Unesite lako osećaj leta u vašu spavaću sobu

Leto, lepe uspomene i dobro raspoloženje. Prošli smo tešku zimu i bezbrižnost i lakoća, neophodniji su nam nego ikad. Šta kažete na to da u svoju spavaću sobu unesete malo letnjeg osećaja? Više svetlosti, više beline i opuštenog stila? Pratite ova četiri jednostavna koraka i sigurno ćete se osećati bolje!

Izbacite sve ono što vam smeta

Došlo je ovo vreme. Svi oni nepotrebni predmeti koji su vam „zauzeli“ životni prostor moraju nestati i pronaći svoje mesto u kući. Treba očistiti knjige, časopise, odeću, obuću, račune, beleške, dodatke, torbe i sve predmete. Zatim, sledi naravno dobro čišćenje prostora!

Sredite svoje ormare

U ormarima se vremenom sakupljaju nepotrebne stvari. Odeća koju ne nosite, cipele i dodaci koje ne koristite. Dakle, prvo treba da razjasnite šta nosite i šta visi na istom mestu već tri godine. Tada ćete zimsku odeću preseliti u skladište, a u ormaru ćete držati samo letnju i neke sezonske (prolećno-jesenje) predmete. Konačno, koristićete stilski nameštaj i predmete za odlaganje kako biste „smestili“ svoje stvari ili ćete svoje ormare opremiti dodatnim prostorom da stane sve. Nema više odbačene odeće jer izaziva stres i narušava estetiku prostora i mir.

Obnovite enterijer

Prvo, ako niste uklonili tepihe iz kuće, učinite to! Ako želite odmah da osetite luksuzni i „pahuljasti“ osećaj hotelske sobe, onda možete da uložite u neke dobre čaršafe i jastučnice, preferirate bele ili svetle nijanse i osvetlite svoj krevet što je više moguće! Cilj je da budete u mogućnosti da uživate u tihom i ugodnom snu.

Revitalizujte svoj dekor

Jedan element koji uvek unosi vitalnost u bilo koji prostor je prirodna vegetacija! Dakle, ako vaša spavaća soba ima pravo svetlo za preživljavanje vaših biljaka, unesite nekoliko zelenih biljaka koje će ulepšati vaš prostor, dok će vam istovremeno ponuditi opuštanje i pomoći u spavanju. Uz to dodajte i neke lagane dodire, poput jastuka sa tropskim ili primorskim otiscima i ukrase sa letnjom „atmosferom“!