Neumorna glumica: Sara Džesika Parker dizajnira tapete

Zahvaljujući seriji Seks i grad, Sara Džesika Parker planetarno je poznata kao modna ikona. U međuvremenu je postala dizajnerka cipela i osnovala SJP brend, osmislila je nekoliko parfema, a ove godine lansirala je, u saradnji sa kućom Invivo Wines, svoje vino InvivoX, Sarah Jessica Parker. 

Da li je shvatila koliko je dobro biti preduzetnica ili joj, jednostavno, svi poslovi idu u ruke, ne znamo, ali nije nas iznenadila vest da sada ulazi u osmišljavanje enterijera.

Naime, glumica je, sa svojim dugogodišnjim prijateljem – dizajnerom enterijera Erikom Hjuzom, osmislila kolekciju tapeta. Linija Sarah Jessica Parker & Wallshoppe uključuje 15 različitih dezena tapeta, sa neodoljivim motivima cveća, knjiga, geometrijskih uzoraka, pepita, pruga, kockica.

– Upoznali smo se preko zajedničkog prijatelja i odmah povezali. Jedan deo tog prijateljstva uvek se zasnivao na zajedničkom afinitetu prema dizajnu i enterijerima, rekao je Hjuz za magazin People i otkrio da mu je ideja, da zajedno sa Sarom osmisli tapete, pala na pamet tokom pandemije, kad joj je pomagao u preuređenju doma u Njujorku.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SJP (@sarahjessicaparker)

Oboje iskustvo dizajniranja tapeta opisuju kao zabavno – za tehničke stvari više je bio zadužen Hjuz, a glumica je u ceo proces unela mnogo ličnog senzibiliteta. Tu su karanfili, hrizanteme, cveće od čipke kraljice Ane. Tapete se mogu kupiti na sajtu Wallshoppa i s obzirom na to ko ih je dizajnirao imaju pristojne cene.

Sara u poslednje vreme ne zapostavlja ni svoju primarnu profesiju, glumu, sprema se za snimanje nastavka serije I tek tako…, a uskoro je gledamo u nastavku filma Hokus Pokus, Hocus Pocus 2

Tekst: J.M. 

Fotografije: Profimedia, Instagram