One&Only otvara prvi rizort u Evropi u julu 2020.

S nestrpljenjem očekivani One&Only Portonovi u Crnoj Gori počeće da dočekuje goste od 1. jula 2020. Ovaj ultra-luksuzni rizort biće prvi One&Only u Evropi i postaće najmodernija destinacija na Jadranu. Ovaj vrhunski rizort ponudiće Šeno Espas (Chenot Espace) – prvi wellness koncept za goste koji žele da vode aktivniji, zdraviji i uravnoteženiji život. Rizort će ponuditi i Sabia restoran na čelu sa Đorđom Lokatelijem (Giorgio Locatelli) – jednim od najboljih italijanskih kuvara na svetu.

One&Only Portonovi nalazi se na ulazu u predivni bokokotorski zaliv, u zaklonjenoj idili jadranske obale Crne Gore, okružen spektakularnim planinama. Ova nautička oaza koja sadrži 238 vezova i heliodrom, locirana je uz Kotor, nasleđe UNESCO-ve svetske baštine. Portonovi je dizajniran imajući na umu impresivne razmere koje odražavaju arhitektonski stil starih venecijanskih palata. Dizajn i arhitektura prožimaju grandiozne fasade, veličanstvene kolonade, crvene krovove od terakote, vrtove i izvanrednu lepezu unutrašnjih i spoljnih bazena. Privatna peščana plaža nadmetaće se sa najboljima na Mediteranu.

U središtu rizorta je Šeno Espas (Chenot Espace), koji nudi pionirske wellness tretmane naučno ispitane da poboljšaju vitalnost i optimizuju zdravlje. Kulinarsko iskustvo, pod vođstvom izvršne kuvarice Nensi Kinčele (Nancy Kinchela), uključuje rafinirana italijanska jela u Sabia restoranu kuvara sa mišelinovom zvezdicom, Đorđa Lokatelija (Giorgio Locatelli), azijski ručak na Tapasake klubu, kao i svežu crnogorsku, domaću kuhinju. Tapasake klub će biti energetsko jezgro rizorta. Na ovom se mestu gosti mogu opustiti kraj bazena i uživati u dnevnoj, spontanoj atmosferi uz nastupe poznatih DJ umetnika.

„Otvaranje One&Only Portonovi rizorta je prekretnica u našoj istoriji, jer nastavljamo da proširujemo svoj ultraluksuzni portfolio na nove destinacije širom sveta. Oduševljeni smo zato što svim našim gostima koji su hteli da uživaju u One&Only rizortu u Evropi, ovim otvaranjem upravo to činimo mogućim“, prokomentarisao je Bret Armitaž (Brett Armitage), glavni komercijalni direktor, Kerzner International. „One&Only Portonovi postaviće standard za novi nivo luksuza u regionu, s nenadmašnom uslugom, spektakularnim smeštajem i neverovatnim iskustvima koja će se dešavati između očaravajućih planina i prelepe jadranske obale. Posebno smo uzbuđeni zbog našeg ekskluzivnog partnerstva sa Henrijem Šenoom (Henri Chenot), koji će redefinisati uživanje u rizortu, nudeći takozvane wellness programe od 360 stepeni. Za sve one koji žele biti deo životnog stila One&Only brenda, oduševljeni smo što predstavljamo privatne domove za goste koji žele da ovo stilsko letovalište učine svojim domom”, dodao je on.

Smeštaj

Sve One&Only Portonovi elegantne gostinske sobe, apartmani i vile dizajnirane tako da gosti mogu uživati u veličanstvenom pogledu na okolnu marinu, zaliv i planine, sa raznim mogućnostima povezivanja smeštajnih jedinica za grupe, ili porodice koje traže fleksibilan prostor. Prostranih 113 soba za goste sadržaće, moderne kamine za hladnije noći, prostrana kupatila sa prostorom za ležanje i dnevni boravak iste veličine kao spavaće sobe, kao i velike terase, prozore od poda do plafona kako bi gosti mogli uživati u jedinstvenom pejzažu.

One&Only Portonovi Suite One je jednosobni predsednički apartman sa privatnim vinskim podrumom, iz kojeg gosti mogu da odaberu neku od 268 boca vina iz Evrope i regiona, trpezarijom za 12 ljudi na otvorenom sa jedinstvenim pogledom na planine i zaliv, unutrašnji i spoljašnji kamini i poseban ulaz za batlere.

Rizort će ponuditi dve privatne vile; trosobnu Villa One (463m² unutrašnjeg i 1.750m² spoljnog prostora) i dvosobnu Villa Two (218m² unutrašnjeg i 930m² spoljnog prostora). Svaka vila nalazi se u sopstvenoj mirisnoj bašti sa spoljnim tušem i privatnim bazenom, kao i bazenom za hidroterapiju sa šest stanica za masažu i neverovatnim pogledom na morski zalazak sunca, a sve upareno sa izuzetnom uslugom od strane namenskog tima batlera i kuvara.

Hrana i piće

One&Only Portonovi biće ključna gastro-destinacija na jadranskoj obali sa raznovrsnim prepoznatljivim, svetskim kulinarskim doživljajima. Restoran Sabia pod vođstvom izvršnog šefa sa mišelin zvezdicom – Đorđa Lokatelija (Giorgio Locatelli) poslužiće rafinisanu južno italijansku kuhinju u stilu rivijere sa fokusom na sveže plodove mora, povrće i sveži bar koji nudi organski crudo i svežu mocarelu. Tapasake klub će biti opušten, ali živopisan klub uz bazen, a posluživaće savremenu pan-azijsku, tapas kuhinju, sa sopstvenim barom i redovnim DJ setovima. La Veranda će potencirati domaće sastojke i stilove kuvanja. Imaće otvorenu kuhinju i stanice za kuvanje uživo. Smešten u predvorju, Caminetti bar će dočekati goste sa širokim pogledom na terasu, bašte i more, pružajući obilnu listu pića – idealnu za aperitiv ili koktel nakon večere – kao i popodnevni čaj i zakusku. Izbor prilagođenih doživljaja za ručavanje u sobama biće takođe dostupan 24 sata dnevno.

