Recept za prirodni botoks je oduševio TikTok – isprobavamo da li zaista radi

Lan za mladalački izgled kože? Može!

Još jedan dan, još jedan viralan TikTok trend koji i sami moramo da isprobamo! Ovoga puta, na redu je maska za lice od lanenog semena koja navodno važi za prirodni botoks.

Prema takoreći originalnom receptu, potrebno je prokuvati tri šolje vode, a zatim dodati pola šolje lanenih semenki. Nastavite da kuvate još desetak minuta ili dok ne primetite da je voda postala gusta i sluzava. Možete procediti lan, ali i ne morate, a kada nanesete masku na lice, ostavite je da odstoji oko 30 minuta nakon čega isperite lice vodom.

Na TikToku možete pronaći gomilu videa o ovoj temi, čak i sa različitim varijantama pripreme, a mi smo izdvojili ovu:

@priscillathachh

Recipe from @Lisa | SkinCare 💗 3 cups of water 1/2 cup of flaxseed. Simmer for 10-15min, or until you notice the water is slimy. Leave on your face for 30min🫶🏽 #flaxseedgel #flaxseedmask #diymask #skincare

♬ original sound – Sofia Richie Grainge

Kakvi su naši utisci o ovoj maski? Generalno gledano – pozitivni! Maska od lana je izuzetno laka za pripremu, uprkos lepljivosti prijatna je na koži, a kako ju je malo teže isprati kada se osuši, savetujemo da je praktikujete pre tuširanja.

Kada je reč o benefitima za kožu, ona zaista izgleda zaglađenije i zategnutije, a s obzirom na to da je lan odličan za hidrataciju, upravo ta hidriranost kože daje utisak manje vidljivih bora te se zato i govori o efektu botoksa. Sve u svemu – isprobajte, imate naše preporuke!

Foto: Profimedia