grazia
X

Nega kože

Ovako izgleda savršena nega kože - i da, zaista je jednostavna

U redu, do sada smo sigurno svi pogledali makar jedan video o tome kako Azijatkinje neguju kožu - ne znam za vas, ali ja sam pomalo zgranuta koliko je to zapravo koraka. Da, lepotu njihove kože niko ne može da ospori, ali važno je postaviti pitanje - da li nam je zaista potrebno toliko proizvoda? Pa, možda i ne.

Znamo da je skinmalism trenutno velika stvar u sferi nege i lepote, a predviđa se da će do kraja godine njegova popularnost sve više i više rasti. Ovde je, dakle, poenta da koristimo mali, ali odabrani broj proizvoda i da se fokusiramo na kvalitet, a ne kvantitet jer naša koža to zapravo želi. Jednostavno, a efektno? Pa, to je sve što želimo od života - u svakoj sferi!

Dakle, šta treba da radimo?

Jutro

Umivalica

Umivanje odnosno čišćenje lica najvažniji je korak u nezi - sve drugo se može preskočiti, ali ovo ne. Na ovaj način kožu oslobađate od svega što je "višak" - nečistoća, čestica zagađenja i sebuma. Važno je odabrati blag proizvod, idealno u formi kreme ili gela, kako biste na pravi način pripremili kožu za dalje korake.

Krema za predeo oko očiju

Suštinski, okoloočna krema nije najneophodnija stvar na svetu, ali - zašto da ne? Ne samo da ćete na taj način negovati ovo delikatno područje, već ćete učiniti svoj pogled svežijim i odmornijim.

Serum

Serum je verovatno najbolja stvar koju možete da poklonite svojoj koži - prepun je moćnih sastojaka, a laganiji je i prijatniji od kreme. Ovaj beauty proizvod odaberite u skladu sa tipom kože, ali nikada nećete pogrešiti sa onim hidratantnim (sa hijaluronskom kiselinom ili ceramidom) ili sa vitaminom C koji štiti kožu od prevremenog starenja usled spoljašnjih zagađivača.

SPF

Svesna sam toga da SPF nije najomiljeniji proizvod većini nas, ali jednom kada ga uvedete u svoju svakodnevnu rutinu nege, nećete zažaliti. I ne samo to - rezultate ćete primetiti veoma brzo. Lepa koža je rezultat jake kožne barijere, a štiteći je od štetnih sunčevih zraka, definitivno doprinosite tome. I da, SPF ne mora da bude težak i lepljiv na koži - naprotiv.

Veče

Umivalica

Na kraju dana, vaša koža je verovatno još prljavija nego ujutru - još više nečistoća, u kombinaciji sa šminkom, zahtevaju ozbiljno i detaljno čišćenje. Ovo treba imati u vidu - nije neophodno da koristite drugačiju umivalicu u odnosu na onu koju koristite ujutru, ali onda se pažljivije posvetite uklanjanju svih tih neželjenih čestica.

Krema za predeo oko očiju

Ponovo, ovo nije obavezan korak, ali ako želite da vaše oči izgledaju mladoliko, a uz to uživate u onom savršenom osećaju hlađenja, naročito nakon dugog dana, onda definitivno ne bi trebalo da ga preskačete!

Serum

Kada je reč o serumu, ne bi bilo loše da za večernju rutinu nege odaberete malo drugačiji proizvod, naravno, u skladu sa potrebama vaše kože. Serum vitamina A, odnosno retinol, odličan je izbor jer pomaže koži na sve načine, ali pre nego što počnete da ga koristite, posavetujte se sa svojim dermatologom. 

Hidratantna krema

Kao i u slučaju seruma, i vaša večernja hidratantna krema može da bude malo "teža" i bogatija. Uostalom, i sami znate da su dnevne kreme laganije od noćnih i to iz razloga što se koža obnavlja noću. Ključni sastojci koje treba uzeti u obzir su hijaluronska kiselina, niacinamid i ceramidi.

Foto: Unsplash

Priredila: Ivana Tomić

Pročitajte još

Povezane teme

Trendovi

(Ne)običan manikir za Dan zaljubljenih

Minimalistička srca na noktima - ko im može odoleti?

Trendovi

5 beauty trendova koje kopiramo sa Nedelje visoke mode u Parizu

Od minimalističkih i sjajnih do tamnih i metalik, donosimo vam beauty trendove direktno sa modnih pista za proleće/leto 2023.

Trendovi

Vraća nam se prirodna lepota

Za sada samo jedna, ali vredna, advertajzing kompanija više neće raditi sa inluenserima koji retuširaju svoja tela ili iltriraju lica za reklame. Jesmo li počeli da okrećemo leđa v...

Fitnes

Opsesija zdravom hranom

Fokus na navodno zdrave namirnice može se pretvoriti u suprotnost i dovesti do ortoreksije, sve češćeg problema koji ugrožava zdravlje