Moisture sandwich – sve što treba znati o novom trendu za duboko hidriranu kožu

Moisture sandwich ili pravilno nanošenje slojeva proizvoda za negu kože je ključ duboko hidrirane kože. Ovog puta, otkrivamo tajne stručnjaka.

Da li je vaša koža suva ili pokazuje znake dehidriranosti? U slučaju da jeste, trebalo bi da se posvetite ritualima i tretmanima koji su fokusirani na duboku hidrataciju. Istražili smo “moisture sandwich”, trend u nezi kože koji morate isprobati, a čiji je cilj, kao što njegovo samo ime govori, slojevito nanošenje proizvoda, sa ciljem postizanja savršeno hidrirane kože. 

Šta je idealan opseg proizvoda?

Moisture sandwich traži da vaša koža bude sveža dok nanosite bilo koju kremu ili serum, jer će se na taj način proizvodi bolje apsorbovati, duže održavajući nivo njene hidratacije. Svoju rutinu u formi sendviča bi trebalo da započnete najlakšim proizvodima na bazi vode, nastavljajući sa bogatijima koji zadržavaju hidrataciju i nude maksimalno dejstvo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Juny (@junybreeze)

Koraci za duboku hidrataciju:

Nakon čišćenja lica, osvežite ga hladnim mistom. Potom, nanesite serum sa hijaluronskom kiselinom i ispratite još jednim slojem mista, stvarajući svežu bazu. Nakon toga, nanesite kremu laganim masiranjem i završite svoju rutinu bogatim balsamom. Na ovaj način, korak po korak gradite hidrataciju svog lica, zadržavajući vlagu u svim slojevima kože. 

Ukoliko problem suvoće imate sa usnama, potrebno je pratiti isti redosled. Navlažite usne uz pomoć vode, nanesite hidratantnu kremu i nastavite bogatim balsamom. 

Aktivni sastojci poput vitamina C ili niacinamida nisu delotvorni u ovom režimu, pa ih možete zameniti retinolom.