Huawei lansirao HUAWEI Mate Xs

Na virtuelnoj konferenciji za medije pod sloganom “ZAJEDNO, mogućnosti povezivanja”, Huawei Consumer Business Group (BG) lansirao je novu generaciju HUAWEI Mate X telefona na preklop. HUAWEI Mate najsavremeniji je Huawei uređaj koji u sebi sadrži Kirin 990 5G SoC i unapređeni Falcon Wing dizajn. Pruža snažne performanse i besprekorno korisničko iskustvo u sferi pametnih telefona i tableta.

Richard Yu, CEO Huawei Consumer Business Grupe istakao je da je HUAWEI Mate X bio prvi korak u kategoriji sklopivih uređaja i kao takav postavio je standard u industriji. “HUAWEI Mate Xs dodatno podiže lestvicu pružajući još snažniju povezanost i integrisano korisničko iskustvo. Ovo je najbrži 5G pametni telefon u svojoj klasi. Pripremite se za novi susret sa jedinstvenošću!

Iskoristite neograničene mogućnosti

HUAWEI Mate Xs donosi istinsko “FullView” iskustvo kroz savitljivi ekran veličine 8 inča koji se zahvaljujući novom dizajnu šarki sklapa ka spolja. Falcon Wing dizajn, po prvi put primenjen na HUAWEI Mate X, karakteriše više od 100 delova koji se međusobno upotpunjavaju i čine savršen sklad koji obezbeđuje besprekorno korisničko iskustvo u oba režima rada.

Šarka napravljena od tečnog metala na bazi cirkonijuma značajno je unapređena i izdržljivija, te omogućava zadovoljavajući pregib od punih 180 stepeni.

HUAWEI Mate Xs ima fleksibilni displej inovativne dvoslojne polimerne strukture. Sklopivi displej proizveden je korišćenjem pionirske Huawei tehnike koja podrazumeva spajanje dva sloja vazdušnih komora optički čistim lepkom. Ovaj jedinstveni materijal obezbeđuje odličan kvalitet slike, zasićenost boja i svetlost, ujedno zadržavajući visok stepen izdržljivosti.

Sklopivi HUAWEI Mate Xs je moćan dual screen pametni telefon čiji glavni ekran ima 6.6, a pomoćni 6.38 inča. Kada je rasklopljen ovaj pametni telefon postaje tablet od 8 inča i pruža iskustvo gledanja u bezbroj režima rada i reprodukciju bez premca u odnosu na bilo koji drugi pametni telefon.

HUAWEI Mate Xs poseduje i Flying Fish Fin Cooling System dizajniran u skladu sa osnovnom karakteristikom telefona – sklopivošću. Ovaj jedinstveni sistem koristi fleksibilni grafen sa mikroskopskim rupicama koje omogućavaju da se savija zajedno sa uređajem i pokriva celokupnu površinu čime se obezbeđuje ravnomerno i efikasno hlađenje.

Dizajniran specijalno za HUAWEI Mate Xs slim model, adekvatni 5G antenski sistem još jednom dokazuje Huawei ekspertizu u okviru telekomunikacionih tehnologija. Nakon dugog procesa istraživanja i razvoja dizajnirana je antena koja obezbeđuje veliku brzinu i stabilnu konekciju HUAWEI Mate Xs-a.

Vodeće performanse i 5G povezivanje

HUAWEI Mate Xs podržan je od strane Kirin 990 5G, čime dostiže pun potencijal najnaprednijeg Huawei čipseta. SoC uključuje octa-core CPU koji obuhvata dva super velika prilagođena Cortex-A76 jezgra, dva velika prilagođena Cortex-A76 jezgra i četiri mala Cortex-A55 jezgra koja rade na 2.86GHz.

Obradom grafike upravlja Mali-G76 GPU sa 16 jezgra, najmoćniji GPU na Huawei telefonima, dok AI zahteve podržava NPU, izgrađen na Huawei Da Vinci arhitekturi.

