Trendovi u uređenju kuhinje koje ćemo viđati svuda u 2021.

Dokaz da sam odrasla? Oduševljavam se savršeno uređenim kuhinjama! A za slučaj da se i tebi dešava da ti se nečija kuhinja toliko dopadne da tu osobu počneš da mrziš onda ću ti samo reći: Dobro došla u svet odraslih! Šalu na stranu, postoji ono nešto u besomučnom listanju fotografija kuhinja na Pinterestu, a još više postoju ono nešto u činjenici da neku od njih i sama možeš imati – mnogi trendovi u uređenju kuhinja ove godine ne zahtevaju enormne budžete, a stilski su savršen primer minimalizma, što će reći, lako ih je rekreirati. Ukoliko si spremna za unapređenje izgleda svog omiljenog kutka, u nastavku otkrij četiri glavna trenda koja ćemo viđati svuda tokom 2021.

Igra skrivanja

U jednom periodu svi smo načisto poludeli za milion i jednom policom kako u kuhinji, tako i u svom domu generalno, valjda dok nismo shvatili da sve te sitnice i nisu toliko praktične. Zato, trendovi u 2021. nas podstiču da igramo na kartu “manje je više” i sakrijemo sve što je višak. Ovo znači da će trendi kuhinje izgledati tako što će svi elementi biti zatvoreni, a šta će se kriti iza “čistih”, minimalističkih formi – znaćemo samo mi! 

Dodir luksuza

Minimalističko automatski deluje luksuzno, međutim, ukoliko ti ipak nedostaje malo detalja, okreni se u pravcu rebrastih struktura koje prostoru daju dubinu, ali i sofisticirani izgled. Ukoliko je tvoja kuhinja zaista uređena tako da ništa ne odskače, na ovaj način ćeš sprečiti mogućnost da prostor deluje sterilno i dosadno. 

Mermer je i dalje IN

Mermerni detalji su verovatno najlakši način da izgled svoje minimalističke kuhinje podigneš na viši nivo i učiniš je još elegantnijom. Ipak, dok smo do sada mermer uključivali u kuhinjski enterijer samo u vidu radnih površina, ove godine ovaj materijal zauzima i neke druge pozicije i to izgleda tako dobro!

Kao na crvenom tepihu

Verovala ili ne, inspiraciju za uređenje kuhinje ove godine pronalazimo i na crvenom tepihu, preciznije, u elegantnom muškom smokingu! Ovo znači da će kuhinjama dominirati prefinjene tamne nijanse u kombinaciji sa svetlim, neutralnim – na primer, donji elementi mogu da budu crni, a gornji beli, uz neodoljive zlatne detalje. Ipak, savet dizajnera je da se ne vodiš slepo ovim crno-belim primerom, već da crnu zameniš tamno sivom ili teget, a belu nekom nude nijansom koja će joj biti približna, ali ipak malo “dublja”. Na kraju krajeva – bitno je da postoji kontrast!

Tekst: Ivana Tomić

Fotografije: Shutterstock, Instagram