Suvo četkanje vrši se drvenom četkom, praveći kružne pokrete na suvoj koži. Ova tehnika uklanja mrtve ćelije,  aktivira cirkulaciju krvi, a takođe može delovati protiv celulita.

foto:Juny Breeze/Instagram