Kirin 990 5G SoC sadrži integrisani 5G modem koji mu omogućava da istovremeno pruža snažne performanse i 5G povezivanje, uz bolju efikasnost i nižu toplotnu snagu. Pored 5G NSA i SA, podržava i 2G, 3G, 4G. SoC podržava pun 5G spekta, kao i  5G + 4G Dual SIM u dualnom režimu mirovanja, obezbeđujući bezbrižno putovanje.

Nastavljajući Huawei tradiciju najboljih kamera u klasi, HUAWEI Mate Xs opremljen je vodećim sistemom kamera. Kamere su smeštene u vertikalni niz duž bočne strane. SuperSensing Leica Quad sistem kamera sadrži glavnu kameru od 40MP (širokougaonu, f/1.8), ultra širokougaonu kameru 16MP (f/2.2), telefoto kameru od 8MP (f/2,4, OIS) i 3D Depth Sensing kameru. Sistem kamera podržava kombinaciju OIS i AI Image Stabilisation za super stabilne fotografije, kao i 30x hibridni zoom. S obzirom da je u pitanju sistem kamera za sve scenarije takođe podržava i ISO 204800 za snimanje neverovatnih fotografija u uslovima slabog osvetljenja.

HUAWEI Mate Xs pravi revoluciju u kategoriji sefija, omogućavajući korisnicima da u potpunosti iskoriste sve prednosti quad-camera sistema. Sada jednostavnim okretanjem HUAWEI Mate Xs korisnici za selfi snimke mogu koristiti i sekundarni ekran. Pored toga, fotografisanje portreta postalo je još interaktivnije, omogućavajući fotografu i modelu da zajedno kreiraju lepo stilizovane fotografije.

Multi-tasking

HUAWEI Mate Xs ima mogućnost da se transformiše u veće digitalno platno zahvaljujući preklopu fiksiranom novo dizajniranom šarkom koja se po želji može ukloniti i to uz pomoć lako dostupnog dugmeta koje se nalazi na bočnoj strani telefona. Ova funkcija korisnicima pruža priliku da prilagode korisničko iskustvo u skladu sa sopstvenim potrebama.

Sklopivi telefon podržava i Multi-Window, koji omogućava da se dve aplikacije prikazuju jedna pored druge i da međusobno komuniciraju.  Tekst, slike i dokumenta mogu se prebaciti jednostavnim prevlačenjem iz jedne aplikacije u drugu.

Priključak koji se nalazi na dnu ekrana omogućava korisnicima da dodaju one aplikacije za koje žele brzo pokretanje. Kada su istovremeno otvorene dve aplikacije, korisnici mogu pokrenuti i treću i to pomoću funkcije “Floating Window”. Na ovaj način korisnici bez izlaska iz trenutno otvorenih aplikacija, mogu završiti neke od manjih aktivnosti poput odgovaranja na tekstualnu poruku.

HUAWEI Mate Xs radi na EMUI10.0.1 Android Open Source, projektno zasnovanom operativnom sistemu. Pored kombinacije poboljšanih performansi i još veće sigurnosti, on podržava i “Multi-screen Collaboration” funkciju koja obezbeđuje višestruku upotrebu ekrana, koja je razvijena pomoću Huawei distribuirane tehnologije. Ova funkcija ruši granice između Windows i Android uređaja, i zahvaljujući ovoj revolucionarnoj funkciji korisnici lako mogu prenositi fajlove između HUAWEI Mate Xs i HUAWEI MateBook, ali i kontrolisati oba sistema sa jednog displeja.

HUAWEI AppGallery

HUAWEI Mate Xs biće jedan od prvih Huawei uređaja koji će biti lansiran sa HUAWEI AppGallery, zvaničnom Huawei platformom za distribuciju aplikacija.

HUAWEI AppGallery otvara vrata globalno kvalitetnim aplikacijama koje koriste jedinstvene mogućnosti koje Huawei uređaji nude, poput HiAI, povezivanja, medija, sistemskih i sigurnosnih mogućnosti, kao i aplikacija koje korisnici vole.

Preporučena cena HUAWEI Mate Xs je €2,49