Eukaliptus u kupatilu najzdraviji je trend u uređenju enterijera

Biljke u enterijeru odavno su dobro došle i jasno nam je da nisu tu samo da ga ulepšaju, već i da nama pomognu da se osećamo bolje i prijatnije. Uz to, moramo da priznamo da činjenica da zapravo možemo da se brinemo o nekome ili nečemu, i to uspešno, deluje zaista obećavajuće i ohrabrujuće. (Da, savršeno vas razumemo ukoliko ste, pre nego što ste postali prava “plant mom”, ubili toliko kaktusa!)

Elem, jedna biljka se u poslednje vreme naročito izdvojila, a ono što je posebno zanimljivo jeste mesto u domu koje zauzima. Eukaliptus u kupatilu očigledno je novi trend, ali trend koji ćemo rado ispratiti, uzevši u obzir sve njegove blagodeti.

Eukaliptus je, dakle, potrebno vezati u buket, a potom okačiti u tuš kabinu, idealno tik ispod glave tuša. Tokom (duuugog) tuširanja, topla vodena para će podstaći oslobađanje svih lekovitih svojstava ove biljke što će učiniti da se osećate tako dobro, i to na više nivoa.

Istraživanja su pokazala da eukaliptus pomaže kod mnogih bolesti i upala disajnih puteva, što znači da ćete lakše disati i samim tim se osećati bolje i poletnije. Ova biljka pomaže kod glavobolja i bolova u mišićima, zatim visokog pritiska, a izuzetno je efikasna i kod ublažavanja stresa te podizanja nivoa energije i dobrog raspoloženja. Zamislite samo: tuširate se prijatnom toplom vodom, dok se oko vas šire osvežavajući mirisi eukaliptusa – već sada se osećamo bolje!

Eukaliptus u kupatilu nije samo zdrav i prijatan, već i lep detalj koji će izgled vaše omiljene prostorije učiniti da izgleda poput neke spa oaze u kojoj ćete obožavati da provodite vreme. Možete koristiti i svež i sušeni eukaliptus, samo vodite računa o tome da voda ne prelazi direktno preko lišća. S obzirom na to da je reč o izdržljivoj biljci, kupatilski uslovi će joj odgovarati i jedan buket može biti efikasan i do mesec dana. 

Ukoliko ste oduvek maštali o kupatilima koja ste sa čežnjom gledali na Pinterestu, eto inspiracije u kom pravcu možete da razmišljate. Sitne, retro bele pločice u kombinaciji sa metalik detaljima takođe inspirisanim trendovima prošlog veka, zelenilo će dodatno istaći, a ako želite da spojite lepo i korisno – neka to zelenilo bude eukaliptus!

Foto: Instagram

Priredila: I. T.