Wellness u partnerstvu sa Henri Chenot

Nakon ekskluzivnog globalnog partnerstva sa vodećim stručnjakom za zdravstveni wellness brendom Šeno (Chenot), One&Only Portonovi biće prvi One&Only rizort koji će ponuditi Šeno Espas (Chenot Espace), koji podrazumijeva transformativno putovanje detoksikacije i resetovanje tela zasnovano na renomiranom i utvrđenom Šeno medotu (Chenot metodu®). Šenoov pionirski pristup wellness-u kombinuje najnovija naučna dostignuća i najbolje u kineskom i tradicionalnom lečenju. Šeno Espas (Shenot Espace) u One&Only Portonovi rizortu omogućiće gostima da shvate šta čini da njihovo telo brže stari, i kako da postave nove puteve i metode za pozitivno poboljšanje performansi i blagostanja što rezultira povećanom vitalnošću. Nakon početne faze konsultacija i naprednih dijagnostičkih testova od strane medicinskih profesionalaca, gosti će dobiti jedinstveni program koji uključuje konsultacije o ishrani, detoks menije, rasporede fitnesa, ciljane spa tretmane, aktivnosti oslobađanja od stresa i još mnogo toga. Opcije programa uključuju napredne i temeljne detoks programe (šest dana / sedam noći) za dubinsko pročišćavanje tela, kao i kraće opcije za goste koji traže spoj wellness-a i opuštanja, kao što su trodnevni detoks ili fitness programi, četvorodnevni program uklanjanja stresa, ili dvodnevni vikend spa paket. Gostima će takođe biti ponuđeni pojedinačni Šeno Espas (Chenot Espace) tretmani koje su izradili relevantni stručnjaci.

Određeni broj soba i apartmana za goste nalaze se direktno iznad spa centra, nudeći privatnost i lak pristup onima koji učestvuju u intenzivnijim ili dužim wellness programima. Šeno Espas (Chenot Espace) uključuje hidroterapiju i krioterapiju, saunu, parnu sobu, zatvoreni bazen i prostore za opuštanje. Pored toga, rizort tokom cele godine nudi i orjentalni Hammam, frizerski salon i salon za mušku negu Barber end Blejd (Barber&Blade).

Iskustva

One&Only Portonovi je nautička oaza koje čeka da bude otkrivena. Gosti mogu krstariti dramatičnom obalom Jadrana jahtom ili gliserom, ili pak naučiti roniti ili ploviti čistim, mirnim vodama. Svi sakriveni delovi svetske baštine, napuštene tvrđave i skrovite plaže mogu se istražiti. Gosti mogu probuditi avanturistu u sebi i istraživati besprekorno sačuvane srednjovekovne gradove Perast i Kotor, očaravajuća ostrva poput Gospe od Škrpjela ili netaknute nacionalne parkove bogatie lokalnom kulturom i folklorom. Raznovrstan crnogorski pejzaž je kompaktan i lako dostupan, te gosti mogu da uživaju u kontrastnim aktivnostima tokom samo jednog dana.

Brojne aktivnosti biće dostupne širom rizorta za goste svih uzrasta, uključujući KidsOnly za decu i OneTribe za tinejdžere. Teniski klub sa dva osvetljena terena pružiće vrhunske sadržaje za ljubitelje tenisa na svim nivoima, dok će vrhunski fitnes centar ponuditi privatne treninge, kao i časove pokreta i vežbi, uz najsavremeniju Tehnodžim (Technogym™) opremu. Takođe, gosti mogu da iskoriste brojne staze za trčanje kroz izvanredne pejzaže, a zakazane sesije će se voditi svake nedelje. Za goste koji žele pažljivo i smireno vežbanje, rizort će ponuditi časove joge koji će se održavati na veličanstvenim vidikovcima.

Prelepi bazeni dominiraće širom rizorta, uključujući porodični bazen, dinamičan bazen Tapasake Club, umerene bazene, zatvoreni spa bazen i private bazene za vile. Na privatnoj i skrovitoj peščanoj plaži s pogledom na zaliv biće ponuđeni brendirani One&Only doživljaji, kao i osvežavajuća pića i kokteli, opušteni obroci.

Privatni domovi

One&Only privatni domovi ponudiće pristup vlastitoj peščanoj plaži i pristaništu, individualnim bazenima i privatnim, unutrašnjim venecijanskim dvorištima. Gostima koji žele da One&Only Portonovi nazivaju svojim domom, biće u mogućnosti da kupe trosobne i četvorosobne luksuzne objekte.

Smešten na zapadnoj strani Crne Gore, One&Only Portonovi je veoma dostupan. Do hotela One&Only Portonovi može se doće lakom vožnjom od aerodroma Dubrovnik (jedan sat), Tivat (50 minuta) i aerodroma Podgorica (dva i po sata), a svi aerodromi servisiraju razne aviokompanije i dobro su opremljeni za rukovanje privatnim avionima. One&Only Portonovi počeće da dočekuju goste 1. jula 2020. Za više informacija ili rezervacija posetite: www.oneandonlyresorts.com