3 suplementa koja će vam pomoći da se rešite bora

Dnevne, noćne, spf kreme, zatim tonici, umivalice, serumi – proizvodi su koji čine sastavni deo beauty rutine mnogih žena. Svrha koju želimo da postignemo je zategnuto lice i čist, blistav ten. Međutim, često zaboravljamo da lepota kože kreće iznutra, na nivou ćelije…

Pored zdrave ishrane i redovnog sna, kako bismo podigli kvalitet kože, našem organizmu neophodni su saveznici u vidu tri određena suplementa.

Astaksantin

U pitanju je izuzetno moćan prirodni antioksidans, koji se može naći u mnogim morskim ribama i algama. Poboljšava elastičnost kože, zaglađuje bore, hidrira kožu. Pomaže i kod ublažavanja pigmentnih fleka i ujednačava ten.

Koenzim Q10

Koenzim Q10 neophodan je činilac optimalnog funkcionisanja organizma, dobrog zdravlja, psihofizičke kondicije, vitalnosti i dugovečnosti. Utiče na smanjenje bora i pojačava glatkost kože.

Ekstrakt nara

Nar je snažan antioksidans i ima visok procenat antocijanida, sadrži i elaginsku kiselinu kao i hormone estrogen i testosteron. Posebno je koristan kod ublažavanja stresa, daje snagu i vitalnost (umanjuje i tegobe u menopauzi).

Foto: Unsplash, Instagram

Priredila: T.M.