Villa Cardo – minimalistička vila na jugu Italije

Predivna vila u Apuliji će učiniti da jedva čekamo da posetimo Italiju.

Na jugu Italije, tačnije u Apuliji, poznatoj po prelepim pejzažima, arhitekta Andrju Troter dizajnirao je Villu Cordo – kuću za odmor sa 3 sobe koja nas odmah očarava svojim minimalističkim dizajnom.

Vila Cardo je izgrađena od lokalnih materijala, a u izgradnji su korišćeni tradicionalni načini gradnje. Dizajneri su želeli su da zgrada bude prozračna i prijatna za vruća leta, a zimi ne previše hladna tokom dana. Vila, sagrađena od nekoliko belih minimalističkih blokova, prostire se na površini od jednog hektara i okružena je maslinama i bademima. Sa krovne terase pogled se proteže sve do mora koje je udaljeno 7 km, najbliža je prelepa plaža prirodnog rezervata Torre Guaceto.

Kuća ima veću trpezariju, glavnu spavaću sobu sa sopstvenim kupatilom, koje ima tuš i kadu. Takođe poseduje balkon, spoljnu kada i sopstvenu baštu sa spoljnim tušem. Pored glavne spavaće sobe, nalaze se još dve manje sobe, dole je dnevna soba, kupatilo i tursko kupatilo. Pored toga, postoji stara “lamija”, vrsta seoske kuće u kojoj još dvoje ljudi mogu da spavaju. Oko kuće nalazimo bazen, kuhinju sa roštiljem, terasu, kauč i ležaljke. Na krovu je ogromna terasa s pogledom na more.

Ceo dizajn enterijera je minimalistički, a eksterijer je počast italijanskoj tradiciji. Vila Cardo dostupna je za iznajmljivanje, a za nedelju dana potrebno je izdvojiti između 6000 i 7000 evra ili 3000 evra van sezone.

foto:citylife.si