Nega kože po vašoj meri

Sa dolaskom leta mnogo više vremena provodimo napolju, na suncu koje donosi dobrobit našem zdravlju i raspoloženju.

Zato obožavamo leto!

Ali znamo i da sunce, nažalost, ima svoju negativnu stranu – sunčevo zračenje može naškoditi kako lepoti, tako i zdravlju naše kože i celog organizma. Zato je važno da kožu adekvatno zaštitimo.

Kada je zaštita lica od sunca u pitanju (a lice je najizloženije bilo da smo u gradu ili na plaži) mnogi od nas to propuštaju zbog nedostatka vremena.  Ali za ovaj “izgovor” više nema opravdanja, jer preparati za zaštitu od sunca nove generacije ne samo da mogu da se kombinuju sa osnovnom i antiage negom, već mogu i da je zamene. 

Zahvaljujući formulacijama obogaćenim ciljano odabranim aktivnim sastojcima, Eucerin® preparati za zaštitu od sunca prilagođeni su individualnim potrebama kože i istovremeno zadovoljavaju njene dnevne potrebe za negom i zaštitom. Važno je samo izabrati onaj koji odgovara tipu kože i njenim specifičnostima.

Zato vam donosimo mali vodič za izbor zaštite od sunca za lice koja će vašu dnevnu rutinu nege i zaštite pretvoriti u pravo uživanje!

Za svakodnevnu upotrebu na masnoj koži idealan izbor je preparat koji ima laganu teksturu i obezbeđuje kontrolu sjaja. Upravo ova svojstva ima Eucerin®Oil control za zaštitu masne kože od sunca SPF  50+. Zahvaljujući sebum regulatornoj tehnologiji za kontrolu produkcije sebuma sa L-karnitinom i matirajućim mikro-česticama, ovaj preparat ostavlja kožu trenutno suvom na dodir sa efektom uklanjanja viška sjaja do 8 sati. Eucerin® Oil control za zaštitu masne kože od sunca SPF 50+ ne sadrži parfeme i ima izuzetno laganu, nemasnu teksturu. Klinička i dermatološka ispitivanja pokazala su dobru podnošljivost na osetljivoj koži i na koži sklonoj aknama. Može se koristiti u kombinaciji sa drugim Eucerin® preparatima za negu kože lica iz Eucerin® DERMOPURE linije preparata specijalno formulisanih za negu masne kože sklone aknama.

Ukoliko su vaš poroblem fleke od sunca, rešenje donosi Eucerin ®Pigment Control Fluid za zaštitu od sunca SPF 50+, koji pored efikasne i pouzdane zaštite od sunca sprečava pojavu hiperpigmentacija i ublažava postojeće, nastale usled izloženosti suncu. Kao i preparati iz Eucerin® Anti-Pigment linije, formulacija  preparata Eucerin® Pigment control zaštite od sunca, sadrži Eucerin® patentirani Thiamidol®, visoko efikasan sastojak koji klinički dokazano deluje u korenu problema pojave fleka. Redovna nega i zaštita od sunca uz upotrebu ovih preparata čini ten ujednačenim, umanjuje fleke i sprečava njihov nastanak.

Ako vam je važno da vaša koža bude dobro hidrirana ( a znamo da je to osnova antiage nege) obradovaće vas vest da se od ovog leta Eucerin® liniji za zaštitu od sunca pridružio Eucerin®Hydro Protect Ultragani fluid za zaštitu od sunca SPF50+!

Ovaj ultralagani fluid odgovara svim tipovima kože, čak i osetljivoj. Lako se nanosi, brzo upija i ne ostavlja masne tragove, a jedinstven je po tome što pored visokoefikasne zaštite od sunca povećava hidrataciju kože do 25%

SPEKTAKULARNA TEHNOLOGIJA ZA SUPERIORNU ZAŠTITU

Nova naučna saznaja ukazuju da, osim UVA i UVB zraka, negativne efekte na kožu ima i HEVIS (High Energy Visible Light), to jest vidljiva svetlost visoke energije. Ova, takozvana plava svetlost u sunčevom spektru, utiče na nastanak slobodnih radikala koji izazivaju oksidativni stres i mogu oštetiti DNK kože. U skladu sa tim, svi Eucerin® preparati za zaštitu od sunca nude više od UV zaštite – zasnovani su na naprednoj spektralnoj tehnologiji koja kombinuje fotostabilne UVA/UVB filtere širokog sprektra za visoku UV zaštitu, sa likokalkonom A koji neutrališe slobodne radikale koje izazivaju UV zraci i HEVIS. Dodatno, gliciretinska kiselina u formulaciji ovih preparata obezbeđuje zaštitu DNK ćelija kože od oksidativnog stresa izazavnog UV zračenjem

Tekst: Promo 

Fotografije: Promo