Tri najvažnije stvari u nezi kože tokom hladnoće

Hladan vazduh, vetar, centralno grenjanje, neki su od faktora koji negativno utiču na našu kožu, koja usled toga postaje suva, zategnuta i manje elastična. Kako bi predupredili narušavanje njenog balansa, važno je ojačati kožnu barijeru, a režim nege treba da bude zasnovan na aktivnim supstancama.

IZBACITI AGRESIVNE SASTOJKE – Preparati na bazi sulfata su nepoželjni, jer ovi proizvodi sadrže jake sastojke koji su preagreisvni za kožu koja je već osetljiva i ranjiva. Adstrigentne formule (one koje stežu površinu sluzokože) treba zameniti nežnim, kremastim, proizvodima na bazi ceramida, peptida, hijaluronske kiseline, centele, alantoina, pantenola…

MIKROBIOM U FOKUSU – Prirodna barijera kože deluje zajedno sa bakterijama koje na njoj žive, i tako čine mikrobiom kože. Zato je važno koristiti serume, maske i kreme koji poštuju i neguju ovu mikrofloru. Predlažemo hranljive tretmane dubinske hidratacije i proizvode na bazi probiotika i minerala.

PEEL-OFF I KREM-MASKE idealni su tretmani koji će revitalizovati kožu i nahraniti je. Masaža biljnim uljima će dodatno hidrirati kožu i povratiti joj elastičnost i jedrinu. Na ovaj način, priprema kože za jesenje tretmane biće efikasna.

PRIPREMA KOŽE KROZ DUBINSKU ISHRANU – Kako bi kožna barijera ojačala i bila zdrava, od ključne je važnosti da se koža neguje i hrani umirujućim proizvodima, kako ujutru, tako i uveče. Predlažemo hidrirajuće proizvode na bazi niacinamida, koji stimuliše prirodnu proizvodnju ceramida unutar površinskih slojeva kože. Osim toga, vitamini B5 (pantenol), C i E takođe pomažu u očuvanju zdravog izgleda kože.

Tekst: S. M. 

Fotografije: Pexels