7 novih trendova u dizajnu enterijera koji će začiniti vaš dom

2024. je godina ponovnog cvetanja nakon duge, hladne hibernacije. Tokom proteklih nekoliko godina, više smo se okretali funkcionalnosti i jednostavnosti, ali ove godine ispunjavamo domove bojom, teksturom i ambijentom – vraćajući naše prostore u život.

Okruženje u kom se nalazimo može imati drastičan uticaj na naše mentalno zdravlje. I dok na većinu mesta na kojima ćemo se zadesiti ne možemo da utičemo, dom je jedan od retkih prostora nad kojim imamo potpunu kontrolu.

Tokom pandemije, mnogi ljudi su se odlučili za svedeniji i minimalistički dizajn kako bi stvorili opuštajuće stanište u kojem bi mogli da žive 24/7. Par godina unapred, kako smo ponovo bili u mogućnosti da se družimo i ugostimo naše prijatelje, dešava se više eksperimentisanja u dizajnu.

Vidimo smele boje, širok izbor dezena i novu umetnost koja ispunjava zidove. Ako želite da ulepšate svoj dom, bilo da se radi samo o dodavanju novog umetničkog dela ili farbanju zidova, pratite neke od najnovijih trendova u dizajnu enterijera u nastavku.

Smele, efektne boje

Vintidž komadi

Odvažne tapete

Ambijentalno osvetljenje

Ekscentrična kombinacija dezena

Zemljani tonovi

Alternativni vizuali

Foto: Pexels, Unsplash, Instagram

Priredila: T.M.